Følg os

Gear

eSport overtager de danske TV

Mand sidder i sofa

På lige fod med at du kan se fodbold, Formel 1, tennis, og mange andre sportsgrene på dit TV, så kan du også se eSport. Den stigende popularitet som eSport oplever, betyder at mange tænder for fjernsynet for at se CS eller LoL i stedet for fodbold eller tennis. Det er et klart tegn på at eSport er nået ud til masserne.

I dag er det kun ganske få gamere, der ikke følger én eller flere former for eSport. CS:GO og LoL er blandt de største spil på eSport-scenen, men også spil som StarCraft II, Dota 2, Overwatch og Call of Duty har en større mængde seere. Battle Royale-genren med PUBG, Fortnite og Apex Legends er også på vej frem.

Sendes kun sjældent på danske TV-kanaler

Dog er det sjældent at der sendes eSport på en dansk TV-kanal. I stedet skal du benytte et streamingsite som Twitch, hvis du ønsker at følge med i eSport. TV2 Zulu er én af de eneste danske TV-kanaler, der har vist en variant af eSport på nationalt TV, da de tidligere har vist bl.a. Astralis spille ved BLAST Pro Series.

I dag har de fleste dog et Smart TV stående i stuen. På denne type TV kan du finde en applikation til enten Twitch eller YouTube, hvor hovedparten af eSport-verdenen streamer deres turneringer. Derfor er der dog fortsat rig mulighed for at se eSport på TV’et, selvom det ikke sendes på en dansk TV-kanal.

Hvis det er noget du selv ønsker at følge med i, så kræver det selvfølgelig at du har en vis indsigt i emnet. Det kan dog være svært at skabe et overblik over de mange turneringer. Den nemmeste måde er at holde dig opdateringer inden for området, hvilket du har rig mulighed for at gøre på denne hjemmeside.

Flere er begyndt at anse eSport som en reel sport

For blot et par år siden var størstedelen af samfundet imod eSport. Det blev set som en negativ udvikling, og blev bestemt ikke betragtet som værende en reel sport. Det er dog noget, der har ændret sig markant. Det er sket i forbindelse med en større udbredelse og bedre forståelse for de faktisk omstændigheder bag eSport.

Derfor er der mange, der hidtil har anset det som værende spild af tid og en aktivitet, der udelukkende er forbundet med mørke teenageværelser, der er begyndt at anskue sporten på mere positiv vis. Dertil bør det også understreges, at det ikke blot er vokset som en sport, men bestemt også som en forretning.

Kommer eSport til at indtage dansk TV?

I takt med at eSport bliver større, så er der også flere, der finder interessen for at følge med. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det på sigt er noget, der vil få mere plads på den danske sendeflade. Det vil tilmed medføre at der tilsidesættes andre typer sport, for at gøre plads til eSport på kanaler fra fx TV2 og TV3.

… og så bør det selvfølgelig også understreges at eSport bestemt ikke kun er for mænd.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *