Følg os

Økonomi

Alternativer til at købe ting på afbetaling

Online shopping

I dag kan du købe stort set alt på afbetaling. Det er ikke alle, der synes, at det er en positiv udvikling. Andre mener dog, at det er en god ting, at du ikke er tvunget til at have en stor opsparing for at foretage et større køb. Det kan eksempelvis være dyrt at købe et nyt fjernsyn, men med en afbetalingsordning er det ikke videre problematisk.

Hvis du ikke er vild med at købe ting på afbetaling, så findes der heldigvis andre alternativer. I nogle tilfælde er du dog nødt til at betale af på dit køb. Det er f.eks. de færreste, der kan købe en bil kontant. Er det heller ikke noget, du er i en position til at kunne gøre, så kan du finde et godt billån her: https://laan247.dk/laan-til-bil/

Hvilke alternativer har jeg til afbetaling?

Er du ikke interesseret i at skulle betale af på dine køb? I så fald skal du undersøge de alternativer, der findes på det danske marked. Du har ikke mange alternativer, hvis ikke du kan betale kontantprisen, men der findes dog et mindre udpluk. Herunder præsenteres du for en række fine alternativer.

Spar op

Den bedste løsning er altid at spare op. Køber du med egne midler, så er der ikke nogen efterfølgende forpligtelser. Det valgte produkt er derimod købt og betalt. Det er derfor, at der er mange, der foretrækker denne løsning. Er du tålmodig, og er der ikke tale om et akut behov, der skal opfyldes, så bør du uden tvivl vælge at spare op.

Vælg et billigere alternativ

Er du ikke villig til at låne penge, vælge en afbetalingsordning eller spare op, så er du nødt til at vælge en billigere løsning. Skal du eksempelvis købe nyt fjernsyn til stuen, må du gå et par tommer ned eller give afkald på en række specifikationer, hvis ikke du har de penge, det ønskede fjernsyn koster. Ofte finder du også ud af, at du slet ikke havde så store behov som forventet.

Overvej om købet er nødvendigt

Vi råder dig slutteligt til at overveje, om det reelt set er et nødvendigt køb. Er din vaskemaskine stået af? Fair nok – så er det et akut problem. Vil du bare gerne have et større fjernsyn til stuen, så er det knapt så nødvendigt. I stedet for blot at købe noget på afbetaling fordi du har muligheden for det, så bør du overveje grundigt, om det faktisk er nødvendigt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Økonomi

Indiens grønne omstilling – en mulig åbning for Vestas?

Vindmøller og energi

Hvis du har fulgt med i nyhederne de seneste dage, har du formentligt hørt, at Indien er interesseret i at accelerere den grønne omstilling. Så sent som i lørdags var den indiske udenrigsminister Subrahmanyam Jaishankar på besøg i Danmark, hvor han på et pressemøde udtalte, at de – altså Indien – ønsker at blive grønnere igen. Og ikke nok med det. I forlængelse heraf udtalte han ligeledes følgende:

“Og i forhold til det mener vi, at Danmark er en meget unik samarbejdspartner, fordi I har styrker og erfaringer og en bedste praksis, som er enormt hjælpsom for et land som Indien på dette tidspunkt i landets udvikling”.

En interessant udtalelse, der potentielt set kan betyde milliarder af eksportkroner til det danske kongerige – og ikke mindst til Vestas.

Allerede repræsenteret i Indien

Der er flere årsager til, at det især for Vestas er en interessant udtalelse. Det skyldes selvfølgelig først og fremmest, at Vestas ikke blot er Danmarks, men verdens største producent af vindmøller. Skal Indien have hjælp til vindenergi, er Vestas derfor den helt oplagte samarbejdspartner.

Nok så vigtigt er det også, at Vestas allerede i dag er repræsenteret på det indiske marked. Her har man ikke blot investeret i nye fabrikker, men også i en specialdesignet vindmølle i form af modellen V155-3.3MW., der er specifikt designet til det indiske marked.

Derudover kunne det også tænkes, at Vestas mange indiske arbejdspladser kan fylde på vægtskålen, når kommende leverandører af vindmøller skal findes. Vestas

Vestas er med andre ord positioneret godt på det indiske marked, og det kan nu vise sig at give pote.

Godt for aktiekursen?

På trods af et generelt godt aktieår på aktiemarkederne har Vestas Wind Systems aktie indtil videre ikke nydt godt af medvinden. Status medio september er, at aktien er faldet ca. 11% siden nytår – til forskel fra C25-indekset, der er steget med 20%.

Man kunne imidlertid godt spekulere i, at de seneste udmeldinger fra den indiske udenrigsminister kan vise sig at blive penge værd for Vestas’ aktionærer; i hvert fald på længere sigt. Og det er trods alt noget mere interessant end de negative renter, der pt. er på bankkontoen. Aktiekursen gjorde dog ikke noget synderligt væsen af sig umiddelbart efter den indiske udenrigsministers besøg.

Indiens grønne ambitioner er imidlertid efterhånden så store, at Vestas nærmest skal gøre sig umage for ikke i det mindste at få en lille del af den grønne kage. Med andre ord kan der her være basis for et nyt kapitel i vindmølleproducentens eksporteventyr.

Læs mere

Økonomi

Undgå negative renter på din opsparing

Mand med sparegris

For blot få år tilbage var en indlånsrente en betaling, du som bankkunde fik for at have penge stående i banken. Bankerne betalte dig således for at stille dine penge til rådighed for dem. Bevares, indlånsrenter var ikke berømte for at være noget, man blev rig af, men omvendt var det trods alt et bidrag til din økonomi, og noget bedre end at sy pengene ind i madrassen.

Meget er sket siden da, og i dag forholder det sig snarere omvendt. De negative indlånsrenter har gjort, at bankkunder med et vist indlån faktisk vil spare penge ved at sy pengene ind i madrassen. Tidligere var dette begreb kendt som lidt af en vittighed i den finansielle verden, men i dag er det faktisk et reelt – og ofte bedre – alternativ til at have pengene stående i banken.

Andre alternativer – heldigvis

Negative indlånsrenter er noget, der kan skræmme de fleste bankkunders indlån bort, men hvor skal det placeres? Madrassen er selvfølgelig en mulighed, men også her vil værdien blive ædt op; hvis ikke af mål, så af inflationen, der årligt skærer 2% af værdien af din opsparing.

Hvis du både vil undgå negative renter og samtidig bekæmpe inflationen, er der flere muligheder. Den første og bedste mulighed er at sørge for at betale dyre lån af i tilfælde af, at du har et eller flere af disse. Det giver ganske enkelt ingen mening ikke at betale lånene af, når du samtidig skal betale for at have pengene stående på din bankkonto.

Investér og få mere ud af dine penge

En anden mulighed er at investere dine penge. Det kunne f.eks. være i aktier eller CFD’er. Ved at investere i CFD’er sikrer du dig mulighed for at opnå et afkast. Omvendt er der selvfølgelig også risiko for at miste en del af din opsparing, og det er værd at have med i dine beregninger. Dog vil det som udgangspunkt altid give bedre mening at investere dine penge fremfor at have dem parkeret på en bankkonto, hvor du betaler for at have dem til at stå. Du kan i øvrigt læse mere om investering i CFD’er her.

Lad være med at betale billig gæld af – investér i stedet

Et sidste råd på falderebet er at undlade at betale billig gæld af; det kunne f.eks. være realkreditlån. Det er selvfølgelig bedre at betale realkreditlånet af end at betale negative renter på dit indlån, men som udgangspunkt vil det altid være bedre at investere pengene i stedet. Hvorfor betale af på et realkreditlån på 0,5-1%, når du samtidig kan opnå et gennemsnitsafkast på 7% på aktiemarkederne?

Uanset hvad, er det dog værd at forsøge at undgå de negative renter. Men vær opmærksom – det er ikke ligegyldigt hvilket alternativ, du vælger.

Læs mere

Oplevelser

Gør dine største drengedrømme til virkelighed

Rejseeventyr

Man kan sige meget om børn. De kan være larmende, irriterende, tidskrævende og svære at gøre sig kloge på, men er der én ting, som børn er gode til, så er det at drømme stort. Det er i den grad en egenskab, som mange voksne misunder. I takt med at man bliver ældre, bliver man nemlig typisk mindre tilbøjelig til at drømme, men hvorfor egentlig? Det er svært at svare på, hvorfor det forholder sig sådan, men faktum er, at vi drømmer alt for lidt og alt for småt.

Hvad drømmer du om? En ny motorcykel? Et nyt køkken? En rejse sydpå? Om du ønsker dig det ene eller det andet, så bør du forfølge din drøm, da ingen andre gør det for dig.

Holder din privatøkonomi dig tilbage?

– Hvorfor forfølger du ikke din store drøm?

– Fordi jeg ikke har råd.

Lyder det bekendt? I så fald bør du overveje, om du er villig til at gøre en aktiv indsats for at få råd til at gøre dine drømme til virkelighed. Der dumper desværre ikke en stor pengepose ned fra himlen, hvorfor du er nødt til at tage arbejdshandskerne på og lægge en plan for, hvordan du skaber et større rådighedsbeløb. Et større rådighedsbeløb kan skabes ved at forhandle sig til en højere løn og / eller ved at skære ned på de faste udgifter. Du kan formentlig skære mellem 10 og 20 % af dine udgifter ved at tænke i besparelser.

Mangler du penge mellem hænderne, bør du benytte dig af ovenstående råd eller alternativt optage et lån. Du kan evt. benytte dig af en online oversigt her, hvis du ikke er bekendt med, hvor du kan låne penge til forbrug. På den anviste hjemmeside kan du danne dig et overblik over de bedste tilbud på mobillån. Du kan låne penge via din smartphone uanset tid og sted. Der kan lånes til alt – lige fra motorcykler og biler til rejser og både.

Giv afkald på andre ting

Du har ikke råd til alt – derfor bør du bruge dine penge med omhu.

Skal du have råd til en ny bil, så kan du være nødt til at give afkald på andre goder. Du skal måske give afkald på din årlige sommerrejse eller dine mange restaurantbesøg. Spørgsmålet er så bare, om du er villig til det? Det er dine penge og derfor også dig, som bestemmer, hvordan de skal bruges. Kan du ikke beslutte dig på nuværende tidspunkt, bør du sætte pengene over på en opsparingskonto i stedet for at gøre noget forhastet.

Læs mere

Biler

Sådan får du råd til drømmebilen

Bil

Stort set alle os mænd har en bil, som vi går og drømmer om. Det kan være alt fra den nyeste Lamborghini til den to år gamle Volvo, der længe har stået på ønskelisten. Det er dog ikke altid lige nemt at finde pengene i pungen, og derfor forsøger vi her at give dig et par tips og tricks til, hvordan du kommer tættere på at realisere drømmen om drømmebilen.

Få et bijob i weekenderne

Er du endnu ikke dér i livet, hvor kone og børn har reserveret dig i weekenderne, så kan en idé være at få sig et bijob i weekenderne. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at arbejde i sin fritid, men kan du finde motivationen i, at du på denne måde kan få råd til drømmebilen inden for en overskuelig fremtid, så kan det vise sig at gøre jobbet endnu sjovere. Derudover anbefaler vi at oprette en separat bankkonto udelukkende til dén lønindtægt, så du derved motiveres af at se dit indestående stige.

Leasing kan være vejen frem

En af de helt store trends de seneste år er at lease sin drømmebil. Ved at lease din drømmebil, kan du få leasingselskabet til at finansiere bilen, mod at du betaler en førstegangsydelse og dernæst ydelse måned efter måned.

Der findes et hav af forskellige former for leasing, som hver især har sine fordele og ulemper. Driver du eksempelvis selvstændig virksomhed, så kan splitleasing være det rigtige valg, hvor selskabet får lov at betale for de kilometer, som der er kørt i virksomhedsøjemed.

Der er dog en uhyre vigtig ting at have in mente, når man leaser en bil: Restværdien. Sørg for at få en realistisk vurdering af bilen, og sæt ydelsen, så du betaler af på den værdiforringelse, der måtte opstå ved brug af bilen. Mange glemmer dette aspekt, hvilket kan koste dyrt.

Mangler du lige det sidste? Så kan et kviklån være svaret

Står du og har næsten råd til drømmebilen, men mangler lige det sidste, så kan et kviklån være løsningen. Det er en dyr løsning i forhold til at låne i banken, men det går uhyre stærkt og kræver næsten ingen dokumentation, møder eller andet, som et lån i banken ville have gjort. Er du interesseret i at læse mere omkring kviklån, så klik her.

Du skal dog være opmærksom på følgende aspekter:

  • Et kviklån er dyrt
  • Sørg for at læse betingelserne igennem, så du ikke føler dig snydt, hvis du eksempelvis er bundet af lånet i minimum 12 måneder.
  • Lad dig ikke forblænde af de store summer, du har mulighed for at låne. Lån derimod kun det højst nødvendige beløb, for derved ikke at sætte dig i større gæld end højst nødvendigt.

Et kviklån er derfor ikke nødvendigvis det rigtige svar, men muligheden er der, hvis der bliver behov for det.

Læs mere

Karriere

På jagt efter den rigtige belysningsløsning til dit firma? Så se med her

Forretningsdrivende

Er du selvstændig erhvervsdrivende, så skal du ikke kun gøre dig tanker om forskellige indretningsformer og rengøringsløsninger, men også om forskellige belysningsløsninger.

Den bedste belysningsløsning er ikke nødvendigvis den, som er billigst at implementere, men derimod den der er billigst på den lange bane. Det er alt andet lige vigtigt, at du får fundet en løsning, som fungerer i praksis, og som både du og dine medarbejdere bliver glade for.

I dag skal det udelukkende handle om belysning til erhvervsbrug, hvorfor artiklen ikke vil være interessant for dig, som leder efter belysning til din private bolig.

Spar penge med lysstyring og sensorer

Ønsker du at spare penge på vegne af din virksomhed, så bør du gå målrettet efter energieffektive løsninger. Her vil det være oplagt at kigge nærmere på de mange muligheder inden for lysstyring og sensorer.

Der er to helt overordnede grunde til at spare på lyset. Den ene er, at man kan holde sine udgifter nede. Den anden er, at man kan skåne miljøet og dermed kan markedsføre sig med, at man er en miljørigtig virksomhed. I en tid hvor forbrugerne går mere og mere op i miljøet, er det smart at tænke miljø ind i ens virksomhed.

Det kan varmt anbefales at bruge bevægelsessensorer på arealer, hvor man ikke sidder stille i længere tid ad gangen. Disse sensorer kan med fordel sættes op på arbejdspladsens toiletter, gennemgangsarealer og andre steder. Dette vil kunne spare dig og din virksomhed for en del strøm og dermed penge.

Sikkerhed og bæredygtighed er nøgleordene

Roliba – en relativ stor spiller på det professionelle belysningsmarked slår sig på to faktorer. De to faktorer består af henholdsvis sikkerhed og bæredygtighed. Det er værdier, som du også bør vægte højt i din virksomhed, hvis du gerne vil opbygge et sundt og bæredygtigt firma. Du kan evt. kontakte den omtalte forhandler, ifald du er interesseret i at vide mere om, hvad de kan tilbyde netop din virksomhed. Der findes løsninger til både større og mindre virksomheder.

Læs mere

Populære indlæg