Følg os

Biler

Tre gode grunde til at købe brugte autoreservedele

Bilmekaniker

Det siger sig selv, at man skal bruge forskellige autoreservedele, når man skal reparere en bil, men hvem siger, at man skal anvende fabriksnye reservedele til bilen?

Der er efterhånden mange bilejere, som har gennemskuet, at det kan være yderst gunstigt at købe brugte reservedele. Er du ikke blevet gjort opmærksom på, hvilke fordele der er ved at handle brugt, så læs hele guiden.

Autoparts24 er en af de forhandlere, som har kunnet mærke den stigende efterspørgsel de seneste år. Hos denne online forhandler finder man en verden af reservedele, som forhandles til stærkt fordelagtige priser.

Store økonomiske besparelser

Der er ganske rigtigt flere gode grunde til, at danske bilejere er blevet glade for at købe brugte autoreservedele. Den vigtigste fordel handler om, at man kan spare en mindre formue. Hvor mange penge du reelt kan spare afhænger af flere forskellige faktorer, men det er ikke ualmindeligt, at man kan købe autoreservedele til omkring halv pris, når man køber brugt.

Autoreservedele er altså én af de udgiftsposter, du kan spare på, hvis du køber reservedele fra en autoophugger. Det er ingen hemmelighed, at muligheden for at spare penge er den vigtigste motivationsfaktor for bilejere, men der er altså også andre fordele ved at handle brugte autoreservedele. Det kan du læse mere om i de næste to afsnit.

Godt for miljøet

Alle ved, at den gennemsnitlige bil forurener meget, men ved du mon, hvad du kan gøre for at skåne miljøet som bilejer? Du kan eksempelvis skåne vores kære miljø ved at købe brugte autoreservedele.

Det øgede fokus på genbrug og cirkulær økonomi har helt åbenlyst medført, at flere bilejere er begyndt at vise interesse for autogenbrug. Du bør også vise en oprigtig interesse for autogenbrug, hvis du er interesseret i at spare penge og passe på vores klodes begrænsede ressourcer.

Svært at finde nye reservedele

En helt tredje fordel ved at købe brugte autoreservedele handler om, at det ofte er nemmere at finde brugte end nye reservedele. Det hænger sammen med, at mange bilproducenter ikke producerer reservedele til bilmodeller, som har mere end fem år på bagen. Med andre ord kan du få svært ved at finde fabriksnye reservedele til din bil, hvis din bil er mere end fem år gammel. Er det tilfældet, så skal du på udkig efter brugte autoreservedele, som nemmest findes via internettet.

Produceres der ikke længere reservedele til netop din bil, så kan du glæde dig over, at markedet for autogenbrug er større end nogensinde før. Du kan hurtigt finde de ønskede reservedele ved at bruge en intelligent søgefunktion, hvor du blot skal indtaste din nummerplade for at få vist alle tilgængelige dele til bilen.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biler

Hvornår giver det mening at flexlease?

Mercedes Benz

Leasing af bil er henover de seneste par år blevet utrolig populært. Det skyldes blandt andet muligheden for, at man kan flexlease biler, men hvad er det nu lige, at det betyder? Det kan godt virke en anelse uoverskueligt at danne sig et overblik, men det er heldigvis ikke så kompliceret.

Flexleasing kan kombineres både med privatleasing, erhvervsleasing og splitleasing. Ved privatleasing er det dig, som privatperson, der afholder alle udgifterne til leasingaftalen. Ved erhvervsleasing er det dit eget firma eller din arbejdsgiver, der står for udgifterne, mens splitleasing er en leasingaftale, hvor du og din arbejdsgiver deles om udgifterne til en leasing bil.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er den mest populære type leasing, og det er den fordi, du kun betaler for bilens tab af værdi og dens registreringsafgift i perioden, som du leaser bilen i. Det kan virke lidt matematisk tungt, for hvordan kommer man lige frem til de tal? Men det behøver du i virkeligheden ikke at bekymre dig så meget om. Det vigtigste er, at flexleasing gør det muligt at køre i en dyr bil til en noget lavere pris, end det hidtil har været muligt i Danmark.

Flexleasing giver især mening for dig, der overvejer at lease en brugt premium-bil, som typisk ville være rigtig dyr med fuld dansk afgift. Når ens leasingperiode er færdig, har man en række muligheder. Man kan enten sælge den videre enten i Danmark eller i udlandet, man kan lease den igen til færre penge, man kan bytte den til en anden bil, eller man kan vælge at købe bilen, for herefter at betale en lavere registreringsafgift grundet bilens alder.

Din flexleasing-aftale kan enten være en operationel leasingaftale eller en finansiel leasingaftale. Den primære forskel mellem de to varianter er, at leasingselskabet køber bilen efter leasingperioden ved operationel leasing, mens du ved den anden leasingform står med ansvaret for at finde en køber til bilen efter endt leasingperiode. Står du med ansvaret, er det ekstra vigtigt, at du holder øje med restværdien, inden du underskriver din leasingaftale. Du skal nemlig være i stand til at finde en køber, der ønsker at købe bilen til restværdien. Derfor må den helst ikke være for højt sat, da det kan gøre det vanskeligt at komme af med bilen, når leasingperioden er slut.

Typisk skal biler være 3 år gamle eller ældre, hvis det skal give mening at flexlease dem. Er bilen yngre end 3 år, skal du nemlig betale en højere procent af den samlede afgift, og det bliver dermed dyrere at lease bilen.

Læs mere

Biler

Sikker strategi til at få mere bil for pengene

Bil med fede fælge

Står du og skal købe bil? Så vil du med garanti gerne have så meget bil for pengene som overhovedet muligt. Men hvordan får man lige mest for sine penge, når man har et begrænset budget?

Det er heldigvis ikke så svært eller uoverskueligt, som det måske lyder. Faktisk er der en rimelig sikker strategi til at få mere bil for pengene, som alle kan gøre brug af. Den eneste ulempe er, at den måske kan være en anelse demotiverende for dem, der elsker duften af ny bil.

Strategien lyder nemlig således: Køb en brugt bil og spar masser af penge. Enten kan man få mere bil for pengene, hvilket for eksempel giver mening, hvis man har taget et lån til bil på et vist beløb. Har man ikke taget et billån, men betaler kontant, kan man bruge de sparede penge til eksempelvis at tage på ferie eller overføre dem til opsparingen.

Gode brugte biler til billige priser

Man plejede engang at sige, at en ny bil mistede 20 % af sin værdi, når man kørte ud fra forhandlerens parkeringsplads. Det er ikke nødvendigvis helt sandt i dag, men der er ingen tvivl om, at der kan være mange penge at spare, hvis man kigger brugtmarkedet igennem, inden man går ud og køber en ny bil.

Typisk vil man kunne finde en model, magen til den man har udset sig – bare med 10-20 % rabat i forhold til nyprisen, fordi bilen er lettere brugt. Det kunne eksempelvis være en model, som kun har kørt et par tusinde kilometer, hvorefter ejeren har skiftet job og skulle bruge en dieselbil i stedet. Det kunne også være en ældre person, der netop har købt sig en helt ny bil, men efter et år ikke længere er i stand til at køre bil.

Årsagerne kan være mange, men det vigtigste du skal vide er, at du kan købe brugte biler, som er praktisk talt nye og samtidig spare masser af penge.

Undgå at betale for brandet

Ligesom vi kender det fra tøj, boligindretning og lignende, så er bilindustrien også præget af prestige og brandloyalitet. Men hvis du gerne vil have mere bil for pengene, så kan det være, at du skal overveje, om det giver mening at betale ekstra for bilmærket.

Mange vælger eksempelvis en Audi, selvom en Skoda er præcis den samme bil, bare med et andet logo på rattet og fælgene. Samtidig er der mange, der undgår mærker som KIA, Toyota og Hyundai, på grund af et gammelt ry for dårlig kvalitet. Det har dog ingen hold i virkeligheden længere, og der kan derfor være masser af penge at spare, hvis man undgår at betale for bilens logo.

Så hvis du gerne vil have en lidt større bil eller lidt mere udstyr for dine penge, kan det være, at du skal lægge vejen forbi en forhandler, der ikke sælger BMW, Audi, Mercedes-Benz eller andre luksusmærker.

Læs mere

Biler

Tips til at få den bedste oplevelse med billeasing

Mand sidder bag rattet

Billeasing – såvel privatleasing som erhvervsleasing – er forbundet med rigtig mange fordele. Der er dog ingen garanti for, at det at lease en bil bliver en god oplevelse. Der er i hvert fald en række faldgruber, man skal passe på. Infomand.dk og dagens forfatter vil i denne artikel give dig nogle tips til at opnå en god oplevelse med billeasing.

Tilegn dig viden om leasing

Det er på ingen måde svært at finde en flot og driftsikker leasing bil til fornuftige penge. Det er dog vigtigt at forstå, at der findes forskellige leasingformer. Blandt nogle af de mest eftertragtede former findes der korttidsleasing, flexleasing, finansiel leasing og splitleasing osv. Er du helt ny og forholdsvis uvidende, så er du nødt til at sætte dig ind i, hvilke muligheder der findes inden for leasing. Uden denne viden er det nemlig svært at tage stilling til, hvordan du skal lease din næste bil.

Besøg flere leverandører digitalt

Det er altid en god idé at rette henvendelse til forskellige leasingselskaber, inden man skriver under på en kontrakt. Det ville kræve masser af tid at skulle besøge dem alle på deres fysiske adresser, hvorfor vi råder dig til at besøge dem digitalt i første omgang. Med digitalt henviser vi naturligvis til deres hjemmesider. Stort set alle leasingselskaber har i dag en hjemmeside, hvor de gør opmærksom på deres leasingydelser, bilsortiment og kontaktoplysninger.

Bed om rådgivning ved behov

Inden for leasing af bil kan der let opstå en række spørgsmål. Hvor mange kilometer man køre om året? Hvad skal der ske med bilen efter endt leasingperiode? Hvordan og hvorledes med forsikring? Disse spørgsmål og mange andre kan opstå og bør besvares på en forståelig måde, inden man går videre med en leasingaftale.

Stoler du ikke nok på markedets leasingselskaber, til at du vil spørge en sælger til råds, så kan du tage fat i en uvildig rådgiver med stor ekspertise inden for billeasing.

Læs kontrakten igennem flere gange

En leasingkontrakt skal ikke kun skimmes. Den skal i stedet gennemlæses – og gerne flere gange. En god idé kan være, at man får en anden, f.eks. ens kollega eller far, til at læse den igennem også. Derefter bør man sove på sin beslutning, så man ikke skriver under på en kontrakt, som man sidenhen vil fortryde. Den typiske leasingkontrakt har en løbetid på 3 år, hvorfor det er en aftale, du kommer til at hænge på i lang tid. Derfor skal du tænke dig godt om.

Læs mere

Biler

Hvad indebærer det typiske bileftersyn?

Biltjek

Står du og overvejer, om du bør køre din bil til service? Så lad os starte ud med at sige, at det er en rigtig fornuftig idé. Et serviceeftersyn har nemlig mange fordele og ikke ret mange ulemper.

Først og fremmest sikrer et serviceeftersyn, at din bil er i tiptop stand, når det kommer til alle de mindre dele. Derudover bliver der naturligvis også tjekket op på bilens absolut vigtigste elementer, så det straks bliver spottet, hvis der er noget galt.

Foruden at service på din bil holder den ved lige, så gør det også godt for andre ting. For eksempel har mange det bedre med at sætte sig ind i en bil, som de ved er velholdt. Et regelmæssigt serviceeftersyn reducerer nemlig risikoen for, at der er dele i bilen, der ikke fungerer som de skal. Det betyder også, at du mindsker risikoen for at gå i stå på motorvejen og for, at der er dele, der river sig løs.

Men det stopper skam slet ikke der. En bil med en korrekt udfyldt servicebog holder sig ikke bare længere. Den taber også mindre værdi end en bil, som ikke bliver serviceret som anbefalet af bilfabrikanten. Når du en dag beslutter dig for at sælge din bil, kan du hive en væsentlig bedre pris hjem, hvis du kan fremvise en korrekt udfyldt servicehåndbog.

Så selvom det kan virke dyrt at skulle køre sin bil til service ved hvert serviceinterval, så er det penge, der er godt givet ud i længden. Hvis du vil spare penge på service på bil, kan du via autobutler.dk indhente 3 uforpligtende tilbud på et serviceeftersyn og dermed vælge det billigste.

Dette følger med i prisen

Men hvad indebærer det typisk bileftersyn helt konkret? Det kan naturligvis være rart at vide, da du dermed ved, hvad der bliver tjekket, og hvad der ikke gør. Vi har samlet en lille liste over de mest almindelige punkter på mekanikerens tjekliste, men det er altid en god idé at spørge værkstedet om, hvad de gennemgår. Som udgangspunkt får du følgende ydelser med i prisen:

 • Smøring og justering af bevægelige dele, filtre og ventiler
 • Olieskift og installering af et nyt oliefilter
 • Opfyldning af bremsevæske
 • Tjek af dæktryk og -mønster
 • Eftersyn af bilens styretøj, undervogn og udstødningssystem
 • Tjek af aircondition
 • Hvis nødvendigt: Udskiftning af brændstof- og pollenfilter
 • Testkørsel og validering

Det er blot nogle af de ting, som du kan forvente indgår i service på din bil.

Læs mere

Biler

Periodisk bilsyn – Hvordan er reglerne?

Syn af bil

Et periodisk bilsyn er lovpligtigt her hjemme i Danmark, og har til formål at sikre at bilen lever op til de pågældende regler for sikkerhed og miljø. Et periodisk bilsyn har helt grundlæggende to formål:

 1. At fastholde sikkerheden på vejene, og for at sikre dette bliver der foretaget kontrol af styretøj, bremser, dæk, lygter, signalapparat, reflekser og bærende dele.
 2. For at skånemiljøet ved at sikre det ikke bliver belastet mere end højest nødvendigt og for at sikre dette bliver der foretaget kontrol af køretøjets røg-, kulilte- og støjudledning.

Et periodisk bilsyn bliver altid afsluttet med synsmanden udlevere en synsrapport på bilen, hvor du kan se evt. fejl og mangler på bilen. Der er tre kategorier en bil kan blive kategoriseret som, hvilke er følgende: Godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt.

Ifølge reglerne skal alle biler i medlemslande i EU, havde gennemført et periodisk bilsyn hvert 2 år, hvis bilen er helt ny, så er første periodiske bilsyn efter 4 år. Når bilen skal til periodisk bilsyn, så modtager ejeren af bilen en indkaldelse fra trafikstyrelsen via e-boks. I normale tilfælde vil ejeren modtage indkaldelsen, 8 uger før bilen skal være synet.

Hvis bilen ikke bliver godkendt til periodisk bilsyn, så har bilejeren 30 dage til at få den godkendt til omsyn.

Nye regler giver flere omsyn

Der er kommet nye regler inden for periodisk bilsyn, hvilke betyder at mindre alvorlige fejl, der tidligere gjorde at bilen blev kategoriseret som Betinget godkendt, hvilket betød, at det ikke var nødvendigt med omsyn.

Disse nye EU-regler trådte i kraft i Maj 2018, og har resulteret i langt flere omsyn end tidligere, hvilke selvfølgelig har til formål at hæve sikkerheden på vejene.

Hvad koster et periodisk bilsyn?

Der kan være stor forskel på hvad et periodisk bilsyn koster alt afhængig af, hvor henne i landet bilen skal synes, og hvilke synshal der skal foretage det periodiske bilsyn. Hvis vi f.eks. tager periodisk bilsyn i Næstved, så koster det billigste bilsyn 399 kr. og det dyreste bilsyn koster 510 kr. i Næstved.

Derudover er der også stor forskel på prisen på omsyn, hvis vi igen tager udgangspunkt i Næstved. Så koster et omsyn det billigste sted 250 kr. og det dyreste sted 280 kr.

Læs mere

Biler

3 gode råd til bilferien

Mand på bilferie

Sommeren er ved at være over os, og mange danskere køre hvert eneste år til Italien, Frankrig, Spanien eller en helt andet destination, for at holde sommerferie. Mange vælger bilferie på grund af de er bange for, at skulle flyve og andre vælger bilferie fordi det er billigere at køre hele familien på ferie. Der er også nogle der synes det er hyggeligt, at køre til deres feriedestination, og vælger derfor den lange tur til destinationen. Uanset hvilke grund der er for, at køre til feriedestinationen, så er et af de største problemer pladsmangel. Der findes dog nogle gode løsninger for dette, der kan øge pladsen i bilen, så der er bekvemt i bilen. Et andet godt råd til en god bilferie er, at havde familiens cykler med hjemmefra, hvilke gør det nemt at komme rundt på feriedestinationen. Derudover er der som regel omkring 24 timer til feriedestination, og det kan hurtigt blive kedeligt for de mindste i bilen. Et tredje godt råd er, at lave nogle forberedelser hjemmefra, så køreturen bliver så behagelig som muligt.

Få bedre plads i bilen med disse løsninger

En bilferie med hele familien sætter store krav til pladsen i bilen, så både familien kan sidde godt og fastspændt, men også at bagagen er placeret sikkert og forsvarligt. Hvis der ikke er plads nok i bilen, så findes der heldigvis nogle gode løsninger på markedet. Den bedste løsning til at øge bilens kapacitet er en tagboks, hvor der kan være en del bagage i. De fleste tagbokse er lavet aerodynamiske, og bilens brændstofforbrug bliver kun øget en lille smule. Med en tagboks er sikkerheden i top, og du undgår ubehagelige oplevelser.

Læs også: Stilfuld tagboks der er optimeret til maksimal pladsudnyttelse

Tag cyklen med på ferie

Det kan være en god ide, at tage familiens cykler med på ferie, det giver gode muligheder for, at komme rundt på feriedestinationen, uden at skulle sætte sig ind i en bil. Der findes mange gode løsninger til, at få alle familiens cykler med på ferie, en af de bedste løsninger er Thule Velocompact 3, som kan laste helt op til 3 cykler, og skal monteres på bilens anhængertræk. En Thule cykelholder sikre, at familiens cykler er forsvarligt monteret under kørsel, samtidig med at brændstofforbruget kun bliver påvirket minimalt.

Forbered underholdning hjemmefra og få en mere behagelig køretur

En køretur på omkring 24 timer kan hurtig blive kedelig, især for de mindste i bilen. Så et godt råd er, at forberede en masse underholdning hjemmefra. Underholdning kan være små lege hele familien kan deltage i, eller en iPad der er fyldt med spil og film. En iPad kan give mange timers underholdning for både voksne og børn. Derudover kan det også være en god ide, at udnytte pauserne på rastepladsen til andet end toiletbesøg. Det kunne f.eks. være en omgang fodbold eller besøge rastepladsens legeplads. Det giver en langt mere behagelig køretur, hvis de voksne og de små får brugt en masse energi i pauserne.

Læs mere

Biler

Giv din bil en overhaling

Bilservice

Mange mænd har et nært forhold til deres bil. Det indebærer blandt andet at passe og pleje den, så den fremstår i bedst mulig stand. Noget af plejen kan man selv stå for ved at sørge for at få bilen vasket, rengjort indvendigt osv. Men ligesom mennesker af og til kan have behov for en komplet makeover, kan en bil også have det, for altid at stå knivskarpt. Derfor kan det af og til være værd at gå til en professionel, som kan give din bil en ordentlig overhaling.

Den komplette makeover af din bil

Har du besluttet dig for at give din bil den komplette overhaling, så den kan vise sig fra sin absolut bedste side, når du ruller ud på vejene, er der flere forskellige former for bilpleje, du kan vælge mellem. Ethvert bilplejecenter med respekt for sig selv vil kunne tilbyde:

 • Bilvask
 • Bilpleje
 • Vedligeholdelse af dæk og fælge
 • Rustbeskyttelse
 • Solfilm og folie
 • Sanering
 • Reparationer

Vil du gerne give din bil en komplet makeover, kan du eksempelvis kontakte et bilplejecenter og forhøre dig om, hvilke forbedringer din bil kunne have brug for. Trænger din bil til specifikke reparationer af eksempelvis stenslag i forruden, buler, ridser i lakken m.v. kan du også få det.

Professionelle fagfolk med kærlighed til biler

Når du vælger, hvilket værksted der skal udføre arbejdet på din bil, bør du selvfølgelig vælge et sted, der har lige så stor kærlighed til biler, som du selv har. På den måde kan du sikre dig, at I taler det samme sprog, og du får et stykke kvalitetsarbejde udført.

Et godt sted at besøge, hvis du ønsker en god behandling af din bil er Ditec.dk, som tilbyder alt i bilpleje. DITEC har centre spredt over hele landet, også på Færøerne, så uanset hvor du bor, kan du bestille en professionel og kompetent behandling af din bil. Hvad enten din bil trænger til reparation, vask eller pleje, kan du få det hos DITEC, som har en lang liste af services i deres sortiment. Besøg deres hjemmeside for at blive klogere.

Omfattende kvalitetspolitik

DITEC har en omfattende kvalitetspolitik, som skal sikre, at resultatet af deres arbejde altid lever op til kundens forventninger om kvalitet. Derfor kan du også altid regne med, at det arbejde, som DITEC udfører lever op til dine forventninger.

Læs mere

Biler

Sådan gør du bilen ferieklar

Rejseklar bil

Når du og familien skal på bilferie, er det en god idé at gøre bilen helt klar. Der er i den anledning nok at holde styr på. Men fortvivl ikke, da vi her har samlet en lang række gode råd, der gør det nemt at få tjekket, om du har husket det hele, før I kører afsted på ferie.

Kontrollér bilens dæk

Før I triller ud på jeres bilferie, er det vigtigt at undersøge, om dækkene er helt klar. Det kan du gøre ved at tjekke dækmønsterets dybde. Ifølge loven skal der være mindst 1,6 millimeter dækmønster.

Foruden dækmønsteret, så skal dæktrykket naturligvis også være i orden. Du kan i din instruktionsbog i bilen se nøjagtigt, hvor højt dæktrykket skal være. Du skal dog være opmærksom på, at hvis I pakker bilen med kufferter og tasker, skal dæktrykket være en smule højere end normalt. Husk også at tjekke om du har reparationsgrej med. Man kan jo lige så godt være forberedt på enhver situation, så kør-selv-ferien bliver en mindeværdig ferie fuld af gode oplevelser.

Pak ikke for meget i bilen

Hvis du har en masse bagage, skal du sørge for, at du ikke overbelaster din bil. Selvfølgelig kan din bil godt klare lidt ekstra vægt, men du skal ikke overdrive. Specielt hvis du også pakker ting på opbevaringsstativet på taget, skal du være opmærksom på, hvor meget vægt du udsætter bilen for. Heftig vægt kan få din bil til at opføre sig anderledes ved kørsel. Den vil dermed være svære at håndtere i nødsituationer, hvilket potentielt set kan udsætte din familie for stor fare. Den risiko bør du ikke løbe. Du kan læse meget mere på Teknicar. Her finder du masser af tips og tricks til bilen.

Trailer på ferien

Hvis du tager en trailer med på ferien, er det meget vigtigt, at du fordeler vægten rigtigt. Hvis du kører med en tung trailer, kan det nemlig påvirke bilens køreegenskaber. Det er således vigtigt, at du overholder kravene omkring, hvor meget belastning traileren kan håndtere. Du skal desuden sørge for at fordele vægten korrekt. Hvis du leder efter en god trailer til ferien, kan du med fordel tage et kig på prof-shoppen.dk. Denne forhandler fører et stort udvalg af trailere til både private og erhverv.

Læs mere

Populære indlæg