Følg os

Karriere

Guide: Opskriften på det gode arbejdsmiljø

Bruger af computer

Man kan gøre meget for at skabe et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen – og vi ved efterhånden også alle sammen, hvor vigtigt et godt arbejdsmiljø er.

Har du brug for en smule inspiration til, hvad du helt præcist kan gøre for at skabe de bedste omstændigheder for dine medarbejdere, kan du læse med her. Vi giver dig nemlig her opskriften på, hvordan du skaber det gode arbejdsmiljø!

Skab rum til pauser

Foruden det rette arbejdsmiljø for din krop og din fysiske sundhed, er det også vigtigt at fokusere på den mentale sundhed. Det er vigtigt at skabe mulighed for gode pauser for dine medarbejdere i løbet af arbejdsdagen. Det er nemt at sige til sine medarbejdere “Tag en pause i ny og næ!”. Dog er det langt sværere rent faktisk at få medarbejderne til at gøre det. Sagen er den, at der måske ikke er skabt en kultur, hvor pauser er accepteret.

Den bedste måde, hvorpå du kan skabe den ideelle kultur for pauser, er faktisk ved selv at tage pauser. Når du viser, hvordan tingene skal foregå, har folk en tendens til at følge med. Hvis du derimod begraver dig foran din computer med dine arbejdsopgaver og ikke tager initiativ til en kop kaffe og en samtale, vil dine medarbejdere gøre det samme.

Pauserne er vigtige! Det giver nemlig hovedet og hjernen rum til at få et lille afbræk fra arbejdsopgaverne – og vi ved alle, hvor stor en indflydelse dette har på effektiviteten og produktiviteten af vores arbejde.

Teambuilding udvikler medarbejdernes samarbejdsevner

Vi vil selvfølgelig også fremhæve vigtigheden af teambuilding. Mange har tendens til at undervurdere den effekt, som teambuilding kan have på arbejdspladsen! Via teambuilding har medarbejderne nemlig muligheden for at øve deres samarbejdsevner med hinanden – og dette kan specielt være vigtigt, hvis I lige har ansat en eller flere nye medarbejdere.

Teambuilding behøver ikke at foregå i en skov som en overlevelsestur. Teambuilding kan også foregå inden for kontorets vægge, hvor I laver nogle specifikke øvelser med hinanden. På den måde kommer I også hinanden ved på en anden måde end udelukkende via diverse arbejdsopgaver.

Husk de sociale arrangementer

Foruden pauser og teambuilding er de sociale arrangementer også vigtige. Indfør eksempelvis en månedlig fredagsbar, sommerfester og lignende. Det kan være vigtigt for den individuelle medarbejders trivsel på arbejdspladsen, at vedkommende føler sig accepteret og bekendt med de andre på kontoret. Dette sker ikke automatisk og det er derfor vigtigt aktivt at skabe rum til de sociale arrangementer.

Hvis du ikke selv er typen – eller hvis du blot ikke har tid – kan du altid outsource planlægningen af sociale arrangementer til en af dine medarbejdere. På den måde skal I nok hurtigt få stablet nogle sociale arrangementer på benene, hvor medarbejderne kan lære hinanden bedre at kende.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *