Følg os

Bolig Sponsoreret

Gør køkkenet sjovere

Køkkentilbehør

Det er ikke alle der er lige store tilhængere af køkkenet. Mange ser det som en trættende obligation at skulle lave mad i køkkenet og vil egentlig helst være helt fri for at lave mad. Det kan virke ensformigt og kedeligt – især hvis man ikke er vant til det. Men det kan være en gevinst for dig selv, hvis du vælger at bruge mere tid i køkkenet. Et godt forhold til dit køkken kan vise sig at blive et godt forhold til din egen krop af en række årsager.

 • Hvis du laver din egen mad, ved du helt præcist, hvad du får – der er ingen ubehagelige eller usunde overraskelser.
 • Du har lettere ved at kreere sund, men samtidig appetitlig og spændende, mad til dig og andre.
 • Du får et bedre forhold til den mad, du spiser – du vil få et bedre overblik over f.eks. kalorieindtag.
 • At lave sin egen mad gør det langt nemmere at leve sundt og varieret.

Sådan gør du livet i køkkenet sjovere

Du kan nemmere nå en sundere, varieret, spændende og mere lækker kost, hvis du sætter dig for at forbedre dit forhold til dit køkken. Det kan dog være, du skal have lidt flere årsager til at træde oftere ind i køkkenet, eller måske blot et lille skub i den rigtige retning. Hvis du blot mangler en hjælpende hånd til at føre dig oftere ind i køkkenet, er der en række justeringer, du kan lave i dit køkken, for at gøre det mere indbydende.

 • Indsæt nogle gode højtalere, der kan tænde op for stemningen i køkkenet. Hvis du samtidig med at lave mad kan fyre op for din yndlingsplayliste, går madlavningen fra at være kedelig til at være en del sjovere.
 • Du kan investere i nogle nye køkken-gadgets, der kan spice madlavningen op. Du kan hermed deviere mere i madlavningen, og det bliver tilmed også nemmere og hurtigere.
 • Gør køkkenets indretning så nem at navigere som mulig. Det kan afskrække dig, hvis du ikke har nogen idé om, hvor noget i køkkenet er. Simplificér køkkenet.
 • Lav mad sammen med en. Madlavningen bliver langt sjovere, hvis du har en person at gøre det med.
 • Vælg at lave mad, som du faktisk glæder dig til at spise. Det gælder om at lave noget, du faktisk ser frem til at spise, for så bliver madlavningsprocessen en del mere udholdeligt.

Hvad hvis jeg stadig ikke bryder mig om det?

Hvis du efter diverse tiltag stadig ikke kan magte at tage i køkkenet og lave mad, er der ingen grund til at tabe håbet. Det gælder om at finde de perfekte forhold, der gør det sjovt for netop dig at lave mad. Øjeblikket, hvor det hele klikker er forskelligt fra person til person. Det kan også være en god idé at starte med at lave mad 1 gang i ugen. På den måde bliver man ikke overrumplet med det samme. Dyp tåen først, så du vænner dig til varmen i køkkenet.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Indretningstips til den luksuriøse spisestue

Ungt par i stuen

Vil du gerne have lavet om i stuen? Men du ved ikke helt, hvordan du ønsker, at stuen skal komme til at se ud? Så er denne artikel måske noget for dig. Her vil vi komme med et godt bud på en moderne, hyggelig og luksuriøs spisestue.

Spisestuen er familiens store samlingspunkt

Når vi taler spisestue, så taler vi om dét sted i hjemmet, hvor hele familien samles. Det er også her, at der bliver afholdt middage og fødselsdage. Det er derfor et sted, vi tilbringer meget tid sammen. Hvorfor så ikke gøre det lidt lækkert? Begrebet hygge er igen kommet meget i fokus. Derfor vil vi stræbe efter at designe en dejlig hyggekrog. Der er flere elementer, der har indflydelse på stemningen. Det gælder bl.a. følgende:

 • Selve spisebordssættet
 • Belysningen
 • Eventuelt en pejs
 • Øvrig dekoration

Vælg et lækkert bord og nogle gode kvalitetsstole fra Arne Jacobsen

Lad os starte med noget så konkret som spisebordssættet. Her foreslår vi et lækkert plankebord, så man får noget af naturen ind i hjemmet. Vælg dertil nogle gode stole, så man sidder behageligt og har lyst til at sidde og nyde tiden med hinanden. Et bud på stole af god kvalitet og med god komfort er stole fra den anerkendte designer Arne Jacobsen.

Arne Jacobsen møbelklassikere tæller mange, blandt andet Svanen og Mågen, men hans største hit er helt klart Ægget. Arne Jacobsen har designet flere typer af stole, herunder også kontorstole. De klassiske stole fra Arne Jacobsen er meget genkendelige, og så udsender de et signal om, at man har styr på sin boligindretning og sit liv.

Gå efter den hyggelige og varme belysning

Belysningen har meget at sige i forhold til stemningen. Vælg derfor en spisebordslampe, der ser hyggelig ud og vælg et varmt lys dertil, til fordel for den kolde udgave. Hav gerne lidt hyggebelysning ved siden af.

En pejs er den ultimative hyggespreder

Er man til levende lys, så er det måske også oplagt at investere i en pejs. En pejs emmer simpelthen af hygge, når man en kold og mørk vinteraften kan sidde og lune sig ved den varme pejs, mens flammerne danser om kap. Dette er både en funktionel investering, men også noget, der virkelig fremmer den ægte, danske hygge. Se mere om markedets mange hyggelige pejse hos Pejseringen.

Husk de små detaljer

Husk også lidt pynt rundt omkring. Farverige blomster er altid en god stemningsspreder. Det samme kan man sige om bløde lammeskind på stolene og nogle flotte malerier eller plakater på væggene. Brug din fantasi og skab et personligt og indbydende hjem.

Læs mere

Bolig

Sådan vælger du den rette madras

Seng

Det er ikke lige let at skulle vælge en ny madras. Der er nemlig rigtig mange forskellige at vælge mellem, hvilket kan gøre det til lidt af en udfordring. Men der er heldigvis hjælp at hente. Her kan du læse, hvordan du finder den helt rigtige madras.

Besøg nogle forskellige butikker med madrasser i sortimentet

Det er ikke nemt at vurdere en madras, når man sidder og kigger på sin computer eller mobiltelefon. Det er derfor en god idé at besøge et par butikker, der handler med madrasser. På den måde kan du se de forskellige madrasser. Derigennem kan du finde en madras, der passer til dine behov.

Prøv at ligge på madrassen

Det er vigtigt, at du ikke bare nøjes med at kigge på madrassen. Du skal jo trods alt sove på den. Det kan derfor anbefales, at du prøver forskellige madrasser, så du kan finde en, der falder i din smag. Hvis du gerne vil besøge en side, hvor du kan læse alle de informationer, du har brug for om madrasser, så kan det anbefales at tage et kig på bedrenaetter.dk og deres udvalg.

Vælg en god madras til din ryg

Det er vigtigt, at den madras du vælger er god for din ryg. Derfor skal du vælge en madras, der støtter din ryg og er komfortabel at ligge på. Hvis du døjer med rygproblemer, kan det være en god idé at overveje at vælge en justerbar seng.

Du får ofte, hvad du betaler for

Du behøver ikke at vælge den dyreste madras for at være sikker på, at den er af god kvalitet. Men hvis du vælger den allerbilligste madras, er det ikke sikkert, at den lever op til de krav, du stiller til din kommende madras. Det er derfor hensigtsmæssigt at lave et budget og prøve at finde en madras, hvor pris og kvalitet går op i en højere enhed. Det er også smart at læse anmeldelser af de forskellige madrasser. På den måde får du et praj om, hvilken madras der kunne være den rigtige for dig.

Sådan kommer du af med din gamle madras

Når du køber en ny madras, skal den gamle smides ud. Men det er ikke altid nemt at bakse med sådan en stor genstand. Heldigvis er det nemt at komme af med affald via hjælp fra en skraldebil.

Anbefaling: Skraldebilen: affald København

Når den gamle madras er væk, er du klar til at få den nye skønne madras ind i dit soveværelse. Det kan hurtigt klares.

Læs mere

Bolig

3 gode råd til at vælge den rigtige sofa

Mand slapper af

Sofaen er et utroligt vigtig element i ethvert hjem og er med til at indrette sådan noget som stuen eller værelset. Det er et møbel, som alt andet lige signalerer hygge og glade dage. Der er dog mange modeller derude, så hvordan får du fat i den rigtige sofa? Jo, det gør du ved at følge nedenstående tips.

Vælg den rette størrelse

Sofaer er generelt store møbler – de fylder utroligt meget i en stues landskab. Det gør de ikke mindst, hvis du vælger en sofa, som er udviklet til mange mennesker. Der findes dog også masser af mindre sofaer med plads til 2-3 personer.

Først og fremmest bør du tænke over, om det bare bliver dig og kæresten, som skal bruge den, eller om en hel familie skal kunne opholde sig i sofaen på samme tid. En ny sofa med chaiselong vil tit fylde meget, hvilket kan være problematisk.

At vælge den rigtige størrelse gør det også nemmere at få den til at passe ind. Kunsten er at udnytte stuens plads optimalt, så det ikke er en sofa, som tager al gulvpladsen. Sofaen er vigtig, men bør ikke stjæle alle kvadratmeterne i stuen.

Skal det være praktisk?

Dette spørgsmål er vigtigt at stille sig selv, især hvis man skal vælge en sofa til en mindre bolig, eksempelvis en mindre lejlighed. For når pladsen er begrænset, så er det en god idé at gå efter det praktiske. For dem, som ofte mener, at tingene flyder overalt, så kan en sofa med indbygget opbevaringsrum være en stor fordel.

Måske bor du alene og har derfor mulighed for at klare dig med en sovesofa. Med dette møbel, så kan du slippe for både seng og sofa, som ofte tager rigtig meget plads i boligen. Der er mange gode grunde til at købe en sovesofa.

Husk at prøve sofaen før du køber

Nogle gange kan det være fristende bare at købe det første møbel, man får øje på, når man surfer på nettet. Dette er dog ikke nødvendigvis en god plan. Mål og tekniske specifikationer kan af gode grunde ikke sige så meget om komforten. Derfor skal det nogle gange mærkes på egen krop.

Af ovenstående grund bør du altid prioritere at komme til at sidde i den sofa, som du er ved at vælge, inden du træffer en beslutning. Alt efter din højde og dit eget ønske om, hvor bløde puderne skal være, så kan dét at prøve møblet give et helt nyt indblik. Du kan dog også bare vælge at tage chancen.

Læs mere

Bolig

Fem tips til at lette havearbejdet

Haveglad mand

Det er de færreste, der synes, at havearbejde er sjovt. Derfor vil de fleste gerne lette havearbejdet for sig selv. Det er heldigvis noget, du har adskillige muligheder for at gøre.

Hvis du søger inspiration til, hvordan du kan lette havearbejdet, så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig fem tips til at gøre havearbejdet lettere og mere effektivt.

1. Robotplæneklipper

Du bør investere i en robotplæneklipper. Det er én af de mest effektive måder at lette havearbejdet på. Det medfører nemlig at du ikke længere skal slå græsset selv, men blot kan lade robotten om det.

I denne sammenhæng har du mange muligheder. Der findes nemlig mange robotplæneklipper på det danske marked. Én af dem er Husqvarna Automower, så du bl.a. kan finde her.

2. Hold det ved lige

Hvis du sørger for at holde havearbejdet ved lige, så er det ikke nær så krævende hver gang du går i haven. Det er derfor en god idé at gå i haven jævnligt, så du slipper for de tunge omgange.

Ikke dermed sagt at du slipper for at klippe hæk eller luge ukrudt, men hvis du gør det med jævne mellemrum fremfor hver tredje måned, så er det nemmere at have med at gøre.

3. Find en havemand- eller kvinde

Der er mange, der tror, det er dyrt at hyre en gartner eller en havemand- eller kvinde. Det behøver det dog ikke nødvendigvis at være.

Hvis du er træt af at gå i haven, så er det oplagt at finde en person, der kan assistere dig. Du kan med fordel forsøge at finde en person, der arbejder med det som en bibeskæftigelse.

4. Vælg havemaskiner uden ledninger

Der er mange opgaver i haven, der kræver hjælp fra én eller flere havemaskiner. Disse maskiner bør dog ikke være udstyret med en ledning.

I stedet bør du anskaffe en række havemaskiner, der er udstyret med elektrisk eller benzinmotor. På denne måde er du nemlig ikke begrænset af længden på ledningen eller forlængerledningen.

5. Ram det gode vejr

Det er ikke sjovt at lave havearbejde, hvis vejret er skidt. Forsøg i stedet at ramme det gode vejr. Så kan du nyde solens stråler, mens du kan glæde dig over en flot have.

Læs mere

Bolig

Disse danske boligmærker skal du kende

Mand i hjemmet

Mænd har ikke forstand på boligindretning mænd forstår ikke at sammensætte de rette farver – mænd interesserer sig ikke for indretning. Du har med garanti hørt alt dette før.

Ovenstående er naturligvis ikke korrekt. Det er i hvert fald vores indtryk, at flere og flere mænd udviser oprigtig interesse for boligindretning. Det har selvfølgelig betydet, at vi mænd har fået større indflydelse på, hvordan hjemmet skal indrettes. Hører boligindretning til blandt dine største interesser og passioner, så vil du helt sikkert finde denne artikel interessant. I dag vil vi nemlig præsentere dig for en række anbefalelsesværdige danske boligmærker.

House Doctor

House Doctor er lige nu en af de virksomheder, som vækker allermest opsigt inden for boligindretning herhjemme. Faktisk kan man næsten ikke kigge på møbler og boligtilbehør uden at støde på dette mærke. Dét der startede som en familiedrevet brugskunstforretning har efterhånden udviklet sig til en gigantisk international succes. House Doctor bliver i hvert fald forhandlet i utallige forretninger – både online og offline – verden over.

House Doctor boliginteriør og møbler står af gode grunde i høj kurs blandt danske boliginteresserede. Vi har nemlig at gøre med en virksomhed, som gør meget ud af deres produkter i forhold til både design, kvalitet og ergonomi. Dette mærke er derfor værd at tjekke ud, hvad enten man er på jagt efter tæpper, puder, dørmåtter eller noget helt fjerde. Leder du efter et stort House Doctor udsalg, så kan du med god grund klikke på linket ovenfor.

Madam Stoltz

Madam Stoltz er hverken det største eller mest populære boligmærke på markedet. Det er ikke desto mindre et mærke, der er værd at kende til. Det bornholmske designfirma står nemlig bag en verden af skønne produkter til hjemmet bestående af både puder, tasker, lysestager, tæpper, julepynt og mange andre fine ting.

Er du til den stilrene og klassiske indretningsstil, så er det meget sandsynligt, at du vil kunne lide tingene fra Madam Stoltz. De byder nemlig på nogle henrivende designs, som vil tage sig godt ud i de fleste danske hjem. Tjek deres produkter ud via nordhjem.dk, som er garant for en god handel, når det kommer til boligtilbehør.

Maileg

Maileg er den sidste nævneværdige producent af boligtilbehør i denne omgang. Dorthe Mailil er kvinden bag firmaet – et efterhånden kendt ansigt herhjemme. Hun har blandt mange andre præstationer skabt enorm glæde og hygge gennem et unikt nisseunivers. Foruden de søde nisser er der mulighed for at købe gavepapir, legetøj og interiør fra Maileg. Maileg er et specielt mærke på mange områder, hvorfor det i høj grad er en smagssag, om man kan lide deres produkter eller ej.

Maileg forhandles – ligesom de andre nævnte mærker – på nettet til konkurrencedygtige priser. Tjek evt. udvalget ud, hvis du ikke allerede kender til de mange spændende produkter.

Læs mere

Bolig

Hvad skal du være opmærksom på som lejer?

Juridisk dokument

Som lejer er der flere ting, som du skal være opmærksom på. I dette indlæg kigger vi nærmere på to ting: din lejekontrakt og dit depositum.

Lejekontrakt

Der er ikke mange der ved det, men der er faktisk en rigtig form for lejekontrakt. Her skal man have fat i typeformular 9a, som kan downloades gratis her: Lejekontrakt

Udlejeren kan selv vælge at udforme lejekontrakten, dette er dog ofte til ulempe for lejeren, hvorfor der er en standardiseret lejekontrakt. Altså den ovenfor nævnte typeformular 9a, som kan downloades gratis via linket. Denne formular gælder for lejeforhold indgået efter d. 1 juli 2015.

En lejekontrakt er, nok ikke til nogens store overraskelse, et af de vigtigste dokumenter i et lejeforhold. Der kan ofte indgå mange juridiske termer i en lejekontrakt, som det muligvis ikke er alle der har kendskab til, hvorfor der med fordel kan bruges en juridisk ordbog, så man ikke misforstår noget eller bliver snydt.

Det er vigtigt at begge parter underskriver lejeforholdet, ellers er der reelt ikke indgået en aftale, hvilket bringer os videre til depositummet.

Depositum

I forlængelse af ovenstående, så er det relevant at notere, at man aldrig skal betale sit depositum før, at begge parter har underskrevet lejekontrakten. Dette skyldes, at der først er indgået en bindende aftale, når begge parter har underskrevet.

Her gennemgår vi depositum meget overordnet, men du kan læse meget mere om det her: Depositum

Det vigtigste at være bekendt med ved depositum er dels, hvor meget kan udlejer kræve ved indflytning? Ydermere, hvor meget skal jeg have tilbage, når man flytter ud?

Din udlejer kan maksimalt kræve tilsvarende 7 måneders husleje. Heraf er det vigtigt at notere, at 3 af disse måneder er forudbetalt husleje og altså skal gå til dette. Hvis man så er bange for, at man ikke har fået nok tilbage i depositum, så kan man med fordel hive fat i DIGURA. De kører vurderer din sag gratis og du skal kun betale, hvis de vinder sagen for dig (dette er 25 % af det vundne beløb).

Læs mere

Bolig

Guide til at spare kassen på din elregning

Strømforbrug

Der findes flere måder, hvorpå du kan skabe store besparelser på din elregning. Nogle løsninger er mere simple end andre, hvorfor det anbefales at starte med disse. Du kan nemlig skabe mærkbare resultater på ganske simpel vis.

1. Skift til sparepærer

Du bør starte med at udskifte dine pærer med nye sparepærer. Det er et simpelt tiltag, som kan skabe store besparelser. Det er især relevant for dig, som har mange lyskilder i hjemmet, uanset om det er E14, E40 eller E27 pærer.

2. Energivenlige hvidevarer

Hvidevarer bruger rigtig meget strøm. Det gør sig særligt gældende, hvis de er af ældre dato. Hvis du har en række af sådanne strømslugere stående i boligen, kan det oftest forsvare investeringen i mere energivenlige hvidevarer.

3. Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op

Mange anser det som værende bekvemt at fylde vaske- og opvaskemaskinen om morgenen og tømme den efter arbejde. Maskinerne bruger dog megen strøm, og du bør derfor ikke starte disse maskiner, hvis ikke du kan fylde dem helt op.

4. Brug ikke tørretumbler om sommeren

Hvis vejret er godt, kan du spare mange penge ved at undlade brugen af din tørretumbler. Brug i stedet et tørrestativ eller en tørresnor. Disse metoder kan bruges, hvis blot luftfugtigheden er lav, men godt vejr i form af sol og høje temperaturer gør det dog mere effektivt.

5. Tag opladeren ud af stikkontakten

Der er mange, der har en tendens til at lade opladere til telefoner, bærbare computere og øvrige enheder sidde i kontakten. Det er dog ikke nogen god idé, da opladerne fortsat sluger strøm, så længe de sidder i en tændt stikkontakt.

6. Undersøg elmarkedet

Siden 1. januar 2003 har der været frit elvalg i Danmark. Du bestemmer derfor selv, hvor du vil købe din el. Én af de største besparelser på elregningen opnås ved at udskifte dit nuværende elselskab med en billigere leverandør.

Læs mere

Bolig

Guide til det perfekte kød

Udendørsmad

Er du kødelsker, så vil du finde denne artikel ganske interessant. Vi vil nemlig kigge nærmere på, hvordan du selv sørger for, at kødet du spiser i dit hjem bliver helt perfekt. Vi har kigget nærmere på, hvilke faktorer der spiller ind, når man ønsker at optimere kødoplevelsen på bedst mulig vis.

Sørg først og fremmest for at købe kød af høj kvalitet

Det ses desværre lidt for ofte, at danskerne blot køber det første og det bedste kød i landets supermarkeder. Det er dog en skam, da vi har nogle uhyre dygtige slagtere, der har gjort det til deres levevej at specialisere sig i blandt andet kød. Hos landets slagtere har du mulighed for at få noget fænomenalt kød, som du ikke har mulighed for at købe i det lokale supermarked.

Får du mod på at gå til en slagter, så spørg gerne ind til et par tips og tricks til tilberedningen af det kød, du står og skal købe. Slagtere har ofte nogle helt fantastiske egenskaber, når det handler om at få den optimale smag ud af kødet.

Et modningsskab til kødet er en fantastisk investering

Ønsker du at gå dét ekstra skridt for, at dit kød bliver så lækkert som muligt, så er et modningsskab til kødet en helt fantastisk investering. Selvom det for mange er nok med et køleskab og modningsposer, så ér et modningsskab bare et must, hvis man skal op på højeste kvalitetshylde.

Den optimale smag får du ved at have det rette udstyr. Derfor slår vi her på siden et slag for, at du investerer i et modningsskab, hvis du har en stor kærlighed for kød. Klik på linket her og læs meget mere om, hvilket skab du bør vælge, og hvordan du får mest muligt smag ud af dit kød.

Læs mere

Indlægget indeholder reklamelinks

Populære indlæg