Følg os

Bolig

Find den perfekte madras til dig

Seng med madras

Når du skal finde en madras, er det vigtigt at finde den bedste madras til dig. For nogle er en hård madras perfekt, mens andre foretrækker en blødere madras. Derudover kan det også være forskelligt, hvilken type seng du har – eller ønsker at have. Hvis du ikke ved helt, hvad du skal kigge efter, kan vi i denne artikel give dig et par gode råd til, hvordan du finder den bedste madras.

Blød eller hård madras

En af de første ting, du skal overveje, er om du vil have en blød madras eller en hård madras. De fleste madrasser på markedet i dag er gode til at aflaste kroppen og fordele vægten jævnt, men der er alligevel forskel på bløde og hårde madrasser. Hvis du har en generel tendens til at have ondt i ryggen, når du vågner op, kan det anbefales at investere i en hård madras. På den anden side, hvis du ofte har problemer med at sove om natten, kan en blød madras være et bedre valg for dig

Sengens type

Næste skridt er at finde ud af, hvilken type seng du har – eller ønsker at have. Der findes nemlig forskellige madrasser, der passer til forskellige slags senge. Hvis du allerede har en seng, kan det være en god idé at kigge på madrassen og se, hvilken type den er. Har du f.eks. en kontinentalseng, skal du vælge en madras med pocketfjedre, som kan holde til meget vægt. Hvis du derimod har en almindelig seng, kan du godt bruge en madras med fjedre

Budget til en madras

Det er også vigtigt at have et budget for madrassen. Madrasser kan være dyre, men det er ikke nødvendigvis den dyreste madras, der er den bedste madras. Du skal finde en madras, der passer til dine behov og din økonomi. Hvis du er på udkig efter en billig madras, kan du købe en madras fra IKEA eller andre discountbutikker. Har du et større budget, kan du investere i en dyrere madras fra en mere eksklusiv sengebutik.

Test madrassen

Når du har fundet den type madras, der passer bedst til dig og din seng, er det vigtigt at teste madrassen, inden du køber den. Du kan teste madrassen ved at ligge på madrassen i ca. 15 minutter og se, hvordan den føles for dig. Husk at madrasserne ofte føles blødere, når man har ligget på dem i et stykke tid – så gør testen, inden du køber madrassen. Nogle forhandler tilbyder helt op til 100 dage i prøveperiode, så du kan altid returnere madrassen, hvis den ikke er det helt rigtige for dig.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *