Følg os

Bolig

Guide til at spare kassen på din elregning

Strømforbrug

Der findes flere måder, hvorpå du kan skabe store besparelser på din elregning. Nogle løsninger er mere simple end andre, hvorfor det anbefales at starte med disse. Du kan nemlig skabe mærkbare resultater på ganske simpel vis.

1. Skift til sparepærer

Du bør starte med at udskifte dine pærer med nye sparepærer. Det er et simpelt tiltag, som kan skabe store besparelser. Det er især relevant for dig, som har mange lyskilder i hjemmet, uanset om det er E14, E40 eller E27 pærer.

2. Energivenlige hvidevarer

Hvidevarer bruger rigtig meget strøm. Det gør sig særligt gældende, hvis de er af ældre dato. Hvis du har en række af sådanne strømslugere stående i boligen, kan det oftest forsvare investeringen i mere energivenlige hvidevarer.

3. Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op

Mange anser det som værende bekvemt at fylde vaske- og opvaskemaskinen om morgenen og tømme den efter arbejde. Maskinerne bruger dog megen strøm, og du bør derfor ikke starte disse maskiner, hvis ikke du kan fylde dem helt op.

4. Brug ikke tørretumbler om sommeren

Hvis vejret er godt, kan du spare mange penge ved at undlade brugen af din tørretumbler. Brug i stedet et tørrestativ eller en tørresnor. Disse metoder kan bruges, hvis blot luftfugtigheden er lav, men godt vejr i form af sol og høje temperaturer gør det dog mere effektivt.

5. Tag opladeren ud af stikkontakten

Der er mange, der har en tendens til at lade opladere til telefoner, bærbare computere og øvrige enheder sidde i kontakten. Det er dog ikke nogen god idé, da opladerne fortsat sluger strøm, så længe de sidder i en tændt stikkontakt.

6. Undersøg elmarkedet

Siden 1. januar 2003 har der været frit elvalg i Danmark. Du bestemmer derfor selv, hvor du vil købe din el. Én af de største besparelser på elregningen opnås ved at udskifte dit nuværende elselskab med en billigere leverandør.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *