Følg os

Karriere

Sådan skaber du det bedste arbejdsmiljø for din krop

Forretningsmand

Med de stigende antal arbejdstimer den gennemsnitlige dansker har på kontoret, stiger også mængden af lænd- og rygskader. Disse forårsages oftest af en dårlig siddestilling, grundet kvaliteten på den stol du sidder på. De kan dog også komme af mange forskellige årsager, som du måske ikke har overvejet, men som du selv kan rette op på. Arbejdstilsynet har samlet en række gode råd for hvordan du bedst indretter din arbejdsplads – og disse gennemgås herunder.

Den rette stol

Det hele starter med den stol du sidder i, og her skal du være opmærksom. Det er nemlig ikke nødvendigvis den dyreste stol du kan finde der er bedst for dig. En god stol er lavet af det rette materiale og støtter din lænd og ryg korrekt. Den kan også have armlæn, men disse må ikke forhindre dig i at sidde korrekt ved bordet.

Mange stole fås også med mulighed for både høj og lav ryg, med forskellige hjul, og kan specialfremstilles til personer der er højere eller vejer mere end gennemsnittet. Den korrekte stol kan indstilles til der person der sidder I den så den passer til dennes individuelle behov.

Stolens indstilling og bordets højde

Når nu du kan indstille din stol til hvordan du ønsker at sidde, er næste skridt det bord du sidder ved. Optimalt set, skal du gerne kunne justere højden på dit bord. Dette skyldes at der ikke findes én korrekt siddestilling, men flere forskellige. Det siges at den bedste siddestilling er den næste, forstået på den måde at du gerne skal holde din krop i bevægelse. Dankontorstole udbyder et væld af forskellige kontorstole, der alle kan indstilles på flere forskellige måder, bl.a. deres model Melbourne.

Højden på dit arbejdsbord skal gerne være indstillet sådan, at vinklen på dine albuer er 90 grader, når dine arme hviler på bordet. Denne vinkel skal gerne være ens ved dine knæ, hvilket vil sørge for blodtilførsel til dine knæ, så de ikke begynder at sove.

Din krop

Udover at ændre siddestilling en gang i mellem, kan du også indstille din krop, for at forebygge skader, og optimere din siddestilling. Første skridt er at sørge for at din kropsholdning er korrekt. Dette kan du gøre ved at sørge for at dine ører og skuldre flugter direkte med dine hofteled. Det kan virke unødvendigt, men små gåture, til toilettet, til din kollega i stedet for at sende en mail, eller noget helt tredje, giver din krop nødvendig og tiltrængt aktivitet når du sidder ned, flere timer ad gangen.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *