Følg os

Oplevelser Økonomi

Gør dine største drengedrømme til virkelighed

Rejseeventyr

Man kan sige meget om børn. De kan være larmende, irriterende, tidskrævende og svære at gøre sig kloge på, men er der én ting, som børn er gode til, så er det at drømme stort. Det er i den grad en egenskab, som mange voksne misunder. I takt med at man bliver ældre, bliver man nemlig typisk mindre tilbøjelig til at drømme, men hvorfor egentlig? Det er svært at svare på, hvorfor det forholder sig sådan, men faktum er, at vi drømmer alt for lidt og alt for småt.

Hvad drømmer du om? En ny motorcykel? Et nyt køkken? En rejse sydpå? Om du ønsker dig det ene eller det andet, så bør du forfølge din drøm, da ingen andre gør det for dig.

Holder din privatøkonomi dig tilbage?

– Hvorfor forfølger du ikke din store drøm?

– Fordi jeg ikke har råd.

Lyder det bekendt? I så fald bør du overveje, om du er villig til at gøre en aktiv indsats for at få råd til at gøre dine drømme til virkelighed. Der dumper desværre ikke en stor pengepose ned fra himlen, hvorfor du er nødt til at tage arbejdshandskerne på og lægge en plan for, hvordan du skaber et større rådighedsbeløb. Et større rådighedsbeløb kan skabes ved at forhandle sig til en højere løn og / eller ved at skære ned på de faste udgifter. Du kan formentlig skære mellem 10 og 20 % af dine udgifter ved at tænke i besparelser.

Mangler du penge mellem hænderne, bør du benytte dig af ovenstående råd eller alternativt optage et lån. Du kan evt. benytte dig af en online oversigt her, hvis du ikke er bekendt med, hvor du kan låne penge til forbrug. På den anviste hjemmeside kan du danne dig et overblik over de bedste tilbud på mobillån. Du kan låne penge via din smartphone uanset tid og sted. Der kan lånes til alt – lige fra motorcykler og biler til rejser og både.

Giv afkald på andre ting

Du har ikke råd til alt – derfor bør du bruge dine penge med omhu.

Skal du have råd til en ny bil, så kan du være nødt til at give afkald på andre goder. Du skal måske give afkald på din årlige sommerrejse eller dine mange restaurantbesøg. Spørgsmålet er så bare, om du er villig til det? Det er dine penge og derfor også dig, som bestemmer, hvordan de skal bruges. Kan du ikke beslutte dig på nuværende tidspunkt, bør du sætte pengene over på en opsparingskonto i stedet for at gøre noget forhastet.

Lad dig ikke friste af tvivlsomme indtjeningsmuligheder

Du har nok læst, at man kan tjene mange penge på casino, poker og betting, men når det kommer til stykket, er chancen for at gøre gambling til en god forretning minimal. Generelt skal man være på vagt over for tvivlsomme indtjeningsmuligheder. Det handler i bund og grund om at bruge sin sunde fornuft.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kærlighed

Kunsten at planlægge en fantastisk bryllupsrejse

Brudepar på rejsen

Når et bryllup står for døren, og festen skal planlægges ned til mindste detalje, må man ikke glemme den traditionelle bryllupsrejse. Bryllupsrejsen er den første rejse, parret tager ud på som ægtepar. Denne ferie skal gerne blive en uforglemmelig en af slagsen.

At planlægge en bryllupsrejse kan være en svær disciplin at mestre, men der findes ikke desto mindre råd for, hvordan planlægningen kan forløbe en anelse mere gnidningsfrit.

Hvor skal rejsen gå hen?

Noget af det første, I som par skal overveje, er hvor rejsen skal gå hen. Måske I på forhånd har nogle drømmedestinationer, I altid har drømt om at tage til hver især. I kan eventuelt skrive disse destinationer ned og sammenligne dem med hinanden efterfølgende. Hvis I ikke kan blive enige om, hvilken eller hvilke destinationer der falder bedst i jeres smag, kan I udføre en klassisk lodtrækning. Læg alle destinationer ned som små papirfoldere i en skål og udvælg én. Dermed har I taget jeres endelige beslutning.

Hvilke oplevelser vil I gerne have ud af rejsen?

Når I har fundet ud af, hvor jeres bryllupsrejse skal gå hen, så er næste skridt at beslutte, hvilke oplevelser I gerne vil have ud af rejsen. Dette kunne for eksempel være alt fra faldskærmsudspring til middag på stranden til fantastiske museumsbesøg. Alt dette er afhængig af, hvilke interesser I hver især har, og hvilke I gerne vil udleve på rejsen.

Hvad er budgettet for jeres bryllupsrejse?

Slutteligt er det altid en god idé at tænke over, hvad budgettet for jeres bryllupsrejse skal lyde på. Det vil i hvert fald være hensigtsmæssigt at blive enige om, hvorvidt rejsen skal være en luksus bryllupsrejse, eller om det skal være en bryllupsrejse på budget. Begge scenarier kan fungere perfekt, så længe at begge parter er enige.

Førhen har man set meget til den såkaldte luksus bryllupsrejse, hvor der ikke bliver sparet på noget. Dette er en super måde at få indviet ægteskabet på, men man ser i højere grad, at ægtepar begynder at spare en masse i bryllupsbudgettet. Rejser med familie og venner er blevet vigtigere end det store hvide bryllup og den dertilhørende rosenrøde bryllupsrejse. Uanset hvad I som par beslutter jer for, så findes der i dag et væld af muligheder inden for forskellige prisklasser. Der vil uden tvivl også være en helt særlig bryllupsrejse i vente for jer.

Læs mere

Oplevelser

Tag på ferie og tag et afbræk fra hverdagen

Stress

Det kan være rigtig hårdt, hvis man arbejder med et fuldtidsjob med en stressende hverdag, hvor man bliver udfordret lige til kanten. Her er det vigtigt, at man også passer på sig selv og lader sig selv slappe af, så man undgår at bliver overbelastet. Det kan være rigtigt svært at holde fuldstændigt fri, men det bliver man altså nødt til at gøre fra tid til anden. Afbrækket er en af de vigtigste perioder, fordi det giver os tid til at lade op og koble af. Derfor er det også vigtigt, at man vælger en rejseform og en destination, hvor man kan slappe helt af.

Vælg et sted, hvor du kan koble helt af

Det optimale sted til at gøre lige præcis dette varierer fra person til person. Mange er gode venner med den klassiske strandferie, hvor man kan ligge og dase ved poolen i flere dage og slappe helt af. Andre vil gerne ud at udforske en storby eller en lille landsby, så de kan blive revet med og opleve en helt anden hverdag end deres egen. Der er sågar dem, som hellere vil vandre en uge alene, så de kan komme helt tæt på dem selv og få lidt mere ro i sjælen. Uanset hvad du er til, så er det vigtigt at erkende, at der skal midler til at afholde ferierne, så man kan afholde sin valgte ferieform med manér. Hvis man arbejder meget, så bør det ikke være noget problem at lægge nogle penge til side til at holde ferie for. Det kan dog også være, at budgettet ikke er så luftigt, som man måske gerne ville have det. Hvis det ikke er det, så kan man spare penge på faste udgifter i månederne op til ferien eller man kan betale ferien af, når man er kommet hjem.

Spar eller lån

Du kan enten vælge at spare pengene op eller låne dem, så du kan komme på ferie. Der er fordele og ulemper ved begge, men her får du nogle fifs til både det ene og det andet. Hvis du gerne vil spare op, så kan du med fordel kigge på forsikringer, internet, tv, mobil, tøj og mad. Det er de faste udgifter, hvor man kan spare rigtigt meget og endda spare, når man kommer hjem igen. Hvis man er mere til at låne, så skal man være opmærksom på et par ting. Lån skal man være påpasselig med, men det kan godt fungere. Det gælder for det første om at finde det billigste lån. Her kan man med fordel sammenligne lån på tværs af udbyderne, så man kan se det bedste lån. Du kan f.eks. sammenligne lån på Monni.dk. Det er stadig fordelagtigt at have en idé om, hvad der er et billigt lån og det kan nemmest ses på ÅOP-værdien. Jo lavere ÅOP-værdien er, jo billigere er lånet simpelthen at holde og jo lavere vil omkostningerne være for dig.

Læs mere

Oplevelser

Skab den perfekte fodboldtur

Fodboldfans

Vil du gerne af sted på en fremragende tur med vennerne, så er fodboldturen måske lige det, I skal til at få arrangeret. De fleste ved, at fodboldture er noget ganske særligt, og det er der flere årsager til udover spillet, som foregår inde på banen. Eksempelvis er det helt unikt, hvordan sammenholdet kan føles, når man er af sted sammen.

For hvis man holder med det samme hold og er taget af sted for at støtte det, så er det svært ikke at lade sig begejstre sammen. Det er ganske enkelt en unik følelse, man kan få i kroppen, når man ser fodbold live. Det er da også noget, de fleste, som har prøvet det, vil nikke genkendende til.

Planlæg på forhånd

Hvis man planlægger en fodboldtur, så planlæg den lidt i god tid. Det gør bare tingene lidt bedre, at man ikke er ude i sidste øjeblik med det hele, og det giver en langt mere afslappende følelse, hvor man bare kan nyde det, man er i gang med. Det gælder eksempelvis med hoteller, særligt hvis man skal afsted til en stor kamp, hvor mange måske vil være til stede i byen, og hvor priserne da også stiger, jo nærmere man kommer på selve kampen.

Det samme gælder selvfølgelig med selve billetterne til kampen. Hvorfor ikke få dem købt hurtigst muligt, når man ved, man skal af sted. Få det ud af verden, så I sammen kan begynde at glæde jer til det, I skal opleve sammen.

Gør plads til al glæden

På en fodboldtur skal der være plads til mest muligt glæde, men hvordan sikrer man egentlig det? Jo, først og fremmest sørger man for, at man er overbærende og ’large’ over for hinanden. Hvis den ene bare gerne vil hjem og sove, imens den anden vil på pub til klokken fem om morgenen, så er det måske fint nok at splitte op. Dog bør det siges, at det måske også er en rigtig god idé at forventningsafstemme med hinanden lidt på forhånd. Hvis I skal have en fantastisk tur sammen, skal I også begge være glade for den måde, turen finder sted på.

Herudover skal I jo egentlig bare sørge for at nyde det så meget, som det overhovedet er muligt for jer. I skal mærke glæden ved det, hvis I har planlagt en fantastisk rejse sammen, og det skal være noget, I sent vil glemme. Eksempelvis har mange danskere et favorithold i England, og det er ofte en meget stor oplevelse, når man første gang drager af sted for at se sit hold live.

Det samme kan selvfølgelig gøre sig gældende i Spanien eller hvilket som helst andet land, hvor man selvfølgelig er henrykt, når man får lov at se sine stjerner – særligt for første gang.

Husk, at der ikke er nogen grund til, at resultatet af kampen styrer det hele. Selvfølgelig vil I altid håbe på en sejr, men det skal stadig have været en god tur, hvis I ender med at rejse hjem efter et nederlag.

Læs mere

Oplevelser

Giv din kæreste en rejseoplevelse ud over det sædvanlige

Parferie

En lækker rejse er en gave, som de fleste af os kan forholde os til. Ofte kommer vi danskere ikke ud at rejse ret mange gange om året, og ønsker du derfor at gøre noget helt ekstraordinært for din kæreste, så lyder en varm anbefaling herfra på at give en rejseoplevelse.

Det er naturligvis en relativ dyr gave, men de oplevelser, som I vil få på rejsen, vil være meget værdifulde for jer som par. Der er mange forskellige muligheder, når der er tale om rejseoplevelser. Vi vil herunder gennemgå nogle af de mest populære.

Lad et rejseselskab håndtere det praktiske

Du har uden tvivl en travl hverdag, og har du tidligere booket rejser, så ved du, at det kan tage temmelig lang tid. Det kræver først og fremmest, at man sætter sig grundigt ind i eventuelle visumregler. Derudover kræver det naturligvis også, at man er i stand til at finde både flybilletter og hoteller til fordelagtige priser.

Føler du ikke, at du selv har tiden til det, så kan du med fordel lade et rejseselskab tage sig af disse opgaver. Unique Travel er et af de populære rejseselskaber herhjemme. Her kan du uden tvivl gøre en god handel. Du kan gå direkte til deres hjemmeside her: https://www.uniquetravel.dk/

Tag til en spændende destination

Skal rejseoplevelsen være helt uforglemmelig, så skal fundamentet for en fantastisk rejse naturligvis også være der. Derfor bør man fra start vælge en destination, der virkelig har noget at byde på.

Er du i tvivl om, hvor turen skal gå hen, så anbefaler vi dig at spørge et rejseselskab til råds. Unique Travel er i stand til at give gode anbefalinger med på vejen. Alternativt kan du naturligvis søge på nettet. TripAdvisor og lignende sider er fantastiske at kigge på, hvis man ønsker at blive klogere på forskellige aktiviteter og oplevelser ved en given destination.

Vi tør godt garantere, at gavemodtageren bliver glad for en rejseoplevelse. Minderne kan aldrig tages fra jer, og derfor er rejser og oplevelser nogle af de bedste gaver, man kan give sin kæreste.

Læs mere

Oplevelser

Derfor skal du tage din familie med på en aktiv familieferie

Familie på skiferie

En aktiv ferie er i høj grad gået hen og er blevet en populær måde at holde ferie på. I takt med at vi som folkefærd har fået endnu mere viden omkring sundhed, og at der menes at være en sundhedsepidemi i forbindelse med de sociale mediers store vækst.

Sidder du på nuværende tidspunkt og skal arrangere den næste ferie med familien, så vil vi i denne artikel gerne slå et slag for, at du overvejer, om ikke en aktiv ferie kunne være en idé. Artiklen er skrevet med inspiration fra siden https://aktivferie.dk/ – her findes et hav af brugbare informationer og inspiration vedr. aktive ferier ude i hele verden.

Børnene kan sagtens være med på en aktiv ferie

Mange tror fejlagtigt, at aktive ferier ikke er for familier med børn. Det er dog ikke tilfældet.

På langt de fleste hoteller, der tilbyder aktiviteter dagen lang, vil der også være diverse arrangementer for børnene. Ofte vil der være personale tilstede, som udelukkende skal sørge for, at børnene har noget sjovt at tage sig til, mens forældrene kan hygge sig med forskellige sportslige aktiviteter. Ønsker man endvidere at være aktiv sammen med sit barn, så er det også muligt de fleste steder.

Afslapning sker også via motion

Du har måske hørt, at mange topchefer rundt omkring i landet motionerer mange gange ugentligt. Ofte er det netop pga. den afslappende og afstressende effekt, som motion har. Dét at være aktiv og røre sin krop har mange positive fordele, hvorfor det giver super god mening at være aktiv på sin ferie, selvom det måske kan lyde underligt for nogen.

Der findes hoteller i hele verden, hvor man kan komme på en aktiv ferie. Vi anbefaler, at du læser beskrivelserne af hotellerne nøje, så du derved sikrer dig, at der er aktiviteter ved destinationen, som du har lyst til at tage dig til. Prøv også gerne nogle aktiviteter, som du måske ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Hvem ved; det kan være, at du ender med at kaste din kærlighed over en helt ny sportsgren?

Læs mere

Oplevelser

Brug for en aleneaften i hjemmet? Det kan du lave

Mand ser tv

De fleste mennesker, såvel mænd som kvinder, sætter pris på at være sociale, men de færreste har et reelt behov for at være sammen med andre fra morgen til aften. Det kan af og til være rart med noget alenetid. Er du enig? I så fald bør du fortsætte læsningen, så du ikke går glip af vores guldkorn om at planlægge den perfekte aleneaften i hyggens og underholdningens tegn.

Sæt din smartphone på flytilstand

Det første du kan og bør gøre er at sætte din smartphone på flytilstand. Bemærk at flytilstand ikke forhindrer dig i at surfe på internettet – du skal blot aktivere wifi. Du bør sætte din kære smartphone på flytilstand af den simple grund, at det er sundt at lukke sig ind i en boble fra tid til anden.

Bliver du også stresset af mange indkomne sms’er og opkald? Så benyt dig af vores simple tip. Du slipper nemlig nemt og effektivt for dette problem ved at aktivere flytilstand. Husk at slå det fra igen, så du igen kan modtage sms’er og opkald. Dine nærmeste skulle jo nødig blive bekymrede for dig.

Udforsk det store digitale spilunivers

En aleneaften kan med god grund tilbringes i hjemmet. Her kan du være dig selv og behøver som udgangspunkt ikke at frygte forstyrrelser. Dét skal du selvfølgelig nyde til fulde.

Forbinder du spil med hygge og afslapning, så skal du da opleve det store digitale spilunivers. Der er i hvert fald masser af underholdning at hente her, uanset om man er til skydespil, strategispil, brætspil eller pengespil. Er du glad for pengespil, så kan du for eksempel give dig i kast med lotto, poker, keno eller et helt fjerde spil. Du kan faktisk vælge kenotal allerede i dag, hvis du har mod på det.

Forkæl dine smagsløg med lækker take away mad

Uanset om du bruger din aleneaften på at spille, se film, snakke i telefon eller noget helt fjerde, så skal du naturligvis gøre dig nogle tanker om aftensmaden. Det er et vigtigt måltid, hvorfor der ikke bør gås på kompromis her. Er du ikke den helt store kok, så kan du overlade madlavningen til professionelle. Du får næppe en kok til at komme hjem til dig og lave mad, men du kan til gengæld få bragt lækker mad lige til døren. Det kan lade sig gøre takket være de mange restauranter og spisesteder med take away.

Man kan efterhånden få bragt alt mad ud – lige fra pizza og burger til sushi og salat.

Læs mere

Kærlighed

Overrask din mand med et lækkert kroophold

sødt par der skal på ophold

Der findes et paradoks inden for danskernes opfattelse af ansvarsfordelingen i et parforhold, som ofte godt kan føre til frustrationer, konflikter og uvenskab. Kigger man på den måde, som mange danske parforhold fungerer på, så oplever man ofte en antagelse om, at manden skal være den romantiske – selvom mænd af natur ofte ikke er særlig romantiske.

Generelt er idéen om kvinden som en passiv modtager af romantiske gestusser og manden som den storstilede giver både forældet og skadelig. For det første er mænd hverken mere kreative eller overskudsagtige end kvinder – for det andet er det oftere kvinden, som forventer romantik, end manden, som har lyst til at give den.

Tag sagen i egen hånd

Som kvinde nytter det altså ikke noget at læne sig tilbage med krydsede arme og vente på, at manden tager sig sammen til at være romantisk.

Det gør han sikkert en gang imellem, men det bør være af eget initiativ. Kvinden i forholdet kan derfor ikke rende rundt og have nogle bestemte forventninger, som så aldrig bliver indfriet – så bliver hun i hvert fald skuffet. Hun bør i stedet tage medansvar for at holde gnisten i live. Læs mere her og bliv yderligere inspireret.

Gør det romantiske nemt

Alle mænd er forskellige, og derfor bør den romantiske gestus også være lavet med den specifikke mand i tankerne. Men ofte er det dog sådan, at mænd ikke er så meget til det med levende lys, søde breve eller gaver. De vil hellere have noget mere konkret.

Derfor kan kvinden med fordel gøre det nemt for sig selv og give sig selv og sin man en oplevelse. Det kunne være flere forskellige ting, men et kroophold er et rigtig godt bud. Her får man nemlig lidt af det hele, men uden at skulle lave noget selv.

Det kan man lave på et kroophold

Hvad der foregår på sådan et kroophold, afhænger i høj grad af den enkelte kro og de enkelte omstændigheder. Men ofte indeholder det masser af luksus; god mad, noget godt at drikke og store, rummelige værelser. Her slipper man for alle hverdagens pligter med madlavning, tøjvask og rengøring, og kan trygt overlade det i hænderne hos nogle andre.

Ligger kroen et praktisk smart sted, så kan man med fordel kombinere opholdet med nogle sjove aktiviteter. Det er der helt sikkert mange mænd, som vil synes godt om. Det kunne være en cykeltur, en tur på kunstmuseum, forlystelsespark eller noget andet.

Husk at kroopholdet skal handle om tosomheden og parret. Det er en dum idé at invitere venner eller børn med – her skal det først og fremmest handle om kærligheden, og det gør man bedst, når man kun er to.

Læs mere

Biler

Sådan gør du din bil klar til en længere kør-selv-ferie

Ferieklar bil

En kør-selv-ferie til en sydlig destination er et sikkert hit hos de fleste danskere. Der er i hvert fald rigtig mange familier, som hvert år sætter kursen sydpå med børn på bagsædet og et bagagerum fyldt med tasker og diverse. I princippet skal man kun have én ting for at kunne tage på kør-selv-ferie – nemlig en bil. Desværre er det ikke alle biler, som egner sig til længere køreture i forskelligt terræn.

Vi forsøger her at gøre dig klogere på, hvordan du gør din bil klar til din kommende kør-selv-ferie. Du kan med fordel starte forberedelserne i god tid, så der ikke opstår panik i sidste øjeblik. Det ville jo være en ærgerlig start på ferien.

Få foretaget et grundigt bileftersyn

Medmindre du er mekaniker eller af andre grunde har forstand på biler, så bør du overlade denne opgave til en professionel mekaniker. Det er nemlig vigtigt, at der tages højde for alle faktorer i forbindelse med et bileftersyn. Det er især vigtigt, at følgende bliver tjekket:

  • Lys
  • Dæk
  • Bremser
  • Olie
  • Aircondition
  • Seler

Intet bør overlades til tilfældighederne, når det kommer til serviceeftersyn. Det kan nemlig have fatale følger at overse fejl og mangler. For både din egen, dine børns og andre trafikanters skyld bør du få efterset din bil fra ende til anden.

Gør brug af aircondition service

En bil uden aircondition egner sig som udgangspunkt ikke til en længere kør-selv-ferie. Det kan i hvert fald hurtigt blive anstrengende at sidde i en varm og indelukket bil uden mulighed for at regulere temperaturen.

Ejer du en bil med aircondition, bør du gøre brug af aircondition service forud for din planlagte ferie. Billig aircon service er en reel mulighed, som du med fordel kan gribe. Velfungerende aircondition gavner både køleevnen og holdbarheden – ergo er pengene til et serviceeftersyn givet godt ud.

Læs mere

Populære indlæg