Følg os

Bolig Karriere

Flot og stilren indretning af hjemmekontoret

Hjemmekontor

Flere og flere danskere arbejder hjemmefra, hvilket har øget behovet for et flot indrettet hjemmekontor. Mange store undersøgelser har nemlig vist, at man arbejder bedst i inspirerende og rare omgivelser.

Derfor er det essentielt med et godt indrettet hjemmekontor, hvor du kan koncentrere dig om arbejdet uden irritationsmomenter som dårlig arbejdsstilling eller rod.

Investeringen i et velindrettet kontor i hjemmet er derfor givet godt ud, og de er hurtigt tjent ind igen i øget produktivitet.

Skattefradrag for dit hjemmekontor

Når du skal indrette dit hjemmekontor, så skal du huske at gemme diverse kvitteringer, da der kan være mange penge at spare i skattefradrag.

Det er altid en balance, hvornår der er tale om erhvervsmæssige udgifter og personlige udgifter til hjemmet, så det kan være en god idé at alliere sig med en revisor. Bruger du primært hjemmekontoret til dit arbejde, så bør der dog være fradrag for en del af dette.

Indret dit hjemmekontor minimalistisk

Langt de fleste arbejder bedst i minimalistiske omgivelser, hvor der ikke er alt for meget, som kan forstyrre øjet. Du bør derfor tilstræbe at indrette dit hjemmekontor minimalistisk, og herefter skal du være god til at rydde op og holde orden på skrivebordet.

Hvis du først gør dette til en vane, så er det nemt, og du bliver glad for det. Det handler om at indføre de rette rutiner, så du f.eks. rydder op hver dag efter arbejde. Det tager bare et par minutter, og så kan du starte næste dags arbejde på en god måde.

Belysningen er vigtig

En god belysning på dit hjemmekontor er alfa og omega, da for lidt lys gør dig træt og sløv. Dette er især udpræget i de mørkere måneder, hvor sollyset er på et minimum.

En blanding af godt loftslys og en god skrivebordslampe er ideelt, og samtidig skal du sørge for lamperne ikke blænder dig. Skrivebordslampen skal derfor placeres korrekt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Guide til at spare kassen på din elregning

Strømforbrug

Der findes flere måder, hvorpå du kan skabe store besparelser på din elregning. Nogle løsninger er mere simple end andre, hvorfor det anbefales at starte med disse. Du kan nemlig skabe mærkbare resultater på ganske simpel vis.

1. Skift til sparepærer

Du bør starte med at udskifte dine pærer med nye sparepærer. Det er et simpelt tiltag, som kan skabe store besparelser. Det er især relevant for dig, som har mange lyskilder i hjemmet, uanset om det er E14, E40 eller E27 pærer.

2. Energivenlige hvidevarer

Hvidevarer bruger rigtig meget strøm. Det gør sig særligt gældende, hvis de er af ældre dato. Hvis du har en række af sådanne strømslugere stående i boligen, kan det oftest forsvare investeringen i mere energivenlige hvidevarer.

3. Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op

Mange anser det som værende bekvemt at fylde vaske- og opvaskemaskinen om morgenen og tømme den efter arbejde. Maskinerne bruger dog megen strøm, og du bør derfor ikke starte disse maskiner, hvis ikke du kan fylde dem helt op.

4. Brug ikke tørretumbler om sommeren

Hvis vejret er godt, kan du spare mange penge ved at undlade brugen af din tørretumbler. Brug i stedet et tørrestativ eller en tørresnor. Disse metoder kan bruges, hvis blot luftfugtigheden er lav, men godt vejr i form af sol og høje temperaturer gør det dog mere effektivt.

5. Tag opladeren ud af stikkontakten

Der er mange, der har en tendens til at lade opladere til telefoner, bærbare computere og øvrige enheder sidde i kontakten. Det er dog ikke nogen god idé, da opladerne fortsat sluger strøm, så længe de sidder i en tændt stikkontakt.

6. Undersøg elmarkedet

Siden 1. januar 2003 har der været frit elvalg i Danmark. Du bestemmer derfor selv, hvor du vil købe din el. Én af de største besparelser på elregningen opnås ved at udskifte dit nuværende elselskab med en billigere leverandør.

Læs mere

Bolig

Guide til det perfekte kød

Udendørsmad

Er du kødelsker, så vil du finde denne artikel ganske interessant. Vi vil nemlig kigge nærmere på, hvordan du selv sørger for, at kødet du spiser i dit hjem bliver helt perfekt. Vi har kigget nærmere på, hvilke faktorer der spiller ind, når man ønsker at optimere kødoplevelsen på bedst mulig vis.

Sørg først og fremmest for at købe kød af høj kvalitet

Det ses desværre lidt for ofte, at danskerne blot køber det første og det bedste kød i landets supermarkeder. Det er dog en skam, da vi har nogle uhyre dygtige slagtere, der har gjort det til deres levevej at specialisere sig i blandt andet kød. Hos landets slagtere har du mulighed for at få noget fænomenalt kød, som du ikke har mulighed for at købe i det lokale supermarked.

Får du mod på at gå til en slagter, så spørg gerne ind til et par tips og tricks til tilberedningen af det kød, du står og skal købe. Slagtere har ofte nogle helt fantastiske egenskaber, når det handler om at få den optimale smag ud af kødet.

Et modningsskab til kødet er en fantastisk investering

Ønsker du at gå dét ekstra skridt for, at dit kød bliver så lækkert som muligt, så er et modningsskab til kødet en helt fantastisk investering. Selvom det for mange er nok med et køleskab og modningsposer, så ér et modningsskab bare et must, hvis man skal op på højeste kvalitetshylde.

Den optimale smag får du ved at have det rette udstyr. Derfor slår vi her på siden et slag for, at du investerer i et modningsskab, hvis du har en stor kærlighed for kød. Klik på linket her og læs meget mere om, hvilket skab du bør vælge, og hvordan du får mest muligt smag ud af dit kød.

Læs mere

Bolig

3 gode idéer til gør-det-selv manden

Handyman

Er du, eller en du kender, en rigtig gør-det-selv mand? Så kan du nyde rigtig godt af denne korte artikel, som vil give dig 3 gode idéer til nye projekter, som enhver gør-det-selv entusiast vil elske.

Ønsker du dig et nyt plankebord? Her er gør-det-selv løsningen

Plankeborde er virkeligt populære i de skandinaviske hjem, da de oser af nordisk minimalisme, og det er faktisk slet ikke så svært at bygge sit eget plankebord, hvis man altså har hænder skruet rigtigt på.

Her ser du en kort to-do liste, som du med fordel kan bruge som skabelon:

 • Vælg materialerne til plankebordet
 • Skær plankerne i de ønskede mål
 • Høvl og slib plankerne grundigt
 • Fordel olie på de slebne planker
 • Saml bordplankerne til én plade
 • Montér dine ønskede bordben
 • Slib kanterne med sandpapir for at opnå det sidste finish

Lyder dette overkommeligt? Så kan du blot komme i gang med at lave et ægte gør-det-selv plankebord.

Et simpelt og sjovt gør-det-selv projekt

Vil du gerne sætte dig selv på en lidt mindre krævende opgave, før du går i gang med plankebordet? God ide.
I dette og det efterfølgende afsnit finder du to simple og sjove projekter, som enhver kan kaste sig over.

Nøgleophænget

Smider du tit dine nøgler væk? Så kan du med stor fordel bygge dit eget nøgleophæng, hvilket både er flot og praktisk.

Du skal blot bruge et firkantet stykke træ i den ønskede størrelse og følge denne korte guide:

 • Sav riller i træet (en rille for hver nøgle).
 • Find nogle flotte snore, som kan sættes i nøglerne
 • Anskaf træbolde (en bold for hver nøgle)
 • Bor et hul i midten af træboldene
 • Før snoren fra nøglen igennem bolden og bind en knude.

Nu har du en flot og hjemmelavet nøglering, som kan hænge på det stykke træ, som du har boret riller i.

Lav dit eget smarte ophæng til viskestykker og forklæder

Elsker du også den smarte og rå stil, der præger det nordiske hjem? Så vil du elske denne ide, som samtidig er virkeligt simpel.

Du hænger blot to kroge op i loftet, der hvor dit ophæng skal placeres. Herefter finder du to læderremme, snore eller andet, som ophænget kan hænge i. Slutteligt finder du en stykke træ eller en gren, og hænger denne i remmene. Så har du pludseligt et smart ophæng, som du kan lave på blot 10 minutter.

Læs mere

Bolig

Gør din terrasse klar til årets sommerfester

Udendørsmad

En god sommerfest indebærer ifølge danske mænd en masse kolde øl, grillpølser og bøffer.

Det er korrekt, at man kan nyde både grillpølser, bøffer og øl hele året rundt, men det er yderst sjældent, at der er godt nok vejr til at opholde sig udenfor. Derfor skal man huske at nyde solen og varmen, så længe den er der. Før man ved af det, skifter årstiden nemlig fra sommer til efterår, og så er det slut med at holde fester udenfor.

I dag skal det ikke handle om, hvordan man finder de rigtige bøffer til grillen, eller hvordan man holder sine øl kolde udenfor. Det skal i stedet handle om, hvordan man gør sin terrasse klar til årets sommerfester. Er du så heldig at have din egen private terrasse, så vil du helt sikkert finde de kommende tips brugbare.

Invester i udvendige markiser

Selvom man er glad for sol og varme, så kan man godt få det så varmt, at man føler et stort behov for at blive kølet af i skyggen. Her vil det være en god idé at investere i solafskærmning – enten i form af parasoller eller markiser.

Det er med udvendige markiser muligt at skabe et fleksibelt uderum, som man kan tilpasse efter behov. Mange mennesker med egen terrasse kører deres markiser ud, når de skal spise, så de kan nyde deres mad uden at blive grillet helt af.

Læs mere om udvendige markiser på følgende link: https://moogio.dk/udvendig/

Giv din træterrasse en kærlig behandling

En træterrasse har en levetid på adskillige år, hvis den vel at bemærke bliver behandlet og vedligeholdt korrekt. Det er sund fornuft at rengøre og behandle terrassen med terrasseolie fra tid til anden, så man kan skabe et flot og holdbart resultat.

Husk at rengøre overfladen grundigt, inden du går i gang med olien. Til dette formål bør du bruge en højtryksrenser.

Læs mere

Bolig

En handyman kan også få brug for hjælp

Blikarbejde

Handyman – altmuligmand – gør-det-selv-mand

Kært barn har mange navne.

Er du den fødte handyman, kan du glæde dig over, at du kan varetage de fleste håndværksmæssige opgaver på egen hånd. Det er en god ting, idet du kan spare mange penge og ikke skal bruge tid på at indhente tilbud fra forskellige håndværkerfirmaer.

Om du ser dig selv som den fødte handyman eller ej, så skal du acceptere dine begrænsninger. Der er nemlig ingen mænd, som kan alt. Den helt store udfordring ved at kaste sig ud i noget, som man ikke ved noget om er, at resultatet sjældent bliver lige så godt som ønsket. Derfor er det klogt at søge professionel hjælp, når man støder på opgaver, som man ikke er i stand til at løse. En rigtig mand er ikke bange for at bede om hjælp, så det skal du heller ikke være.

Montering af nye blik eller tagrender? Kontakt en lokal blikkenslager

Montering af nye blik eller tagrender er en opgave, som man bør overlade til en professionel blikkenslager, som brænder for sit fag.

Du tænker nok, at det koster en mindre herregård at hyre en blikkenslager, men det behøver faktisk ikke at være en dyr affære. Du kan ved at kontakte kolding vvs få et godt vvs tilbud på netop det arbejde, du har brug for at få udført. Den faktiske pris afhænger af en håndfuld individuelle faktorer.

Med en blikkenslager ved hånden kan du få hjælp til både opsætning, udskiftning og reparation af blik og tagrender. Så slipper du også for at kravle rundt på taget og udsætte dig selv for unødig fare. Lyder det ikke rart?

Det er meget sandsynligt, at du kan spare penge ved at gøre tingene selv, men kan du mon også skabe det samme gode resultat som en professionel? Det er tvivlsomt, men du skal naturligvis være velkommen til at gøre et forsøg, hvis du har erfaring med blikarbejde.

Læs mere

Bolig

Værd at vide om montering af vinduer

Montering af vinduer

Du behøver ikke at være uddannet håndværker for at kunne montere vinduer og døre i dit eget hjem. Det er nemlig to opgaver, som enhver handyman kan løse. Her får du en udførlig vejledning i gør-det-selv-montering af nye vinduer i hjemmet. Monteringsguiden er udarbejdet med inspiration fra net2kompagniet.dk – dansk forhandler af vinduer og døre. Du finder den komplette monteringsguide på forhandlerens hjemmeside.

Første fase – tag det gamle vindue ud

Det første du skal gøre er naturligvis at tage det gamle vindue ud. Hvordan du skal gribe det an afhænger af, hvilket vindue der er tale om og ikke mindst, hvordan det er sat fast. For en sikkerheds skyld bør du anvende handsker, så du ikke skærer dig eller kommer galt afsted på anden vis.

For at tage det gamle vindue ud skal du bruge følgende værktøj:

 • Bajonetsav
 • Stiksav
 • Koben
 • Hammer

Du skal altså have anskaffet dig en bajonetsav, stiksav, koben og hammer, hvis du skal kunne fjerne det gamle vindue på egen hånd. Forhør dig evt. hos din nabo eller bedste ven, hvis du mangler noget af ovennævnte værktøj.

Anden fase – monter det nye vindue

I anden og sidste fase skal du montere det nye vindue. Her skal du være knivskarp, da der potentielt set kan gå rigtig mange ting galt. I dag er det mest udbredt at bruge karmskruer til at fastgøre vinduer, så det vil vi også anbefale dig at gøre. Hvor mange karmskruer du skal bruge afhænger af størrelsen på dit vindue. Spørg evt. din forhandler til råds, hvis du er i tvivl. Man kan jo lige så godt være på den sikre side.

Når vinduet er på plads, skal du bruge lidt tid på at smøre de bevægelige dele og efterspænde vinduet. Du kan evt. få godkendt arbejdet af en fagekspert, ifald det er første gang, du beskæftiger dig med dette. Mangler du nye vinduer, så køb billige vinduer hos en dansk forhandler.

Læs mere

Bolig

Indret dig glad

Indret dig glad

Hjemmet er din egen personlige boble, og derfor skal du også føle dig godt tilpas, så der er rart at være. Uanset om du bor i en utæt kælderlejlighed eller en lys penthouse ved havnen, er der en hel del ting du kan gøre for at indrette dig glad. Det kræver en smule tid, samt at du ved, hvad din stil er eller i det mindste hvad du selv synes er flot.

Sørg først og fremmest for at investere i møbler, der gør dig glad, og som du kan bruge i mange år. Det kan godt betale sig at købe basismøbler af høj kvalitet, som du får mange ganges brug ud af. Overvej hvilke møbler du bruger mest. Det kan eksempelvis være din seng, sofa eller dit spisebord. Mangler du inspiration, kan du på Unoliving se møbler og eksempler på indretning i alle husets rum. Find hjemmesiden her og lad dig inspirere til dit næste indkøb. Her finder du også sjove nipsting, der kan være med til at gøre dit hjem mere personligt og rart at være i.

Brug fortrydelsesretten eller genbrug

Hvis ikke du har lyst til, at dit hjem skal ligne en side revet ud af et boligkatalog, eller bare hvis budgettet ikke er der, kan du med fordel gå på jagt i genbrugsbutikkerne i dit lokalområde. Ofte er der mange penge at spare på fine møbler, der har et par gode leveår i bagagen endnu. Det er selvklart, at ikke alt vil falde i din smag, men det er en sjov og billig måde at gøre dit hjem mere personligt på og en oplagt mulighed for at prøve nogle forskellige stilarter af, uden du skal knække sparegrisen over på midten.

Er du eksempelvis i tvivl om, hvorvidt teaktræ er noget for dig, kan du i genbrug finde fine møbler i teak og se, om det er noget for dig. Hvis genbrug ikke er noget for dig, men du gerne vil prøve samme taktik i en reel indretningsbutik, så er der altid fortrydelsesret og du kan derfor aflevere møblerne retur, hvis du finder ud af, de ikke passer ind i dit hjem.

Smid ud eller byt

At skille sig af med møbler eller nipsting er for nogle mennesker en akilleshæl, men det er en god måde at skabe ro og glæde på derhjemme. Forsøg derfor at gøre det til en vane at smide noget ud eller forære det væk, når du kommer hjem med noget nyt. Det er de færreste mennesker, der har brug for hvide Lyngby vaser nok til at afspise en mindre københavnsk forstad. Du kan også forsøge at bytte dig frem til nye ting til hjemmet.

Et andet godt tip til at indrette dig glad, er ved at lade døren stå åben og lukke humor ind. Det kan du eksempelvis gøre gennem sjove billeder fra dit liv eller med en anderledes citatplakat fra det danske designfirma, Dialægt. Her finder du sjove plakater, du med garanti kan relatere til eller kender nogle der kan. Her finder du de mest brugte sætninger fra crossfitteren, gameren, moren eller faren og mange flere, så der er med garanti noget du kan relatere til og som vil få dig til at trække på smilebåndet. De sjove citatplakater vil med garanti gøre din indretning mere sjov og være med til, at du indretter dig glad.

Læs mere

Bolig

Sådan indretter du det perfekte herreværelse

Mand

Mænd og boligindretning. To ting der ofte ses som modsætninger. Det er dog ved at ændre sig, da flere og flere mænd begynder at interessere sig for boligindretning. Ikke mindst når det kommer til et herreværelse. Her er interessen ikke overraskende meget høj. Et herreværelse er et sted, der udstråler mand, og som kun er forbeholdt mænd. Det er selvfølgelig ikke alle mænd, der er ens, men alligevel er der en række karakteristika for et godt herreværelse. Bliv inspireret til indretningen af dit herreværelse i de kommende afsnit.

Find de rette møbler

Et rigtigt herreværelse indeholder altid en stor, blød sofa, som giver maksimal komfort. Foruden sofaen kan du også vælge at inkludere en stor, blød lænestol, som du kan toppe med en fodskammel, som kan give maksimal afslapning. Husk på at det er komforten, der er vigtigste, når det kommer til at vælge møbler til et herreværelse. Det vil altså sige, at udseendet på møblerne kommer i anden række.

Sørg for at skaffe det elektroniske udstyr

Et stort fjernsyn er uundværligt på et herreværelse, og det hører desuden sammen med møblerne. Derfor er det meget vigtigt, at du anskaffer dig et godt og stort fjernsyn, som du kan bruge til at se film og serier. Derudover kan du også bruge det til at spille på via en spillekonsol, hvilket også er en essentiel del af et godt herreværelse. Ved at anskaffe dig en spillekonsol kan du invitere gutterne over til en spilleaften, hvor I kan banke hinanden i diverse spil.

Velklædt mand

Glem ikke de fysiske aktiviteter

Afhængigt af størrelsen af dit herreværelse kan du vælge at have nogle forskellige fysiske spil, som du kan spille med vennerne. Det kunne eksempelvis være et poolbord, bordfodbold eller bordtennisbord. Det er klart, at et poolbord fylder en del mere end et bordfodboldbord, hvorfor du må vurdere, hvad der er bedst plads til på dit herreværelse. Ligegyldigt hvad du vælger, er der garanti for, at det bliver en succes, da alle de førnævnte borde altid er garant for en sjov og festlig aften.

Læs mere

Populære indlæg