Følg os

Bolig

Hvad skal du være opmærksom på som lejer?

Juridisk dokument

Som lejer er der flere ting, som du skal være opmærksom på. I dette indlæg kigger vi nærmere på to ting: din lejekontrakt og dit depositum.

Lejekontrakt

Der er ikke mange der ved det, men der er faktisk en rigtig form for lejekontrakt. Her skal man have fat i typeformular 9a, som kan downloades gratis her: Lejekontrakt

Udlejeren kan selv vælge at udforme lejekontrakten, dette er dog ofte til ulempe for lejeren, hvorfor der er en standardiseret lejekontrakt. Altså den ovenfor nævnte typeformular 9a, som kan downloades gratis via linket. Denne formular gælder for lejeforhold indgået efter d. 1 juli 2015.

En lejekontrakt er, nok ikke til nogens store overraskelse, et af de vigtigste dokumenter i et lejeforhold. Der kan ofte indgå mange juridiske termer i en lejekontrakt, som det muligvis ikke er alle der har kendskab til, hvorfor der med fordel kan bruges en juridisk ordbog, så man ikke misforstår noget eller bliver snydt.

Det er vigtigt at begge parter underskriver lejeforholdet, ellers er der reelt ikke indgået en aftale, hvilket bringer os videre til depositummet.

Depositum

I forlængelse af ovenstående, så er det relevant at notere, at man aldrig skal betale sit depositum før, at begge parter har underskrevet lejekontrakten. Dette skyldes, at der først er indgået en bindende aftale, når begge parter har underskrevet.

Her gennemgår vi depositum meget overordnet, men du kan læse meget mere om det her: Depositum

Det vigtigste at være bekendt med ved depositum er dels, hvor meget kan udlejer kræve ved indflytning? Ydermere, hvor meget skal jeg have tilbage, når man flytter ud?

Din udlejer kan maksimalt kræve tilsvarende 7 måneders husleje. Heraf er det vigtigt at notere, at 3 af disse måneder er forudbetalt husleje og altså skal gå til dette. Hvis man så er bange for, at man ikke har fået nok tilbage i depositum, så kan man med fordel hive fat i DIGURA. De kører vurderer din sag gratis og du skal kun betale, hvis de vinder sagen for dig (dette er 25 % af det vundne beløb).

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *