Følg os

Biler Oplevelser Sponsoreret

Sådan gør du bilen ferieklar

Rejseklar bil

Når du og familien skal på bilferie, er det en god idé at gøre bilen helt klar. Der er i den anledning nok at holde styr på. Men fortvivl ikke, da vi her har samlet en lang række gode råd, der gør det nemt at få tjekket, om du har husket det hele, før I kører afsted på ferie.

Kontrollér bilens dæk

Før I triller ud på jeres bilferie, er det vigtigt at undersøge, om dækkene er helt klar. Det kan du gøre ved at tjekke dækmønsterets dybde. Ifølge loven skal der være mindst 1,6 millimeter dækmønster.

Foruden dækmønsteret, så skal dæktrykket naturligvis også være i orden. Du kan i din instruktionsbog i bilen se nøjagtigt, hvor højt dæktrykket skal være. Du skal dog være opmærksom på, at hvis I pakker bilen med kufferter og tasker, skal dæktrykket være en smule højere end normalt. Husk også at tjekke om du har reparationsgrej med. Man kan jo lige så godt være forberedt på enhver situation, så kør-selv-ferien bliver en mindeværdig ferie fuld af gode oplevelser.

Pak ikke for meget i bilen

Hvis du har en masse bagage, skal du sørge for, at du ikke overbelaster din bil. Selvfølgelig kan din bil godt klare lidt ekstra vægt, men du skal ikke overdrive. Specielt hvis du også pakker ting på opbevaringsstativet på taget, skal du være opmærksom på, hvor meget vægt du udsætter bilen for. Heftig vægt kan få din bil til at opføre sig anderledes ved kørsel. Den vil dermed være svære at håndtere i nødsituationer, hvilket potentielt set kan udsætte din familie for stor fare. Den risiko bør du ikke løbe. Du kan læse meget mere på Teknicar. Her finder du masser af tips og tricks til bilen.

Trailer på ferien

Hvis du tager en trailer med på ferien, er det meget vigtigt, at du fordeler vægten rigtigt. Hvis du kører med en tung trailer, kan det nemlig påvirke bilens køreegenskaber. Det er således vigtigt, at du overholder kravene omkring, hvor meget belastning traileren kan håndtere. Du skal desuden sørge for at fordele vægten korrekt. Hvis du leder efter en god trailer til ferien, kan du med fordel tage et kig på prof-shoppen.dk. Denne forhandler fører et stort udvalg af trailere til både private og erhverv.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biler

Tips til at få den bedste oplevelse med billeasing

Mand sidder bag rattet

Billeasing – såvel privatleasing som erhvervsleasing – er forbundet med rigtig mange fordele. Der er dog ingen garanti for, at det at lease en bil bliver en god oplevelse. Der er i hvert fald en række faldgruber, man skal passe på. Infomand.dk og dagens forfatter vil i denne artikel give dig nogle tips til at opnå en god oplevelse med billeasing.

Tilegn dig viden om leasing

Det er på ingen måde svært at finde en flot og driftsikker leasing bil til fornuftige penge. Det er dog vigtigt at forstå, at der findes forskellige leasingformer. Blandt nogle af de mest eftertragtede former findes der korttidsleasing, flexleasing, finansiel leasing og splitleasing osv. Er du helt ny og forholdsvis uvidende, så er du nødt til at sætte dig ind i, hvilke muligheder der findes inden for leasing. Uden denne viden er det nemlig svært at tage stilling til, hvordan du skal lease din næste bil.

Besøg flere leverandører digitalt

Det er altid en god idé at rette henvendelse til forskellige leasingselskaber, inden man skriver under på en kontrakt. Det ville kræve masser af tid at skulle besøge dem alle på deres fysiske adresser, hvorfor vi råder dig til at besøge dem digitalt i første omgang. Med digitalt henviser vi naturligvis til deres hjemmesider. Stort set alle leasingselskaber har i dag en hjemmeside, hvor de gør opmærksom på deres leasingydelser, bilsortiment og kontaktoplysninger.

Bed om rådgivning ved behov

Inden for leasing af bil kan der let opstå en række spørgsmål. Hvor mange kilometer man køre om året? Hvad skal der ske med bilen efter endt leasingperiode? Hvordan og hvorledes med forsikring? Disse spørgsmål og mange andre kan opstå og bør besvares på en forståelig måde, inden man går videre med en leasingaftale.

Stoler du ikke nok på markedets leasingselskaber, til at du vil spørge en sælger til råds, så kan du tage fat i en uvildig rådgiver med stor ekspertise inden for billeasing.

Læs kontrakten igennem flere gange

En leasingkontrakt skal ikke kun skimmes. Den skal i stedet gennemlæses – og gerne flere gange. En god idé kan være, at man får en anden, f.eks. ens kollega eller far, til at læse den igennem også. Derefter bør man sove på sin beslutning, så man ikke skriver under på en kontrakt, som man sidenhen vil fortryde. Den typiske leasingkontrakt har en løbetid på 3 år, hvorfor det er en aftale, du kommer til at hænge på i lang tid. Derfor skal du tænke dig godt om.

Læs mere

Biler

Hvad indebærer det typiske bileftersyn?

Biltjek

Står du og overvejer, om du bør køre din bil til service? Så lad os starte ud med at sige, at det er en rigtig fornuftig idé. Et serviceeftersyn har nemlig mange fordele og ikke ret mange ulemper.

Først og fremmest sikrer et serviceeftersyn, at din bil er i tiptop stand, når det kommer til alle de mindre dele. Derudover bliver der naturligvis også tjekket op på bilens absolut vigtigste elementer, så det straks bliver spottet, hvis der er noget galt.

Foruden at service på din bil holder den ved lige, så gør det også godt for andre ting. For eksempel har mange det bedre med at sætte sig ind i en bil, som de ved er velholdt. Et regelmæssigt serviceeftersyn reducerer nemlig risikoen for, at der er dele i bilen, der ikke fungerer som de skal. Det betyder også, at du mindsker risikoen for at gå i stå på motorvejen og for, at der er dele, der river sig løs.

Men det stopper skam slet ikke der. En bil med en korrekt udfyldt servicebog holder sig ikke bare længere. Den taber også mindre værdi end en bil, som ikke bliver serviceret som anbefalet af bilfabrikanten. Når du en dag beslutter dig for at sælge din bil, kan du hive en væsentlig bedre pris hjem, hvis du kan fremvise en korrekt udfyldt servicehåndbog.

Så selvom det kan virke dyrt at skulle køre sin bil til service ved hvert serviceinterval, så er det penge, der er godt givet ud i længden. Hvis du vil spare penge på service på bil, kan du via autobutler.dk indhente 3 uforpligtende tilbud på et serviceeftersyn og dermed vælge det billigste.

Dette følger med i prisen

Men hvad indebærer det typisk bileftersyn helt konkret? Det kan naturligvis være rart at vide, da du dermed ved, hvad der bliver tjekket, og hvad der ikke gør. Vi har samlet en lille liste over de mest almindelige punkter på mekanikerens tjekliste, men det er altid en god idé at spørge værkstedet om, hvad de gennemgår. Som udgangspunkt får du følgende ydelser med i prisen:

 • Smøring og justering af bevægelige dele, filtre og ventiler
 • Olieskift og installering af et nyt oliefilter
 • Opfyldning af bremsevæske
 • Tjek af dæktryk og -mønster
 • Eftersyn af bilens styretøj, undervogn og udstødningssystem
 • Tjek af aircondition
 • Hvis nødvendigt: Udskiftning af brændstof- og pollenfilter
 • Testkørsel og validering

Det er blot nogle af de ting, som du kan forvente indgår i service på din bil.

Læs mere

Biler

Periodisk bilsyn – Hvordan er reglerne?

Syn af bil

Et periodisk bilsyn er lovpligtigt her hjemme i Danmark, og har til formål at sikre at bilen lever op til de pågældende regler for sikkerhed og miljø. Et periodisk bilsyn har helt grundlæggende to formål:

 1. At fastholde sikkerheden på vejene, og for at sikre dette bliver der foretaget kontrol af styretøj, bremser, dæk, lygter, signalapparat, reflekser og bærende dele.
 2. For at skånemiljøet ved at sikre det ikke bliver belastet mere end højest nødvendigt og for at sikre dette bliver der foretaget kontrol af køretøjets røg-, kulilte- og støjudledning.

Et periodisk bilsyn bliver altid afsluttet med synsmanden udlevere en synsrapport på bilen, hvor du kan se evt. fejl og mangler på bilen. Der er tre kategorier en bil kan blive kategoriseret som, hvilke er følgende: Godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt.

Ifølge reglerne skal alle biler i medlemslande i EU, havde gennemført et periodisk bilsyn hvert 2 år, hvis bilen er helt ny, så er første periodiske bilsyn efter 4 år. Når bilen skal til periodisk bilsyn, så modtager ejeren af bilen en indkaldelse fra trafikstyrelsen via e-boks. I normale tilfælde vil ejeren modtage indkaldelsen, 8 uger før bilen skal være synet.

Hvis bilen ikke bliver godkendt til periodisk bilsyn, så har bilejeren 30 dage til at få den godkendt til omsyn.

Nye regler giver flere omsyn

Der er kommet nye regler inden for periodisk bilsyn, hvilke betyder at mindre alvorlige fejl, der tidligere gjorde at bilen blev kategoriseret som Betinget godkendt, hvilket betød, at det ikke var nødvendigt med omsyn.

Disse nye EU-regler trådte i kraft i Maj 2018, og har resulteret i langt flere omsyn end tidligere, hvilke selvfølgelig har til formål at hæve sikkerheden på vejene.

Hvad koster et periodisk bilsyn?

Der kan være stor forskel på hvad et periodisk bilsyn koster alt afhængig af, hvor henne i landet bilen skal synes, og hvilke synshal der skal foretage det periodiske bilsyn. Hvis vi f.eks. tager periodisk bilsyn i Næstved, så koster det billigste bilsyn 399 kr. og det dyreste bilsyn koster 510 kr. i Næstved.

Derudover er der også stor forskel på prisen på omsyn, hvis vi igen tager udgangspunkt i Næstved. Så koster et omsyn det billigste sted 250 kr. og det dyreste sted 280 kr.

Læs mere

Biler

3 gode råd til bilferien

Mand på bilferie

Sommeren er ved at være over os, og mange danskere køre hvert eneste år til Italien, Frankrig, Spanien eller en helt andet destination, for at holde sommerferie. Mange vælger bilferie på grund af de er bange for, at skulle flyve og andre vælger bilferie fordi det er billigere at køre hele familien på ferie. Der er også nogle der synes det er hyggeligt, at køre til deres feriedestination, og vælger derfor den lange tur til destinationen. Uanset hvilke grund der er for, at køre til feriedestinationen, så er et af de største problemer pladsmangel. Der findes dog nogle gode løsninger for dette, der kan øge pladsen i bilen, så der er bekvemt i bilen. Et andet godt råd til en god bilferie er, at havde familiens cykler med hjemmefra, hvilke gør det nemt at komme rundt på feriedestinationen. Derudover er der som regel omkring 24 timer til feriedestination, og det kan hurtigt blive kedeligt for de mindste i bilen. Et tredje godt råd er, at lave nogle forberedelser hjemmefra, så køreturen bliver så behagelig som muligt.

Få bedre plads i bilen med disse løsninger

En bilferie med hele familien sætter store krav til pladsen i bilen, så både familien kan sidde godt og fastspændt, men også at bagagen er placeret sikkert og forsvarligt. Hvis der ikke er plads nok i bilen, så findes der heldigvis nogle gode løsninger på markedet. Den bedste løsning til at øge bilens kapacitet er en tagboks, hvor der kan være en del bagage i. De fleste tagbokse er lavet aerodynamiske, og bilens brændstofforbrug bliver kun øget en lille smule. Med en tagboks er sikkerheden i top, og du undgår ubehagelige oplevelser.

Læs også: Stilfuld tagboks der er optimeret til maksimal pladsudnyttelse

Tag cyklen med på ferie

Det kan være en god ide, at tage familiens cykler med på ferie, det giver gode muligheder for, at komme rundt på feriedestinationen, uden at skulle sætte sig ind i en bil. Der findes mange gode løsninger til, at få alle familiens cykler med på ferie, en af de bedste løsninger er Thule Velocompact 3, som kan laste helt op til 3 cykler, og skal monteres på bilens anhængertræk. En Thule cykelholder sikre, at familiens cykler er forsvarligt monteret under kørsel, samtidig med at brændstofforbruget kun bliver påvirket minimalt.

Forbered underholdning hjemmefra og få en mere behagelig køretur

En køretur på omkring 24 timer kan hurtig blive kedelig, især for de mindste i bilen. Så et godt råd er, at forberede en masse underholdning hjemmefra. Underholdning kan være små lege hele familien kan deltage i, eller en iPad der er fyldt med spil og film. En iPad kan give mange timers underholdning for både voksne og børn. Derudover kan det også være en god ide, at udnytte pauserne på rastepladsen til andet end toiletbesøg. Det kunne f.eks. være en omgang fodbold eller besøge rastepladsens legeplads. Det giver en langt mere behagelig køretur, hvis de voksne og de små får brugt en masse energi i pauserne.

Læs mere

Biler

Giv din bil en overhaling

Bilservice

Mange mænd har et nært forhold til deres bil. Det indebærer blandt andet at passe og pleje den, så den fremstår i bedst mulig stand. Noget af plejen kan man selv stå for ved at sørge for at få bilen vasket, rengjort indvendigt osv. Men ligesom mennesker af og til kan have behov for en komplet makeover, kan en bil også have det, for altid at stå knivskarpt. Derfor kan det af og til være værd at gå til en professionel, som kan give din bil en ordentlig overhaling.

Den komplette makeover af din bil

Har du besluttet dig for at give din bil den komplette overhaling, så den kan vise sig fra sin absolut bedste side, når du ruller ud på vejene, er der flere forskellige former for bilpleje, du kan vælge mellem. Ethvert bilplejecenter med respekt for sig selv vil kunne tilbyde:

 • Bilvask
 • Bilpleje
 • Vedligeholdelse af dæk og fælge
 • Rustbeskyttelse
 • Solfilm og folie
 • Sanering
 • Reparationer

Vil du gerne give din bil en komplet makeover, kan du eksempelvis kontakte et bilplejecenter og forhøre dig om, hvilke forbedringer din bil kunne have brug for. Trænger din bil til specifikke reparationer af eksempelvis stenslag i forruden, buler, ridser i lakken m.v. kan du også få det.

Professionelle fagfolk med kærlighed til biler

Når du vælger, hvilket værksted der skal udføre arbejdet på din bil, bør du selvfølgelig vælge et sted, der har lige så stor kærlighed til biler, som du selv har. På den måde kan du sikre dig, at I taler det samme sprog, og du får et stykke kvalitetsarbejde udført.

Et godt sted at besøge, hvis du ønsker en god behandling af din bil er Ditec.dk, som tilbyder alt i bilpleje. DITEC har centre spredt over hele landet, også på Færøerne, så uanset hvor du bor, kan du bestille en professionel og kompetent behandling af din bil. Hvad enten din bil trænger til reparation, vask eller pleje, kan du få det hos DITEC, som har en lang liste af services i deres sortiment. Besøg deres hjemmeside for at blive klogere.

Omfattende kvalitetspolitik

DITEC har en omfattende kvalitetspolitik, som skal sikre, at resultatet af deres arbejde altid lever op til kundens forventninger om kvalitet. Derfor kan du også altid regne med, at det arbejde, som DITEC udfører lever op til dine forventninger.

Læs mere

Biler

Få drømme motorcyklen med flexleasing

Motorcykel

Flexleasing har de seneste år, været utrolig attraktivt specielt i bilverdenen, hvor leasingselskaberne har haft utrolig travlt, da efterspørgslen på flexleasing har været eksploderet. Et resultat af dette har også øget fokussen på flexleasing af motorcykler, og flere danskere vælger denne løsning til at få deres drømme motorcykel. Der er en række fordele ved flexleasing der gør det interessant, at vælge flexleasing frem for traditionel køb af motorcykel. Det er ikke i alle tilfælde, at flexleasing er den bedste løsning, en tommefingerregel er at hvis din drømmemotorcykel koster over 200.000 kr. så er flexleasing den bedste løsning. Grunden til flexleasing bedst kan betale sig på motorcykler der koster over 200.000 kr. brugt er på grund af den danske registreringsafgift. Med flexleasing slipper du for, at betale den fulde registreringsafgift på én gang. I stedet skal den betales i små rater i hele leasingperioden, hvor store disse rater er afhængig af motorcyklens alder. (Se raterne her). En flexleasing er altid udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, hvad det er og hvad det indebære kan du læse mere om i næste afsnit.

Hvad indebærer en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt minder en del om at eje en motorcykel selv, men der er dog nogle væsentlige afvigelser. En af de største afvigelser er, at leasingselskabet har ejendomsretten over motorcyklen og leasingtager kun har en brugsret i leasingperioden. Hvis du ikke er bekendt med ejendomsret over brugsret, så betyder det helt lav praktisk, at leasingselskabet ejer motorcyklen og du får lov til at bruge den når du har underskrevet leasingkontrakten. Med en finansiel leasingkontrakt skal leasingtager betale månedlige leasingydelser, og en evt. engangsydelse. Selv om det er leasingselskabet der ejer motorcyklen i hele leasingperioden så er det leasingtager der skal betale reparationer, serviceeftersyn, dækskifte osv. Hvis disse udgifter skulle komme i leasingperioden. Når leasingperioden er slut, så skal leasingtager kunne henvise motorcyklen til en tredje part til restværdien der står i leasingkontrakten. Restværdien er den pris, at motorcyklen skal sælges til når leasingperioden er slut. Det er derfor yderst vigtigt, at restværdien på motorcyklen er realistisk, ellers risikere leasingtager en efterregning på leasingkontrakten.

Fordele ved flexleasing

 • Du slipper for at betale den fulde registreringsafgift på én gang, og skal i stedet betale i små rater i leasingperioden.
 • Langt mindre kapital binding med leasing end køb af motorcykel.
 • Billige MC forsikring, da motorcyklen kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.
 • Nemmere at udskifte motorcyklen med flexleasing.
 • Større køber klientel til motorcyklen, da den er uden registreringsafgift, og kan nemt sælges til udlandet.

Ulemper ved flexleasing

 • Du ejer ikke motorcyklen selv.
 • I nogle tilfælde er det billigere, at købe motorcyklen selv med finansiering.
 • Når leasingperioden er slut skal leasingtager selv stå for salg af motorcyklen til restværdien.
 • Hvis restværdien ikke er realistisk, så får leasingtager en efterregning på leasingkontrakten.

Denne artikel er skrevet af Bikeportalen.dk, som er en salgs- købsplatform med motorcykler.

Læs mere

Biler

Syn af bil regler

Syn af bil

Hvis du ejer en bil, så skal du overholde reglerne for periodisk syn af bil. Hvornår bilen skal til det periodiske bilsyn, er forskellige alt efter om bilen er ny eller brugt. Hvis bilen er helt ny, så skal den første gang til et periodisk bilsyn fire år efter indregistreringsdatoen. Hvis bilen er brugt og har været til det periodiske bilsyn, så skal den for eftertiden til et periodisk bilsyn hvert andet år. Hvis bilen har fået eftermonteret et anhængertræk, så skal bilen muligvis også til et nyt bilsyn. En bil skal til bilsyn for, at sikre at bilen lever op til de pågældende sikkerhedskrav og miljøkrav der er til en bil. Når bilen skal til det periodiske bilsyn så modtager bilens ejer, en indkaldelse via e-boks med en frist for hvornår bilen senest skal synes. Til et bilsyn bliver bilen nøje gennemgået for fejl og mangler, og der bliver udarbejdet en synsrapport på bilen. I denne synsrapport bliver evt. fejl og mangler noteret, og når bilsynet er færdigt bliver den sat i en af følgende kategorier:

 • Godkendt
 • Betinget godkendt
 • Kan godkendes efter omsyn
 • Ikke godkendt

Hvordan er reglerne hvis bilen skal til et omsyn?

Hvis bilen ikke bliver godkendt til det periodiske bilsyn, så skal bilen til et omsyn når disse fejl og mangler er udbedret. Bilens ejer har 33 dage til at få bilen til et omsyn og godkendt. Når du skal havde udbedret fejl og mangler, kan det være en god ide, at give mekanikeren synsrapporten, så han kan se hvad der skal laves før bilen kan godkendes til et bilsyn, dermed slipper du for at bruge penge på at mekanikerne skal gennemgå bilen for fejl og mangler først.

Hvordan er reglerne med hensyn til udeblivelse fra det periodiske bilsyn?

Hvis du efter modtagelse af indkaldelsen til periodiske bilsyn udebliver, får du efter fem uger en påmindelse fra Trafikstyrelsen. Hvis der stadig ikke er sket noget efter 9 uger efter synsfristen, får bilens ejer en bøde på 2.000 kr. Hvis bilen stadig ikke har været til syn efter 13 uger fra den oprindelige synsfrist, så modtager bilens ejer yderligere en bøde på 2.000 kr. for manglende afmelding af bilen hos SKAT. Hvis bilens plader stadig ikke er afmeldt efter 15 uger fra synsfristen, så kommer politiet og inddrager nummerpladerne. Du kan altså risikere bøder på op til 4.000 kr. samt et besøg af politiet, hvis du udebliver for det periodiske bilsyn.

Læs mere

Biler

Brug internettet til at finde drømmebilen

Glad mand i bilen

Når du skal finde din næste drømmebil, kan det være en fordel at gøre brug af internettet. Internettet har den fordel, at du kan udvide din søgning efter drømmebilen markant mere, end hvad den klassiske bilforhandler kan overkomme. Du kan ved hjælp af internettet nemlig søge på flere forskellige prisklasser samt bilfabrikanter, og du kan altid udvide eller indsnævre din søgning alt efter behov.

I det følgende vil vi forklare, hvorfor vi mener, at internettet er dit bedste redskab til at finde bilen, der passer til lige netop dine behov.

Sådan bruger du internettet bedst

Når du skal bruge internettet for at finde din drømmebil, anbefaler vi dig at finde frem til, hvilke behov din bil skal dække. Tag her højde for krav og behov omkring størrelse, økonomi, sikkerhed m.v. Når du har fundet frem til lige netop dine behov, er det bare at tilpasse din søgning på internettet.

Hvorfor vælge privatleasing?

Når du søger efter bilen, der vil gøre dit liv nemmere, vil du som oftest komme ud for, at mange af disse biler er egnet til privatleasing. Du har sikkert, som så mange andre, hørt om privatleasing før og måske tænkt, at det lød for kompliceret til at spekulere mere over. Her på siden har vi gjort forarbejdet for dig, og vi har fundet frem til, hvorfor privatleasing slet ikke er så kompliceret, og hvorfor det kan være super anvendeligt for dig og alle andre bilsøgende.

Privatleasing af biler fungerer på den måde, at i stedet for at du skal finde den store pengepung frem, når du står nede hos bilforhandleren eller skal ud og låne et større beløb i banken, så lejer du i stedet din drømmebil.

Når du lejer en bil af et leasingselskab, gør du det over en længere periode, og du bibeholder samtidig alle dine rettigheder. Det smarte er, at du mod en månedlig ydelse ikke selv skal stå for at afholde uforudsete udgifter til bilen. Det er ofte inkluderet i prisen alt sammen.

Et af de populære bilmærker inden for privatleasing er Skoda. Med Skoda privatleasing får du en lækker og alsidig bil uden at skulle bekymre dig for tårnhøje afgifter. Har drømmen derfor altid været en Skoda, så kan du med fordel kigge nærmere på mulighederne inden for billeasing for private.

Læs mere

Populære indlæg