Følg os

EM 2020: Kaos eller et fantastisk nyt format?

Udgivet d. 4. december 2019

EM i fodbold i 2020 bliver en lidt anderledes sportsoplevelse end vi er vant til, ved de store fodboldturneringer. Der er nemlig hele 12 forskellige byer, der skal agere vært når det hele løber ad stablen. En af byerne bliver København, og der skal i dén grad dækkes op til fest, når Rusland, Belgien og en endnu ukendt modstander byder danskerne op til dans i Parken. For Danmark var heldige med lodtrækningen og vandt retten til at have alle tre gruppekampe spillet i hovedstaden.

Hvem er favoritterne?

Så fest skal det nok blive til. Om det bliver til en gentagelse af bedriften i 1992 vil tiden vise, men lige nu er det svært at regne Danmark blandt storfavoritterne til titlen. Det tilfalder nemlig de ‘sædvanlige’ favoritter. Tyskland, Spanien, Holland, England og Portugal er nok i de flestes tanker, hvis man skal prøve at forudse resultaterne til næste år.

Det bliver svært at udpege én favorit, men ser man på de forskellige odds, er det nok blandt ovenstående at vinderen skal findes. Sidder man med en ekstra god mavefornemmelse, kan man overvejet at øge spændingen med et bet og det er en god ide at kigge rundt omkring for at give sig selv det bedste udgangspunkt. Man kan tjekke de forskellige bookmakere for de bedste muligheder og bruge værktøjer som BonusFinder Danmark til at se hvilke sider, der har den bedste velkomstbonus eller måske et freebet.

Der er stadig tid til at forberede sin sportslige viden og finpudse betting-evnerne. Der er trods alt et godt halvt års tid til det hele skal ske.

Skaber det nye format kaos?

Det bliver ekstremt interessant at følge hvordan det nye turneringsformat vil påvirke turneringen i sig selv. Fans skal rejse noget mere, med mindre de er fra en af de værtsnationer, der har fået tre hjemmekampe tildelt. Det gør det trods alt lidt nemmere.

Men for alle andre kan det godt blive kringlet, når tusindvis af fans skal rejse frem og tilbage for at se de udvalgte nationalhelte forsvare de hjemlige farver. Dog er vi heldige, at der i Europa er gode muligheder for at komme rundt. Der er trods alt gode muligheder for at tage til Amsterdam, Dublin eller Madrid eksempelvis. Mere kringlet bliver det, hvis man som udebanefans vil en tur til Baku i Azerbaijan. Der har før været problemer med udebanefans, der havde svært ved at finde rejsemuligheder dertil.

De danske fans vil naturligvis drage god nytte af, at København skal lægge græs til tre kampe. Men for danskere i udlandet eller udlændinge i danmark, og især for den neutrale fodboldfans der bare vil have en oplevelse, er det fantastisk med en masse værtsbyer. Det bliver spændende at se, om det her turneringsformat vil resultere i en positiv eller negativ oplevelse.

En positiv turnering vil nok åbne muligheden for, at fremtidige EM-turneringer kan afholdes under samme format. Men ender det med at der spilles for halvtomme stadions, eller at den konstante rejsen frem og tilbage giver for meget kaos, så kan det ikke udelukkes at vi allerede fra 2024 vil gå tilbage til at spille turneringen med blot én eller to værtsnationer.