Følg os

Bolig

Værd at vide om montering af vinduer

Montering af vinduer

Du behøver ikke at være uddannet håndværker for at kunne montere vinduer og døre i dit eget hjem. Det er nemlig to opgaver, som enhver handyman kan løse. Her får du en udførlig vejledning i gør-det-selv-montering af nye vinduer i hjemmet. Monteringsguiden er udarbejdet med inspiration fra net2kompagniet.dk – dansk forhandler af vinduer og døre. Du finder den komplette monteringsguide på forhandlerens hjemmeside.

Første fase – tag det gamle vindue ud

Det første du skal gøre er naturligvis at tage det gamle vindue ud. Hvordan du skal gribe det an afhænger af, hvilket vindue der er tale om og ikke mindst, hvordan det er sat fast. For en sikkerheds skyld bør du anvende handsker, så du ikke skærer dig eller kommer galt afsted på anden vis.

For at tage det gamle vindue ud skal du bruge følgende værktøj:

  • Bajonetsav
  • Stiksav
  • Koben
  • Hammer

Du skal altså have anskaffet dig en bajonetsav, stiksav, koben og hammer, hvis du skal kunne fjerne det gamle vindue på egen hånd. Forhør dig evt. hos din nabo eller bedste ven, hvis du mangler noget af ovennævnte værktøj.

Anden fase – monter det nye vindue

I anden og sidste fase skal du montere det nye vindue. Her skal du være knivskarp, da der potentielt set kan gå rigtig mange ting galt. I dag er det mest udbredt at bruge karmskruer til at fastgøre vinduer, så det vil vi også anbefale dig at gøre. Hvor mange karmskruer du skal bruge afhænger af størrelsen på dit vindue. Spørg evt. din forhandler til råds, hvis du er i tvivl. Man kan jo lige så godt være på den sikre side.

Når vinduet er på plads, skal du bruge lidt tid på at smøre de bevægelige dele og efterspænde vinduet. Du kan evt. få godkendt arbejdet af en fagekspert, ifald det er første gang, du beskæftiger dig med dette. Mangler du nye vinduer, så køb billige vinduer hos en dansk forhandler.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *