Følg os

Bolig

Indret dig glad

Indret dig glad

Hjemmet er din egen personlige boble, og derfor skal du også føle dig godt tilpas, så der er rart at være. Uanset om du bor i en utæt kælderlejlighed eller en lys penthouse ved havnen, er der en hel del ting du kan gøre for at indrette dig glad. Det kræver en smule tid, samt at du ved, hvad din stil er eller i det mindste hvad du selv synes er flot.

Sørg først og fremmest for at investere i møbler, der gør dig glad, og som du kan bruge i mange år. Det kan godt betale sig at købe basismøbler af høj kvalitet, som du får mange ganges brug ud af. Overvej hvilke møbler du bruger mest. Det kan eksempelvis være din seng, sofa eller dit spisebord. Mangler du inspiration, kan du på Unoliving se møbler og eksempler på indretning i alle husets rum. Find hjemmesiden her og lad dig inspirere til dit næste indkøb. Her finder du også sjove nipsting, der kan være med til at gøre dit hjem mere personligt og rart at være i.

Brug fortrydelsesretten eller genbrug

Hvis ikke du har lyst til, at dit hjem skal ligne en side revet ud af et boligkatalog, eller bare hvis budgettet ikke er der, kan du med fordel gå på jagt i genbrugsbutikkerne i dit lokalområde. Ofte er der mange penge at spare på fine møbler, der har et par gode leveår i bagagen endnu. Det er selvklart, at ikke alt vil falde i din smag, men det er en sjov og billig måde at gøre dit hjem mere personligt på og en oplagt mulighed for at prøve nogle forskellige stilarter af, uden du skal knække sparegrisen over på midten.

Er du eksempelvis i tvivl om, hvorvidt teaktræ er noget for dig, kan du i genbrug finde fine møbler i teak og se, om det er noget for dig. Hvis genbrug ikke er noget for dig, men du gerne vil prøve samme taktik i en reel indretningsbutik, så er der altid fortrydelsesret og du kan derfor aflevere møblerne retur, hvis du finder ud af, de ikke passer ind i dit hjem.

Smid ud eller byt

At skille sig af med møbler eller nipsting er for nogle mennesker en akilleshæl, men det er en god måde at skabe ro og glæde på derhjemme. Forsøg derfor at gøre det til en vane at smide noget ud eller forære det væk, når du kommer hjem med noget nyt. Det er de færreste mennesker, der har brug for hvide Lyngby vaser nok til at afspise en mindre københavnsk forstad. Du kan også forsøge at bytte dig frem til nye ting til hjemmet.

Et andet godt tip til at indrette dig glad, er ved at lade døren stå åben og lukke humor ind. Det kan du eksempelvis gøre gennem sjove billeder fra dit liv eller med en anderledes citatplakat fra det danske designfirma, Dialægt. Her finder du sjove plakater, du med garanti kan relatere til eller kender nogle der kan. Her finder du de mest brugte sætninger fra crossfitteren, gameren, moren eller faren og mange flere, så der er med garanti noget du kan relatere til og som vil få dig til at trække på smilebåndet. De sjove citatplakater vil med garanti gøre din indretning mere sjov og være med til, at du indretter dig glad.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Fem tips til at lette havearbejdet

Haveglad mand

Det er de færreste, der synes, at havearbejde er sjovt. Derfor vil de fleste gerne lette havearbejdet for sig selv. Det er heldigvis noget, du har adskillige muligheder for at gøre.

Hvis du søger inspiration til, hvordan du kan lette havearbejdet, så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig fem tips til at gøre havearbejdet lettere og mere effektivt.

1. Robotplæneklipper

Du bør investere i en robotplæneklipper. Det er én af de mest effektive måder at lette havearbejdet på. Det medfører nemlig at du ikke længere skal slå græsset selv, men blot kan lade robotten om det.

I denne sammenhæng har du mange muligheder. Der findes nemlig mange robotplæneklipper på det danske marked. Én af dem er Husqvarna Automower, så du bl.a. kan finde her.

2. Hold det ved lige

Hvis du sørger for at holde havearbejdet ved lige, så er det ikke nær så krævende hver gang du går i haven. Det er derfor en god idé at gå i haven jævnligt, så du slipper for de tunge omgange.

Ikke dermed sagt at du slipper for at klippe hæk eller luge ukrudt, men hvis du gør det med jævne mellemrum fremfor hver tredje måned, så er det nemmere at have med at gøre.

3. Find en havemand- eller kvinde

Der er mange, der tror, det er dyrt at hyre en gartner eller en havemand- eller kvinde. Det behøver det dog ikke nødvendigvis at være.

Hvis du er træt af at gå i haven, så er det oplagt at finde en person, der kan assistere dig. Du kan med fordel forsøge at finde en person, der arbejder med det som en bibeskæftigelse.

4. Vælg havemaskiner uden ledninger

Der er mange opgaver i haven, der kræver hjælp fra én eller flere havemaskiner. Disse maskiner bør dog ikke være udstyret med en ledning.

I stedet bør du anskaffe en række havemaskiner, der er udstyret med elektrisk eller benzinmotor. På denne måde er du nemlig ikke begrænset af længden på ledningen eller forlængerledningen.

5. Ram det gode vejr

Det er ikke sjovt at lave havearbejde, hvis vejret er skidt. Forsøg i stedet at ramme det gode vejr. Så kan du nyde solens stråler, mens du kan glæde dig over en flot have.

Læs mere

Bolig

Disse danske boligmærker skal du kende

Mand i hjemmet

Mænd har ikke forstand på boligindretning mænd forstår ikke at sammensætte de rette farver – mænd interesserer sig ikke for indretning. Du har med garanti hørt alt dette før.

Ovenstående er naturligvis ikke korrekt. Det er i hvert fald vores indtryk, at flere og flere mænd udviser oprigtig interesse for boligindretning. Det har selvfølgelig betydet, at vi mænd har fået større indflydelse på, hvordan hjemmet skal indrettes. Hører boligindretning til blandt dine største interesser og passioner, så vil du helt sikkert finde denne artikel interessant. I dag vil vi nemlig præsentere dig for en række anbefalelsesværdige danske boligmærker.

House Doctor

House Doctor er lige nu en af de virksomheder, som vækker allermest opsigt inden for boligindretning herhjemme. Faktisk kan man næsten ikke kigge på møbler og boligtilbehør uden at støde på dette mærke. Dét der startede som en familiedrevet brugskunstforretning har efterhånden udviklet sig til en gigantisk international succes. House Doctor bliver i hvert fald forhandlet i utallige forretninger – både online og offline – verden over.

House Doctor boliginteriør og møbler står af gode grunde i høj kurs blandt danske boliginteresserede. Vi har nemlig at gøre med en virksomhed, som gør meget ud af deres produkter i forhold til både design, kvalitet og ergonomi. Dette mærke er derfor værd at tjekke ud, hvad enten man er på jagt efter tæpper, puder, dørmåtter eller noget helt fjerde. Leder du efter et stort House Doctor udsalg, så kan du med god grund klikke på linket ovenfor.

Madam Stoltz

Madam Stoltz er hverken det største eller mest populære boligmærke på markedet. Det er ikke desto mindre et mærke, der er værd at kende til. Det bornholmske designfirma står nemlig bag en verden af skønne produkter til hjemmet bestående af både puder, tasker, lysestager, tæpper, julepynt og mange andre fine ting.

Er du til den stilrene og klassiske indretningsstil, så er det meget sandsynligt, at du vil kunne lide tingene fra Madam Stoltz. De byder nemlig på nogle henrivende designs, som vil tage sig godt ud i de fleste danske hjem. Tjek deres produkter ud via nordhjem.dk, som er garant for en god handel, når det kommer til boligtilbehør.

Maileg

Maileg er den sidste nævneværdige producent af boligtilbehør i denne omgang. Dorthe Mailil er kvinden bag firmaet – et efterhånden kendt ansigt herhjemme. Hun har blandt mange andre præstationer skabt enorm glæde og hygge gennem et unikt nisseunivers. Foruden de søde nisser er der mulighed for at købe gavepapir, legetøj og interiør fra Maileg. Maileg er et specielt mærke på mange områder, hvorfor det i høj grad er en smagssag, om man kan lide deres produkter eller ej.

Maileg forhandles – ligesom de andre nævnte mærker – på nettet til konkurrencedygtige priser. Tjek evt. udvalget ud, hvis du ikke allerede kender til de mange spændende produkter.

Læs mere

Bolig

Hvad skal du være opmærksom på som lejer?

Juridisk dokument

Som lejer er der flere ting, som du skal være opmærksom på. I dette indlæg kigger vi nærmere på to ting: din lejekontrakt og dit depositum.

Lejekontrakt

Der er ikke mange der ved det, men der er faktisk en rigtig form for lejekontrakt. Her skal man have fat i typeformular 9a, som kan downloades gratis her: Lejekontrakt

Udlejeren kan selv vælge at udforme lejekontrakten, dette er dog ofte til ulempe for lejeren, hvorfor der er en standardiseret lejekontrakt. Altså den ovenfor nævnte typeformular 9a, som kan downloades gratis via linket. Denne formular gælder for lejeforhold indgået efter d. 1 juli 2015.

En lejekontrakt er, nok ikke til nogens store overraskelse, et af de vigtigste dokumenter i et lejeforhold. Der kan ofte indgå mange juridiske termer i en lejekontrakt, som det muligvis ikke er alle der har kendskab til, hvorfor der med fordel kan bruges en juridisk ordbog, så man ikke misforstår noget eller bliver snydt.

Det er vigtigt at begge parter underskriver lejeforholdet, ellers er der reelt ikke indgået en aftale, hvilket bringer os videre til depositummet.

Depositum

I forlængelse af ovenstående, så er det relevant at notere, at man aldrig skal betale sit depositum før, at begge parter har underskrevet lejekontrakten. Dette skyldes, at der først er indgået en bindende aftale, når begge parter har underskrevet.

Her gennemgår vi depositum meget overordnet, men du kan læse meget mere om det her: Depositum

Det vigtigste at være bekendt med ved depositum er dels, hvor meget kan udlejer kræve ved indflytning? Ydermere, hvor meget skal jeg have tilbage, når man flytter ud?

Din udlejer kan maksimalt kræve tilsvarende 7 måneders husleje. Heraf er det vigtigt at notere, at 3 af disse måneder er forudbetalt husleje og altså skal gå til dette. Hvis man så er bange for, at man ikke har fået nok tilbage i depositum, så kan man med fordel hive fat i DIGURA. De kører vurderer din sag gratis og du skal kun betale, hvis de vinder sagen for dig (dette er 25 % af det vundne beløb).

Læs mere

Bolig

Guide til at spare kassen på din elregning

Strømforbrug

Der findes flere måder, hvorpå du kan skabe store besparelser på din elregning. Nogle løsninger er mere simple end andre, hvorfor det anbefales at starte med disse. Du kan nemlig skabe mærkbare resultater på ganske simpel vis.

1. Skift til sparepærer

Du bør starte med at udskifte dine pærer med nye sparepærer. Det er et simpelt tiltag, som kan skabe store besparelser. Det er især relevant for dig, som har mange lyskilder i hjemmet, uanset om det er E14, E40 eller E27 pærer.

2. Energivenlige hvidevarer

Hvidevarer bruger rigtig meget strøm. Det gør sig særligt gældende, hvis de er af ældre dato. Hvis du har en række af sådanne strømslugere stående i boligen, kan det oftest forsvare investeringen i mere energivenlige hvidevarer.

3. Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op

Mange anser det som værende bekvemt at fylde vaske- og opvaskemaskinen om morgenen og tømme den efter arbejde. Maskinerne bruger dog megen strøm, og du bør derfor ikke starte disse maskiner, hvis ikke du kan fylde dem helt op.

4. Brug ikke tørretumbler om sommeren

Hvis vejret er godt, kan du spare mange penge ved at undlade brugen af din tørretumbler. Brug i stedet et tørrestativ eller en tørresnor. Disse metoder kan bruges, hvis blot luftfugtigheden er lav, men godt vejr i form af sol og høje temperaturer gør det dog mere effektivt.

5. Tag opladeren ud af stikkontakten

Der er mange, der har en tendens til at lade opladere til telefoner, bærbare computere og øvrige enheder sidde i kontakten. Det er dog ikke nogen god idé, da opladerne fortsat sluger strøm, så længe de sidder i en tændt stikkontakt.

6. Undersøg elmarkedet

Siden 1. januar 2003 har der været frit elvalg i Danmark. Du bestemmer derfor selv, hvor du vil købe din el. Én af de største besparelser på elregningen opnås ved at udskifte dit nuværende elselskab med en billigere leverandør.

Læs mere

Bolig

Guide til det perfekte kød

Udendørsmad

Er du kødelsker, så vil du finde denne artikel ganske interessant. Vi vil nemlig kigge nærmere på, hvordan du selv sørger for, at kødet du spiser i dit hjem bliver helt perfekt. Vi har kigget nærmere på, hvilke faktorer der spiller ind, når man ønsker at optimere kødoplevelsen på bedst mulig vis.

Sørg først og fremmest for at købe kød af høj kvalitet

Det ses desværre lidt for ofte, at danskerne blot køber det første og det bedste kød i landets supermarkeder. Det er dog en skam, da vi har nogle uhyre dygtige slagtere, der har gjort det til deres levevej at specialisere sig i blandt andet kød. Hos landets slagtere har du mulighed for at få noget fænomenalt kød, som du ikke har mulighed for at købe i det lokale supermarked.

Får du mod på at gå til en slagter, så spørg gerne ind til et par tips og tricks til tilberedningen af det kød, du står og skal købe. Slagtere har ofte nogle helt fantastiske egenskaber, når det handler om at få den optimale smag ud af kødet.

Et modningsskab til kødet er en fantastisk investering

Ønsker du at gå dét ekstra skridt for, at dit kød bliver så lækkert som muligt, så er et modningsskab til kødet en helt fantastisk investering. Selvom det for mange er nok med et køleskab og modningsposer, så ér et modningsskab bare et must, hvis man skal op på højeste kvalitetshylde.

Den optimale smag får du ved at have det rette udstyr. Derfor slår vi her på siden et slag for, at du investerer i et modningsskab, hvis du har en stor kærlighed for kød. Klik på linket her og læs meget mere om, hvilket skab du bør vælge, og hvordan du får mest muligt smag ud af dit kød.

Læs mere

Bolig

3 gode idéer til gør-det-selv manden

Handyman

Er du, eller en du kender, en rigtig gør-det-selv mand? Så kan du nyde rigtig godt af denne korte artikel, som vil give dig 3 gode idéer til nye projekter, som enhver gør-det-selv entusiast vil elske.

Ønsker du dig et nyt plankebord? Her er gør-det-selv løsningen

Plankeborde er virkeligt populære i de skandinaviske hjem, da de oser af nordisk minimalisme, og det er faktisk slet ikke så svært at bygge sit eget plankebord, hvis man altså har hænder skruet rigtigt på.

Her ser du en kort to-do liste, som du med fordel kan bruge som skabelon:

 • Vælg materialerne til plankebordet
 • Skær plankerne i de ønskede mål
 • Høvl og slib plankerne grundigt
 • Fordel olie på de slebne planker
 • Saml bordplankerne til én plade
 • Montér dine ønskede bordben
 • Slib kanterne med sandpapir for at opnå det sidste finish

Lyder dette overkommeligt? Så kan du blot komme i gang med at lave et ægte gør-det-selv plankebord.

Et simpelt og sjovt gør-det-selv projekt

Vil du gerne sætte dig selv på en lidt mindre krævende opgave, før du går i gang med plankebordet? God ide.
I dette og det efterfølgende afsnit finder du to simple og sjove projekter, som enhver kan kaste sig over.

Nøgleophænget

Smider du tit dine nøgler væk? Så kan du med stor fordel bygge dit eget nøgleophæng, hvilket både er flot og praktisk.

Du skal blot bruge et firkantet stykke træ i den ønskede størrelse og følge denne korte guide:

 • Sav riller i træet (en rille for hver nøgle).
 • Find nogle flotte snore, som kan sættes i nøglerne
 • Anskaf træbolde (en bold for hver nøgle)
 • Bor et hul i midten af træboldene
 • Før snoren fra nøglen igennem bolden og bind en knude.

Nu har du en flot og hjemmelavet nøglering, som kan hænge på det stykke træ, som du har boret riller i.

Lav dit eget smarte ophæng til viskestykker og forklæder

Elsker du også den smarte og rå stil, der præger det nordiske hjem? Så vil du elske denne ide, som samtidig er virkeligt simpel.

Du hænger blot to kroge op i loftet, der hvor dit ophæng skal placeres. Herefter finder du to læderremme, snore eller andet, som ophænget kan hænge i. Slutteligt finder du en stykke træ eller en gren, og hænger denne i remmene. Så har du pludseligt et smart ophæng, som du kan lave på blot 10 minutter.

Læs mere

Bolig

Gør din terrasse klar til årets sommerfester

Udendørsmad

En god sommerfest indebærer ifølge danske mænd en masse kolde øl, grillpølser og bøffer.

Det er korrekt, at man kan nyde både grillpølser, bøffer og øl hele året rundt, men det er yderst sjældent, at der er godt nok vejr til at opholde sig udenfor. Derfor skal man huske at nyde solen og varmen, så længe den er der. Før man ved af det, skifter årstiden nemlig fra sommer til efterår, og så er det slut med at holde fester udenfor.

I dag skal det ikke handle om, hvordan man finder de rigtige bøffer til grillen, eller hvordan man holder sine øl kolde udenfor. Det skal i stedet handle om, hvordan man gør sin terrasse klar til årets sommerfester. Er du så heldig at have din egen private terrasse, så vil du helt sikkert finde de kommende tips brugbare.

Invester i udvendige markiser

Selvom man er glad for sol og varme, så kan man godt få det så varmt, at man føler et stort behov for at blive kølet af i skyggen. Her vil det være en god idé at investere i solafskærmning – enten i form af parasoller eller markiser.

Det er med udvendige markiser muligt at skabe et fleksibelt uderum, som man kan tilpasse efter behov. Mange mennesker med egen terrasse kører deres markiser ud, når de skal spise, så de kan nyde deres mad uden at blive grillet helt af.

Læs mere om udvendige markiser på følgende link: https://moogio.dk/udvendig/

Giv din træterrasse en kærlig behandling

En træterrasse har en levetid på adskillige år, hvis den vel at bemærke bliver behandlet og vedligeholdt korrekt. Det er sund fornuft at rengøre og behandle terrassen med terrasseolie fra tid til anden, så man kan skabe et flot og holdbart resultat.

Husk at rengøre overfladen grundigt, inden du går i gang med olien. Til dette formål bør du bruge en højtryksrenser.

Læs mere

Bolig

En handyman kan også få brug for hjælp

Blikarbejde

Handyman – altmuligmand – gør-det-selv-mand

Kært barn har mange navne.

Er du den fødte handyman, kan du glæde dig over, at du kan varetage de fleste håndværksmæssige opgaver på egen hånd. Det er en god ting, idet du kan spare mange penge og ikke skal bruge tid på at indhente tilbud fra forskellige håndværkerfirmaer.

Om du ser dig selv som den fødte handyman eller ej, så skal du acceptere dine begrænsninger. Der er nemlig ingen mænd, som kan alt. Den helt store udfordring ved at kaste sig ud i noget, som man ikke ved noget om er, at resultatet sjældent bliver lige så godt som ønsket. Derfor er det klogt at søge professionel hjælp, når man støder på opgaver, som man ikke er i stand til at løse. En rigtig mand er ikke bange for at bede om hjælp, så det skal du heller ikke være.

Montering af nye blik eller tagrender? Kontakt en lokal blikkenslager

Montering af nye blik eller tagrender er en opgave, som man bør overlade til en professionel blikkenslager, som brænder for sit fag.

Du tænker nok, at det koster en mindre herregård at hyre en blikkenslager, men det behøver faktisk ikke at være en dyr affære. Du kan ved at kontakte kolding vvs få et godt vvs tilbud på netop det arbejde, du har brug for at få udført. Den faktiske pris afhænger af en håndfuld individuelle faktorer.

Med en blikkenslager ved hånden kan du få hjælp til både opsætning, udskiftning og reparation af blik og tagrender. Så slipper du også for at kravle rundt på taget og udsætte dig selv for unødig fare. Lyder det ikke rart?

Det er meget sandsynligt, at du kan spare penge ved at gøre tingene selv, men kan du mon også skabe det samme gode resultat som en professionel? Det er tvivlsomt, men du skal naturligvis være velkommen til at gøre et forsøg, hvis du har erfaring med blikarbejde.

Læs mere

Populære indlæg