Følg os

Oplevelser

Klæd dig korrekt på til en jagtferie med gutterne

Mand på jagt

Jagt er en hobby, der ofte forbindes med mænd. Det skyldes, at størstedelen af de danske jægere i dag er mænd. Jagt er en noget anderledes hobby i forhold til mange andre hobbyer, da du her dræber dyr, hvor du ved andre hobbyer eller sportsgrene som regel bare skal score point i den ene eller anden form.

En af de ting der hitter meget inden for jagtområdet er de såkaldte jagtferier, hvor et par venner eller en større gruppe rejser til eksempelvis Sibirien for at tage på bjørnejagt. Af andre populære muligheder kan der blandt andet nævnes ulvejagt i Rusland, drivjagt i Sydafrika eller måske endda elgjagt i Sverige.

Påklædningen er vigtig – den består af to ting

Når du klæder dig på til jagt, så er der to ting, du bør være på udkig efter. Du skal selvfølgelig først og fremmest have noget tøj, der passer til den ferie, du skal på. Skal du eksempelvis til Sibirien, så er det nok ikke just shorts og t-shirt, der bliver det foretrukne outfit. Og modsat ønsker du heller ikke for varmt tøj, hvis du skal på jagt i eksempelvis Sydafrika.

Når du har fundet det helt rigtige sæt tøj, så er det tid til at kigge på våben. Det gode jagtvåben er helt naturligt meget forskelligt fra person til person, men hvis du går efter nogle af de meget anerkendte mærker såsom Sauer, Browning, Tikka, Blazer eller Beretta, så går du nok ikke helt galt i byen. I en god jagtforretning vil du som regel også have mulighed for at få det helt rette våben bestilt hjem til dig.

Brug en våbenforhandler med erfaring

Det kan være fristende at gå ind i den lille lokale våbenforretning, der lige er åbnet, men medmindre ekspedienten har en del års erfaring inden for jagt, så er der stor risiko for, at du vil ende med at købe et forkert våben.

Du bør derfor overveje at vælge en våbenforhandler, der har mange års erfaring. Disse findes heldigvis rundt omkring i landet, hvor nogle har helt op til 30 års erfaring. Dette sikrer dig den absolut bedste betjening og rådgivning, hvilket må siges at være ret vigtigt. Det er trods alt våben, vi snakker om, og her bør rådgivning omkring sikkerhed samt brugen af våbnet være det absolut vigtigste.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *