Følg os

Sundhed

Er du bange for at miste håret?

Behandling af hårtab

Der er rigtig mange mænd og kvinder, som hvert år er bange for at miste håret – enten pga. sygdom eller dårlige gener. Hvis du er en af dem, så skal du læse med her. I denne artikel vil vi snakke lidt om, hvilke muligheder du har, hvis du går og er meget bange for at tabe håret – og måske endda allerede er i gang med at gøre det.

Er hårtransplantation en mulighed?

Hårtransplantation kan være en mulighed for mange mennesker, og i dag kan man faktisk gøre det så godt, at man slet ikke kan se, at det er en hårtransplantation. Det er helt fantastisk, og det kan altså være en meget god løsning, hvis du kan se frem til permanent uønsket hårtab i fremtiden.

Det er dog en smule dyrt at få sådan en hårtransplantation, og det er som regel ikke noget, som du kan få tilskud til. Det er derfor også noget, som du eventuelt ville skulle spare op til i god tid for at kunne få råd til. Eller du vil i hvert fald være tvunget til lige at budgettere til det. Men hvis det er noget, du virkelig gerne vil have, og det er vigtigt for dig, så er det også noget, som du skal prioritere.

Snak med en læge

Hvis du går og er bange for hårtab, så kan du også tage en snak med din læge om det. Hvis du oplever, at du er ved at tabe håret – og du desuden er i en forholdsvis ung alder – så kan det især være en god ide at snakke med din læge. Det kan være et tegn på nogle underliggende sygdomme, og det er i så fald en meget god ide at få tjekket.

Men det kan også blot være tegn på dårlige gener. I så fald er der ikke så meget din læge kan gøre ved det, men din læge kan i det mindste tage en dybere snak med dig om dine muligheder.

Prøv kræfter med parykker og turbaner

Det kan også blot være, at du kan se frem til at miste håret i en kortere periode grundet for eksempel kemoterapi eller lignende. I så fald er det nok ikke lige hårtransplantation, du skal ud og have fat i. Det er nemlig en meget permanent løsning.

I stedet kan det være en god ide at bestille nogle parykker og turbaner hjem og give sig i kast med at lege lidt med dem.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *