Følg os

Sundhed

Gode råd til at pleje dit skæg

Barber

Det er yderst populært og moderne for de fleste mænd at gro sig til en eller anden form for skæg nu om dage. Når du enten begynder at få skæg eller ikke har prøvet at gro det ordentligt ud, og du så gerne vil begynde, så er der masser af nyttig viden omkring, hvordan du kan pleje det. Du skal bl.a. sætte dig ind i, hvordan man gør det ordentligt, og hvilken form for skægpleje man bør bruge.

Det kan af og til være svært at få de resultater, som man havde ønsket sig. Det kan enten tage for lang tid eller blive for besværligt. Dog er det stadig nyttigt at vide, hvilke metoder der virker, når du skal pleje dit skæg.

Et sundt og velplejet skæg

Der findes en lang række produkter, som kan hjælpe dig frem til et sundere og velplejet skæg. Et produkt, som kan gavne dig, er for eksempelvis en skægolie. Der findes flere af dem på markedet, og selvom de fleste har forskellige funktioner, så er fællesnævneren, at de får skægget til at se både flottere og sundere ud.

En vigtig ting at huske på er, at dit skæg kræver mindst lige så meget opmærksomhed, som dit hår gør. Derfor er det super vigtigt at vaske det regelmæssigt. Når du vasker det, kan du gøre brug af skægolie eller et andet produkt i samme retning. Det kan for eksempel være en skægshampoo, der er udviklet til at have en mild effekt på huden i ansigtet. Med skægshampoo kan du nemlig vaske og samtidig pleje skægget, så de urenheder, der oftest bliver samlet i dit skæg, renses og fjernes.

Professionel barber

Det er også altid en god idé at starte med at trimme dit skæg, inden du begynder at påføre skægolien. Hvis du vil have et stort og flot skæg, kræver det nemlig mere end bare at vaske det. Det er samtidig også vigtigt, at du ikke bare lader skægget vokse vildt uden plejning og holder det flot og sundt i stedet. Du kan bruge trimningen til eventuelt at tilrette kanter og længden, så skægget får den bedste form. Dette kan gøres hos en professionel barber.

Efterfølgende kan en skægbørste eller en skægkam være en fordel for dig. Det er nærmest et must, hvis du virkelig ønsker at gro et flot skæg i dit ansigt. En børste eller kam fjerner nemlig det overskydende fra produkterne og efterlader dit skæg glat og skinnende i stedet for tørt. Desuden kan det være rigtig godt for din hud også.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *