Følg os

Økonomi

Indiens grønne omstilling – en mulig åbning for Vestas?

Vindmøller og energi

Hvis du har fulgt med i nyhederne de seneste dage, har du formentligt hørt, at Indien er interesseret i at accelerere den grønne omstilling. Så sent som i lørdags var den indiske udenrigsminister Subrahmanyam Jaishankar på besøg i Danmark, hvor han på et pressemøde udtalte, at de – altså Indien – ønsker at blive grønnere igen. Og ikke nok med det. I forlængelse heraf udtalte han ligeledes følgende:

“Og i forhold til det mener vi, at Danmark er en meget unik samarbejdspartner, fordi I har styrker og erfaringer og en bedste praksis, som er enormt hjælpsom for et land som Indien på dette tidspunkt i landets udvikling”.

En interessant udtalelse, der potentielt set kan betyde milliarder af eksportkroner til det danske kongerige – og ikke mindst til Vestas.

Allerede repræsenteret i Indien

Der er flere årsager til, at det især for Vestas er en interessant udtalelse. Det skyldes selvfølgelig først og fremmest, at Vestas ikke blot er Danmarks, men verdens største producent af vindmøller. Skal Indien have hjælp til vindenergi, er Vestas derfor den helt oplagte samarbejdspartner.

Nok så vigtigt er det også, at Vestas allerede i dag er repræsenteret på det indiske marked. Her har man ikke blot investeret i nye fabrikker, men også i en specialdesignet vindmølle i form af modellen V155-3.3MW., der er specifikt designet til det indiske marked.

Derudover kunne det også tænkes, at Vestas mange indiske arbejdspladser kan fylde på vægtskålen, når kommende leverandører af vindmøller skal findes. Vestas

Vestas er med andre ord positioneret godt på det indiske marked, og det kan nu vise sig at give pote.

Godt for aktiekursen?

På trods af et generelt godt aktieår på aktiemarkederne har Vestas Wind Systems aktie indtil videre ikke nydt godt af medvinden. Status medio september er, at aktien er faldet ca. 11% siden nytår – til forskel fra C25-indekset, der er steget med 20%.

Man kunne imidlertid godt spekulere i, at de seneste udmeldinger fra den indiske udenrigsminister kan vise sig at blive penge værd for Vestas’ aktionærer; i hvert fald på længere sigt. Og det er trods alt noget mere interessant end de negative renter, der pt. er på bankkontoen. Aktiekursen gjorde dog ikke noget synderligt væsen af sig umiddelbart efter den indiske udenrigsministers besøg.

Indiens grønne ambitioner er imidlertid efterhånden så store, at Vestas nærmest skal gøre sig umage for ikke i det mindste at få en lille del af den grønne kage. Med andre ord kan der her være basis for et nyt kapitel i vindmølleproducentens eksporteventyr.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *