Følg os

Bolig

Sådan vælger du det rette vinkøleskab

Mand med vinkøleskab

Når du vælger det rette vinkøleskab til dit behov, er det vigtigt at tage højde for hvad der passer til netop dit behov og ønsker til et vinkøleskab.

Der findes mange forskellige mærker, størrelser, designs, funktioner, osv. og det kan være en jungle at finde rundt i, hvis man ikke får lidt hjælp til at finde det rette til dit behov og ønsker.

I denne artikel vil vi komme med vores bud på, hvad der er vigtigt at have fokus på når man vælger vinkøleskab, sådan du kan finde netop det vinkøleskab der passer bedst til netop dit behov

Hvor mange zoner?

Det første du skal tage stilling til når du vælger vinkøleskab, er hvor mange zoner du har brug for. Et vinkøleskab med en enkelt zone vil være perfekt, hvis du kun ønsker at opbevare vin på én temperatur. Er du derimod typen, som ønsker at kunne opbevare vin på forskellige temperaturer, så er et vinkøleskab med 2 zoner det bedste valg for dig.

Skal det indbygges eller være fritstående?

Når du vælger vinkøleskab, er det også vigtigt at tage stilling til om skabet skal indbygges eller være fritstående. Et vinkøleskab der skal indbygges, kræver lidt mere forarbejde, da det skal monteres i en væg eller i et køkkenskab. Et fritstående kræver ikke lige så meget forarbejde, det skal blot tilsluttes strøm, og så er det klar til brug. Et fritstående vinkøleskab kræver dog, at du har plads til, at det kan stå et sted i dit hus, hvor det vil passe godt ind.

Hvor stort skal det være?

Størrelsen på vinkøleskabet er også en vigtig faktor at tage stilling til, når man vælger. Skal det være et lille vinkøleskab eller et stort? Dette afhænger bl.a. af, hvor mange vinflasker du ønsker at kunne opbevare i vinkøleskabet. De små vinkøleskab kan have omkring 16 vinflasker, hvor de store vinkøleskabe kan have op til 150 vinflasker.

Skal det være med UV-beskyttelse?

Et vinkøleskab med UV-beskyttelse er især vigtigt, hvis vinkøleskabet skal stå i nærheden af et vindue. UV-strålerne fra solen kan nemlig skade vinens smag og farve, og derfor er det en god idé at vælge et vinkøleskab med UV-beskyttelse hvis dette er en af dine bekymringer.

Hvor mange dB må det være på?

Støjniveauet på vinkøleskabet er også en faktor, som man skal tage stilling til. De fleste vinkøleskabe har et støjniveau på mellem 38-45 dB, hvilket svarer til støjen fra en almindelig samtale. Er du derimod typen, som finder støj generende, så er det værd at tage støjniveauet med i overvejelserne når du vælger vinkøleskab.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *