Følg os

Biler

Sikker strategi til at få mere bil for pengene

Bil med fede fælge

Står du og skal købe bil? Så vil du med garanti gerne have så meget bil for pengene som overhovedet muligt. Men hvordan får man lige mest for sine penge, når man har et begrænset budget?

Det er heldigvis ikke så svært eller uoverskueligt, som det måske lyder. Faktisk er der en rimelig sikker strategi til at få mere bil for pengene, som alle kan gøre brug af. Den eneste ulempe er, at den måske kan være en anelse demotiverende for dem, der elsker duften af ny bil.

Strategien lyder nemlig således: Køb en brugt bil og spar masser af penge. Enten kan man få mere bil for pengene, hvilket for eksempel giver mening, hvis man har taget et lån til bil på et vist beløb. Har man ikke taget et billån, men betaler kontant, kan man bruge de sparede penge til eksempelvis at tage på ferie eller overføre dem til opsparingen.

Gode brugte biler til billige priser

Man plejede engang at sige, at en ny bil mistede 20 % af sin værdi, når man kørte ud fra forhandlerens parkeringsplads. Det er ikke nødvendigvis helt sandt i dag, men der er ingen tvivl om, at der kan være mange penge at spare, hvis man kigger brugtmarkedet igennem, inden man går ud og køber en ny bil.

Typisk vil man kunne finde en model, magen til den man har udset sig – bare med 10-20 % rabat i forhold til nyprisen, fordi bilen er lettere brugt. Det kunne eksempelvis være en model, som kun har kørt et par tusinde kilometer, hvorefter ejeren har skiftet job og skulle bruge en dieselbil i stedet. Det kunne også være en ældre person, der netop har købt sig en helt ny bil, men efter et år ikke længere er i stand til at køre bil.

Årsagerne kan være mange, men det vigtigste du skal vide er, at du kan købe brugte biler, som er praktisk talt nye og samtidig spare masser af penge.

Undgå at betale for brandet

Ligesom vi kender det fra tøj, boligindretning og lignende, så er bilindustrien også præget af prestige og brandloyalitet. Men hvis du gerne vil have mere bil for pengene, så kan det være, at du skal overveje, om det giver mening at betale ekstra for bilmærket.

Mange vælger eksempelvis en Audi, selvom en Skoda er præcis den samme bil, bare med et andet logo på rattet og fælgene. Samtidig er der mange, der undgår mærker som KIA, Toyota og Hyundai, på grund af et gammelt ry for dårlig kvalitet. Det har dog ingen hold i virkeligheden længere, og der kan derfor være masser af penge at spare, hvis man undgår at betale for bilens logo.

Så hvis du gerne vil have en lidt større bil eller lidt mere udstyr for dine penge, kan det være, at du skal lægge vejen forbi en forhandler, der ikke sælger BMW, Audi, Mercedes-Benz eller andre luksusmærker.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *