Følg os

Bolig

3 gode råd til at vælge den rigtige sofa

Mand slapper af

Sofaen er et utroligt vigtig element i ethvert hjem og er med til at indrette sådan noget som stuen eller værelset. Det er et møbel, som alt andet lige signalerer hygge og glade dage. Der er dog mange modeller derude, så hvordan får du fat i den rigtige sofa? Jo, det gør du ved at følge nedenstående tips.

Vælg den rette størrelse

Sofaer er generelt store møbler – de fylder utroligt meget i en stues landskab. Det gør de ikke mindst, hvis du vælger en sofa, som er udviklet til mange mennesker. Der findes dog også masser af mindre sofaer med plads til 2-3 personer.

Først og fremmest bør du tænke over, om det bare bliver dig og kæresten, som skal bruge den, eller om en hel familie skal kunne opholde sig i sofaen på samme tid. En ny sofa med chaiselong vil tit fylde meget, hvilket kan være problematisk.

At vælge den rigtige størrelse gør det også nemmere at få den til at passe ind. Kunsten er at udnytte stuens plads optimalt, så det ikke er en sofa, som tager al gulvpladsen. Sofaen er vigtig, men bør ikke stjæle alle kvadratmeterne i stuen.

Skal det være praktisk?

Dette spørgsmål er vigtigt at stille sig selv, især hvis man skal vælge en sofa til en mindre bolig, eksempelvis en mindre lejlighed. For når pladsen er begrænset, så er det en god idé at gå efter det praktiske. For dem, som ofte mener, at tingene flyder overalt, så kan en sofa med indbygget opbevaringsrum være en stor fordel.

Måske bor du alene og har derfor mulighed for at klare dig med en sovesofa. Med dette møbel, så kan du slippe for både seng og sofa, som ofte tager rigtig meget plads i boligen. Der er mange gode grunde til at købe en sovesofa.

Husk at prøve sofaen før du køber

Nogle gange kan det være fristende bare at købe det første møbel, man får øje på, når man surfer på nettet. Dette er dog ikke nødvendigvis en god plan. Mål og tekniske specifikationer kan af gode grunde ikke sige så meget om komforten. Derfor skal det nogle gange mærkes på egen krop.

Af ovenstående grund bør du altid prioritere at komme til at sidde i den sofa, som du er ved at vælge, inden du træffer en beslutning. Alt efter din højde og dit eget ønske om, hvor bløde puderne skal være, så kan dét at prøve møblet give et helt nyt indblik. Du kan dog også bare vælge at tage chancen.

Læs mere
1 kommentar

1 kommentar

  1. Restauranter Fredericia

    21. juni 2019 at 14:45

    Tak for en god artikel 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *