Følg os

Biler

Syn af bil regler

Syn af bil

Hvis du ejer en bil, så skal du overholde reglerne for periodisk syn af bil. Hvornår bilen skal til det periodiske bilsyn, er forskellige alt efter om bilen er ny eller brugt. Hvis bilen er helt ny, så skal den første gang til et periodisk bilsyn fire år efter indregistreringsdatoen. Hvis bilen er brugt og har været til det periodiske bilsyn, så skal den for eftertiden til et periodisk bilsyn hvert andet år. Hvis bilen har fået eftermonteret et anhængertræk, så skal bilen muligvis også til et nyt bilsyn. En bil skal til bilsyn for, at sikre at bilen lever op til de pågældende sikkerhedskrav og miljøkrav der er til en bil. Når bilen skal til det periodiske bilsyn så modtager bilens ejer, en indkaldelse via e-boks med en frist for hvornår bilen senest skal synes. Til et bilsyn bliver bilen nøje gennemgået for fejl og mangler, og der bliver udarbejdet en synsrapport på bilen. I denne synsrapport bliver evt. fejl og mangler noteret, og når bilsynet er færdigt bliver den sat i en af følgende kategorier:

  • Godkendt
  • Betinget godkendt
  • Kan godkendes efter omsyn
  • Ikke godkendt

Hvordan er reglerne hvis bilen skal til et omsyn?

Hvis bilen ikke bliver godkendt til det periodiske bilsyn, så skal bilen til et omsyn når disse fejl og mangler er udbedret. Bilens ejer har 33 dage til at få bilen til et omsyn og godkendt. Når du skal havde udbedret fejl og mangler, kan det være en god ide, at give mekanikeren synsrapporten, så han kan se hvad der skal laves før bilen kan godkendes til et bilsyn, dermed slipper du for at bruge penge på at mekanikerne skal gennemgå bilen for fejl og mangler først.

Hvordan er reglerne med hensyn til udeblivelse fra det periodiske bilsyn?

Hvis du efter modtagelse af indkaldelsen til periodiske bilsyn udebliver, får du efter fem uger en påmindelse fra Trafikstyrelsen. Hvis der stadig ikke er sket noget efter 9 uger efter synsfristen, får bilens ejer en bøde på 2.000 kr. Hvis bilen stadig ikke har været til syn efter 13 uger fra den oprindelige synsfrist, så modtager bilens ejer yderligere en bøde på 2.000 kr. for manglende afmelding af bilen hos SKAT. Hvis bilens plader stadig ikke er afmeldt efter 15 uger fra synsfristen, så kommer politiet og inddrager nummerpladerne. Du kan altså risikere bøder på op til 4.000 kr. samt et besøg af politiet, hvis du udebliver for det periodiske bilsyn.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *