Følg os

Sundhed

Fordelene ved en infrarød sauna i forhold til en traditionel sauna

Sauna

Hvis du er på udkig efter en afslappende og terapeutisk oplevelse, er du måske stødt på valgmulighederne mellem en infrarød sauna og en traditionel sauna. Men hvad er forskellen mellem de to? Og hvilken af dem er bedst for dig? Vi har opdelt fordelene ved en infrarød sauna i forhold til en traditionel sauna for at gøre din beslutning nemmere.

Forskellen mellem infrarød og traditionel sauna

Traditionelle saunaer opvarmer luften omkring dig ved hjælp af sten eller elektriske elementer. Denne varme luft opvarmer derefter din krop direkte. En infrarød sauna bruger derimod infrarøde stråler til at opvarme din krop uden at opvarme luften omkring dig. Det betyder, at temperaturen i en infrarød sauna kan være mere behagelig end i en traditionel sauna, da den ikke føles helt så varm.

Fordele ved infrarød sauna frem for traditionel sauna

Ud over at det er mere behageligt og giver mulighed for længere sessioner, er der mange andre fordele ved at bruge en infrarød sauna i forhold til en traditionel sauna.

Ud over at hjælpe med afslapning og stressaflastning har forskning vist, at regelmæssig brug af en infrarød sauna kan hjælpe med at forbedre cirkulationen og reducere inflammation i hele kroppen.

Desuden har undersøgelser vist, at regelmæssig brug af en infrarød sauna kan hjælpe med at afgifte tungmetaller fra vores krop samt støtte en sund hud gennem øget kollagenproduktion.

Da infrarød varme desuden trænger dybere ind i kroppen end traditionel varme, kan den give yderligere fordele som f.eks. bedre led sundhed og øget fleksibilitet. Det kan også hjælpe med muskelrecovery efter træning ved at give hurtigere heling af ømme muskler på grund af dens evne til at trænge dybere ind i kroppen end traditionel varme gør.

Dette gør den ideel til atleter, der ønsker at fremskynde deres restitutionstid efter træning eller konkurrencer! Endelig er det meget sikrere for personer med åndedrætsbesvær som astma.

Det er også mere sikkert for dem, der måske ikke kan tåle høje temperaturer – f.eks. gravide kvinder eller personer med visse medicinske lidelser – samt børn og ældre, som vil have gavn af de lave temperaturer!

Konklusion

Når man overvejer, om man skal bruge en infrarød eller en traditionel sauna, er der flere faktorer, der bør tages i betragtning – først og fremmest komfortniveauet, men også terapeutiske behov og sikkerhedsforanstaltninger. Men når vi tager alle disse faktorer i betragtning, mener vi, at brugen af en infrarød sauna vil give flere fordele end brugen af et traditionelt dampbad eller et tørvarmerum – den giver større afslapning og samtidig potentielle sundhedsmæssige fordele såsom forbedret blodcirkulation og afgiftning på grund af dens evne til at trænge dybere ind i vores krop! Vi håber, at denne artikel har givet nyttige oplysninger om, hvorfor det kan være gavnligt at vælge en infrarød sauna frem for en traditionel sauna både for kortvarige afslapningsbehov og langsigtede sundhedsmål!

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *