Følg os

Sport

Sådan forbrænder du flere kalorier til træning

Mand på løbebånd

Når du skal forbrænde flest mulige kalorier til træning, så skal du have helt styr på dit træningsprogram. Træningsprogrammet skal være tilpasset netop dig og din form, for at det bliver så effektivt som muligt.

Hvis du starter for hårdt op, så er der risiko for skader og overtræning, så du bliver nødt til at stoppe din træning igen. Ligeledes er et for let program heller ikke optimalt, da du dermed ikke opnår en lige så god forbrænding og form, som du ellers ville kunne med et hårdere program.

Periodisering af din træning

Når du starter til styrketræning, så er det vigtigt med den rette periodisering af træningsprogrammet. De fleste eksperter anbefaler helkropstræning til begyndere, hvor der er fokus på de største muskelgrupper.

Teorien bag dette er, at når de største muskelgrupper bliver aktiveret, så bliver de mindre muskelgrupper også aktiveret via støttefunktioner til de store muskelgrupper.

Fokus på de store muskelgrupper

Lav derfor et træningsprogram med fokus på f.eks. squat, dødløft og bænkpres og generelt på frie vægte. Start med ca. 2 øvelser af hver, hvor du tager ca. 10-12 gentagelser. I uge 2 kan du så enten sætte vægten op, tilføje flere øvelser eller bare tage flere sæt af de samme øvelser.

I uge 3 fortsætter du så med at gøre programmet endnu hårdere, hvilket du igen kan gøre på flere parametre. Efter ca. 6-8 uger tager du så en træningsfri uge, hvor din krop får lov til at restituere. Herefter starter du forfra, men med en lidt højere træningsmængde.

Både styrketræning og cardio

Både styrketræning og cardio er essentielt, når du skal opnå den bedste forbrænding. Cardio giver den højeste forbrænding under selve træningen, men styrketræningen øger din muskelmasse og derigennem din krops basisforbrænding.

Jo mere muskelmasse du har, jo højere er din forbrænding også. Derfor skal du både dyrke cardio og styrketræning, når du ønsker et varigt vægttab. Du skal selvfølgelig også spise sundt, men lad være med at sulte dig selv, da dette ikke holder i længden.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *