Følg os

Biler

Hvad koster det at have bil?

Bil og mand

Svaret afhænger af en lang række individuelle faktorer, men det vil i første omgang være oplagt at danne sig et overblik over, hvilke udgifter der følger med, når man enten leaser eller køber en bil.

Overvejer du at købe eller lease en bil, men er du ikke sikker på, at det vil kunne fungere rent økonomisk? Så skal du læse denne guide, som handler om, hvad det koster at have bil.

Udgifter til køb eller leasing af bil

En ny bil er en dyr investering, idet man ikke kan komme uden om den høje registreringsafgift. At den danske registreringsafgift er høj sammenlignet med vores nabolande er heldigvis ikke ensbetydende med, at alle biler koster en herregård. Der er gudskelov rig mulighed for at få fingrene i en god og driftsikker bil uden at skulle investere adskillige hundrede tusinde kroner.

Det er smag og behag, om man er mest til bilkøb eller billeasing. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, hvorfor den ene mulighed ikke nødvendigvis er bedre end den anden. Du kan finde din næste bil på www.jh-biler.dk, uanset om du hælder mest til at købe eller lease din drømmebil.

Udgifter til forsikring og grøn ejerafgift

Foruden udgifter til selve bilkøbet eller billeasingen skal du også afholde udgifter til bilforsikring og grøn ejerafgift. For at holde dine udgifter til grøn ejerafgift nede skal du gå efter en bil, som kører langt på literen og forurener så lidt som muligt. Du bliver nemlig belønnet for at tænke på miljøet.

Hvad enten du køber eller leaser en bil, skal du tegne en forsikring. En bilforsikring er ikke bare en bilforsikring. Man kan nemlig vælge mellem to forskellige forsikringstyper – henholdsvis ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Den sidstnævnte forsikring dækker bedre end den førstnævnte, men den er til gengæld også dyrere. Planlægger du at købe en spritny bil, så anbefaler vi dig at tegne en kaskoforsikring, så du er dækket i stort set alle situationer. Du kan på next.dk indhente et tilbud på den ønskede bilforsikring.

Udgifter til diverse

Diverse er et vidt begreb, så vi vil selvfølgelig gerne uddybe, hvilke udgifter der er tale om. Som ejer eller lejer af en bil vil du typisk skulle afholde udgifter til følgende:

 • Bilrengøring (vask, støvsugning m.m.)
 • Bildele
 • Værkstedsbesøg
 • Brændstof

For at finde ud af, om du har råd til en bil, bør du beregne dine forventede årlige udgifter til grøn ejerafgift, forsikring, bilrengøring, værkstedsbesøg og brændstof. De faktiske udgifter kan naturligvis variere, idet man for eksempel ikke kan forudsige, om bilen lige pludselig går i stykker, eller om brændstofpriserne stiger.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biler

Få drømme motorcyklen med flexleasing

Motorcykel

Flexleasing har de seneste år, været utrolig attraktivt specielt i bilverdenen, hvor leasingselskaberne har haft utrolig travlt, da efterspørgslen på flexleasing har været eksploderet. Et resultat af dette har også øget fokussen på flexleasing af motorcykler, og flere danskere vælger denne løsning til at få deres drømme motorcykel. Der er en række fordele ved flexleasing der gør det interessant, at vælge flexleasing frem for traditionel køb af motorcykel. Det er ikke i alle tilfælde, at flexleasing er den bedste løsning, en tommefingerregel er at hvis din drømmemotorcykel koster over 200.000 kr. så er flexleasing den bedste løsning. Grunden til flexleasing bedst kan betale sig på motorcykler der koster over 200.000 kr. brugt er på grund af den danske registreringsafgift. Med flexleasing slipper du for, at betale den fulde registreringsafgift på én gang. I stedet skal den betales i små rater i hele leasingperioden, hvor store disse rater er afhængig af motorcyklens alder. (Se raterne her). En flexleasing er altid udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, hvad det er og hvad det indebære kan du læse mere om i næste afsnit.

Hvad indebærer en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt minder en del om at eje en motorcykel selv, men der er dog nogle væsentlige afvigelser. En af de største afvigelser er, at leasingselskabet har ejendomsretten over motorcyklen og leasingtager kun har en brugsret i leasingperioden. Hvis du ikke er bekendt med ejendomsret over brugsret, så betyder det helt lav praktisk, at leasingselskabet ejer motorcyklen og du får lov til at bruge den når du har underskrevet leasingkontrakten. Med en finansiel leasingkontrakt skal leasingtager betale månedlige leasingydelser, og en evt. engangsydelse. Selv om det er leasingselskabet der ejer motorcyklen i hele leasingperioden så er det leasingtager der skal betale reparationer, serviceeftersyn, dækskifte osv. Hvis disse udgifter skulle komme i leasingperioden. Når leasingperioden er slut, så skal leasingtager kunne henvise motorcyklen til en tredje part til restværdien der står i leasingkontrakten. Restværdien er den pris, at motorcyklen skal sælges til når leasingperioden er slut. Det er derfor yderst vigtigt, at restværdien på motorcyklen er realistisk, ellers risikere leasingtager en efterregning på leasingkontrakten.

Fordele ved flexleasing

 • Du slipper for at betale den fulde registreringsafgift på én gang, og skal i stedet betale i små rater i leasingperioden.
 • Langt mindre kapital binding med leasing end køb af motorcykel.
 • Billige MC forsikring, da motorcyklen kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.
 • Nemmere at udskifte motorcyklen med flexleasing.
 • Større køber klientel til motorcyklen, da den er uden registreringsafgift, og kan nemt sælges til udlandet.

Ulemper ved flexleasing

 • Du ejer ikke motorcyklen selv.
 • I nogle tilfælde er det billigere, at købe motorcyklen selv med finansiering.
 • Når leasingperioden er slut skal leasingtager selv stå for salg af motorcyklen til restværdien.
 • Hvis restværdien ikke er realistisk, så får leasingtager en efterregning på leasingkontrakten.

Denne artikel er skrevet af Bikeportalen.dk, som er en salgs- købsplatform med motorcykler.

Læs mere

Biler

Syn af bil regler

Syn af bil

Hvis du ejer en bil, så skal du overholde reglerne for periodisk syn af bil. Hvornår bilen skal til det periodiske bilsyn, er forskellige alt efter om bilen er ny eller brugt. Hvis bilen er helt ny, så skal den første gang til et periodisk bilsyn fire år efter indregistreringsdatoen. Hvis bilen er brugt og har været til det periodiske bilsyn, så skal den for eftertiden til et periodisk bilsyn hvert andet år. Hvis bilen har fået eftermonteret et anhængertræk, så skal bilen muligvis også til et nyt bilsyn. En bil skal til bilsyn for, at sikre at bilen lever op til de pågældende sikkerhedskrav og miljøkrav der er til en bil. Når bilen skal til det periodiske bilsyn så modtager bilens ejer, en indkaldelse via e-boks med en frist for hvornår bilen senest skal synes. Til et bilsyn bliver bilen nøje gennemgået for fejl og mangler, og der bliver udarbejdet en synsrapport på bilen. I denne synsrapport bliver evt. fejl og mangler noteret, og når bilsynet er færdigt bliver den sat i en af følgende kategorier:

 • Godkendt
 • Betinget godkendt
 • Kan godkendes efter omsyn
 • Ikke godkendt

Hvordan er reglerne hvis bilen skal til et omsyn?

Hvis bilen ikke bliver godkendt til det periodiske bilsyn, så skal bilen til et omsyn når disse fejl og mangler er udbedret. Bilens ejer har 33 dage til at få bilen til et omsyn og godkendt. Når du skal havde udbedret fejl og mangler, kan det være en god ide, at give mekanikeren synsrapporten, så han kan se hvad der skal laves før bilen kan godkendes til et bilsyn, dermed slipper du for at bruge penge på at mekanikerne skal gennemgå bilen for fejl og mangler først.

Hvordan er reglerne med hensyn til udeblivelse fra det periodiske bilsyn?

Hvis du efter modtagelse af indkaldelsen til periodiske bilsyn udebliver, får du efter fem uger en påmindelse fra Trafikstyrelsen. Hvis der stadig ikke er sket noget efter 9 uger efter synsfristen, får bilens ejer en bøde på 2.000 kr. Hvis bilen stadig ikke har været til syn efter 13 uger fra den oprindelige synsfrist, så modtager bilens ejer yderligere en bøde på 2.000 kr. for manglende afmelding af bilen hos SKAT. Hvis bilens plader stadig ikke er afmeldt efter 15 uger fra synsfristen, så kommer politiet og inddrager nummerpladerne. Du kan altså risikere bøder på op til 4.000 kr. samt et besøg af politiet, hvis du udebliver for det periodiske bilsyn.

Læs mere

Biler

Brug internettet til at finde drømmebilen

Glad mand i bilen

Når du skal finde din næste drømmebil, kan det være en fordel at gøre brug af internettet. Internettet har den fordel, at du kan udvide din søgning efter drømmebilen markant mere, end hvad den klassiske bilforhandler kan overkomme. Du kan ved hjælp af internettet nemlig søge på flere forskellige prisklasser samt bilfabrikanter, og du kan altid udvide eller indsnævre din søgning alt efter behov.

I det følgende vil vi forklare, hvorfor vi mener, at internettet er dit bedste redskab til at finde bilen, der passer til lige netop dine behov.

Sådan bruger du internettet bedst

Når du skal bruge internettet for at finde din drømmebil, anbefaler vi dig at finde frem til, hvilke behov din bil skal dække. Tag her højde for krav og behov omkring størrelse, økonomi, sikkerhed m.v. Når du har fundet frem til lige netop dine behov, er det bare at tilpasse din søgning på internettet.

Hvorfor vælge privatleasing?

Når du søger efter bilen, der vil gøre dit liv nemmere, vil du som oftest komme ud for, at mange af disse biler er egnet til privatleasing. Du har sikkert, som så mange andre, hørt om privatleasing før og måske tænkt, at det lød for kompliceret til at spekulere mere over. Her på siden har vi gjort forarbejdet for dig, og vi har fundet frem til, hvorfor privatleasing slet ikke er så kompliceret, og hvorfor det kan være super anvendeligt for dig og alle andre bilsøgende.

Privatleasing af biler fungerer på den måde, at i stedet for at du skal finde den store pengepung frem, når du står nede hos bilforhandleren eller skal ud og låne et større beløb i banken, så lejer du i stedet din drømmebil.

Når du lejer en bil af et leasingselskab, gør du det over en længere periode, og du bibeholder samtidig alle dine rettigheder. Det smarte er, at du mod en månedlig ydelse ikke selv skal stå for at afholde uforudsete udgifter til bilen. Det er ofte inkluderet i prisen alt sammen.

Et af de populære bilmærker inden for privatleasing er Skoda. Med Skoda privatleasing får du en lækker og alsidig bil uden at skulle bekymre dig for tårnhøje afgifter. Har drømmen derfor altid været en Skoda, så kan du med fordel kigge nærmere på mulighederne inden for billeasing for private.

Læs mere

Biler

Tre tips til at pifte din bil op

Billygte

Er du den stolte ejer af en bil, og ønsker du at gøre noget godt for den, eller savner du blot, at der sker noget nyt? Så vil denne artikel uden tvivl vække din interesse. Vi har nemlig valgt at kigge lidt nærmere på, hvordan man pifte sin bil op, uden at det skal koste en formue.

Har du nogensinde hørt om bilindpakning?

Hvis ikke du har hørt om det, så har du uden tvivl set det før, men måske ikke helt tænkt over, hvad det er. Hvis du nogensinde har set en bil, der eksempelvis har været helt guld, matsort eller lignende, så er der en meget stor sandsynlighed for, at ejeren har valgt at få pakket sin bil ind. Mange vælger at benytte sig af folie, når bilen skal pakkes ind, hvilket er med til at give en vidunderlig effekt.

Kunne det have din interesse, så læs mere om bilindpakning her og se, om ikke det kunne være noget for dig. Se hvordan det foregår nedenfor:

Nye fælge kan gøre underværker

Hvis det er længe siden, at du har fået skiftet fælgene, så kan det være, at det er ved at være på tide. Selvom det kan virke som en mindre ting, så findes der i dag et hav af fede fælge, som vil sætte prikken over i’et på enhver bil. Det er endvidere blevet virkelig nemt at finde de rette fælge til sin egen bil. På diverse hjemmesider har du mulighed for blot at indtaste din nummerplade, hvorefter mulige fælge vises.

Et dashcam kan gøre det sjovere at køre

Flere og flere danskere vælger at investere i et dashcam til bilen. Selvom det ikke er lovpligtigt at køre rundt med i Danmark, så ser mange danskere værdi i at have sådan et bilkamera installeret. Mange vælger endvidere at bruge det som bakkamera, da det er de færreste mindre biler, der allerede har et bakkamera installeret.

Dashcams behøver ikke nødvendigvis at være dyre. På nettet er det muligt at finde dem helt ned til 400-600 kr.

Læs mere

Biler

Alle mænd har råd til en fed bil

Mand i bil

Der findes ikke en egentlig definition på den rette mand eller den perfekte mand. Drømmemanden beskrives ikke desto mindre ofte som velklædt og succesfuld. Dermed ikke sagt, at du absolut skal have et direktørjob, tjene mange penge og køre i den rigtige bil for at kunne kalde dig for en rigtig mand. Dog skal der ikke herske nogen tvivl om, at rigtig mange mænd drømmer om netop dette.

Er din løn meget gennemsnitlig, så er du måske bekymret for, om din økonomi overhovedet rækker til en fed bil. Det behøver du heldigvis ikke at bekymre dig for længere. Med en simpel strategi kan alle nemlig få råd til en flot og velkørende bil med plads til både hund og børn. Grib muligheden og oplev den smukke danske natur fra en spritny bil.

Flexleasing er løsningen

Flexleasing er den ultimative leasingform for dig, som gerne vil køre i en fed bil, men ikke har råd til at smide op til flere hundredetusinde kroner her og nu. Med flexleasing nøjes du med at lægge en udbetaling – også kaldet en førstegangsydelse – samt en månedlig ydelse. Som leasingtager kommer du ikke til at stå som officiel ejer af bilen, men du har selvfølgelig fri råderet over bilen. Det svarer lidt til at leje en bil.

Hvad er flexleasing? Du er allerede blevet kort introduceret for fænomenet, men vil du gerne vide mere, så bør du lægge vejen forbi findleasing.nu, som er spækket med guides og artikler om emnet. Læs evt. også om nogle af de andre populære leasingformer. Det er nemlig ingen selvfølge, at flexleasing er det rigtige.

Du kan typisk selv bestemme, hvor længe du vil lease den ønskede bil. De fleste vælger – af skattemæssige grunde – at lease biler i op til 36 måneder. Dog kan leasingperioder på henholdsvis 12 og 24 måneder som regel også komme på tale. Leasingselskabet kan helt sikkert strikke en passende løsning sammen til dig. Indhent et tilbud i dag og find svar på, hvad det koster at lease din drømmebil.

Læs mere

Biler

Få mere bil for pengene med disse råd

Bil

Har du en helt specifik drømmebil, som du inderligt ønsker at kunne køre rundt i fremover, men hvor prisen herhjemme simpelthen er så absurd høj, at du ikke kan komme i nærheden af den inden for de næste par år? Det er desværre hverdag for rigtig mange bilglade danskere. Derfor har vi valgt at kigge nærmere på, hvordan det er muligt at få mere bil for pengene.

Bør du købe eller lease bilen?

Det er naturligvis en selvfølge, at købet af en bil kræver en markant større investering, end hvis man blot ønsker at lease den. Derfor kan der ikke herske tvivl om, at ønsker du ikke at skulle punge ud med mere end højst nødvendigt her og nu, så kan privatleasing være det rigtige valg.

Du kan se eksempler på biler, som du på nuværende tidspunkt kan privatlease på følgende danske hjemmeside: https://leasebil.nu/ 

Leasing har både fordele og ulemper. Disse kan du læse meget mere om hos førnævnte leasingvirksomhed. Ofte er det dog muligt at skræddersy en løsning, som egner sig perfekt til dine behov.

Skal du købe? Så bør du overveje at købe brugt

Der er en ældgammel påstand om, at spritnye biler lider den største afskrivning, så snart de forlader bilforhandlerens grund. Hvorvidt dette er sandt eller ej, vil vi gerne gøre dig klogere på. Realiteten er nemlig den, at en spritny bil bliver gevaldigt mindre værd, så snart den har kørt sine første kilometer. Derfor kan du med fordel overveje at købe en bil, der har et par år på bagen, og hvor den første store afskrivning er indtruffet.  

Du kan endvidere overveje, om det kan betale sig at importere bilen fra eksempelvis Tyskland. Det afhænger meget af bilmodellen, men flere og flere danskere har taget denne metode til sig.

Det er også muligt at importere biler fra andre europæiske lande for efterfølgende at få et leasingselskab til at finansiere bilen for dig. Det er dog en mere teknisk snak, som vi ikke vil komme yderligere ind på i denne omgang.

Er du blevet afklaret? Ellers kan du søge assistance hos en erfaren rådgiver – for eksempel gennem et leasingselskab.

Læs mere

Biler

Sådan gør du din bil klar til en længere kør-selv-ferie

Ferieklar bil

En kør-selv-ferie til en sydlig destination er et sikkert hit hos de fleste danskere. Der er i hvert fald rigtig mange familier, som hvert år sætter kursen sydpå med børn på bagsædet og et bagagerum fyldt med tasker og diverse. I princippet skal man kun have én ting for at kunne tage på kør-selv-ferie – nemlig en bil. Desværre er det ikke alle biler, som egner sig til længere køreture i forskelligt terræn.

Vi forsøger her at gøre dig klogere på, hvordan du gør din bil klar til din kommende kør-selv-ferie. Du kan med fordel starte forberedelserne i god tid, så der ikke opstår panik i sidste øjeblik. Det ville jo være en ærgerlig start på ferien.

Få foretaget et grundigt bileftersyn

Medmindre du er mekaniker eller af andre grunde har forstand på biler, så bør du overlade denne opgave til en professionel mekaniker. Det er nemlig vigtigt, at der tages højde for alle faktorer i forbindelse med et bileftersyn. Det er især vigtigt, at følgende bliver tjekket:

 • Lys
 • Dæk
 • Bremser
 • Olie
 • Aircondition
 • Seler

Intet bør overlades til tilfældighederne, når det kommer til serviceeftersyn. Det kan nemlig have fatale følger at overse fejl og mangler. For både din egen, dine børns og andre trafikanters skyld bør du få efterset din bil fra ende til anden.

Gør brug af aircondition service

En bil uden aircondition egner sig som udgangspunkt ikke til en længere kør-selv-ferie. Det kan i hvert fald hurtigt blive anstrengende at sidde i en varm og indelukket bil uden mulighed for at regulere temperaturen.

Ejer du en bil med aircondition, bør du gøre brug af aircondition service forud for din planlagte ferie. Billig aircon service er en reel mulighed, som du med fordel kan gribe. Velfungerende aircondition gavner både køleevnen og holdbarheden – ergo er pengene til et serviceeftersyn givet godt ud.

Læs mere

Biler

Skru op for trygheden med vejhjælp

Vejhjælp

Der er ikke noget værre end at stoppe al trafik, fordi ens bil driller. Fejl med bilen har det med at komme på de værste tidspunkter, og er man ikke selv ret kyndig til det motordrevne køretøj, kan det være en utrolig ubehagelig situation at havne i.

Det er blandt andet derfor, at danskerne i højere grad tilmelder sig en form for vejhjælp, så der altid er tryghed i maven, idet man er velvidende om, at skulle uheldet være ude, så er der hjælp at hente lige rundt om hjørnet.

Få tryghed døgnet rundt med vejhjælp

Hvis du endnu ikke har tegnet en aftale omkring vejhjælp, så er det på høje tide at gøre sig nogle overvejelser omkring dette. Vejhjælp kan hurtigt vise sig at blive en fantastisk investering, da ingen ønsker at være fanget ude i trafikken med en bil, der ikke vil, som man selv gerne vil.

Vejhjælp behøver endvidere ikke koste det hvide ud af øjnene. Der findes i dag flere forskellige firmaer, der tilbyder dig hjælp på vejene, hvorfor du hurtigt vil kunne indhente tilbud fra forskellige selskaber og derved sammenligne priser.

Abonnementer kan være meget forskellige i pris, og derfor kan en prissammenligning hurtigt vise sig at være gunstig for dig og din økonomi. Vær dog meget opmærksom omkring, hvad de forskellige firmaer tilbyder. Det er ikke altid, at den billigste er den bedste.

Autohjælp burde være fast inventar hos alle danske bilejere

Det er de færreste danskere, der uden problemer kan ordne en bil, når den begynder at drille. Der kan være et hav af grunde til, at bilen ikke gør, som den ellers burde, hvorfor kyndig assistance fra professionel vejhjælp er et must. Derudover kan det være noget nær umuligt at få flyttet bilen, hvis den eksempelvis ikke kan starte. Her er det rart med autohjælp, som kan komme og hjælpe i de situationer, hvor det kniber med overskuddet.

Læs mere

Populære indlæg