Følg os

Biler

Få mere bil for pengene med disse råd

Bil

Har du en helt specifik drømmebil, som du inderligt ønsker at kunne køre rundt i fremover, men hvor prisen herhjemme simpelthen er så absurd høj, at du ikke kan komme i nærheden af den inden for de næste par år? Det er desværre hverdag for rigtig mange bilglade danskere. Derfor har vi valgt at kigge nærmere på, hvordan det er muligt at få mere bil for pengene.

Bør du købe eller lease bilen?

Det er naturligvis en selvfølge, at købet af en bil kræver en markant større investering, end hvis man blot ønsker at lease den. Derfor kan der ikke herske tvivl om, at ønsker du ikke at skulle punge ud med mere end højst nødvendigt her og nu, så kan privatleasing være det rigtige valg.

Du kan se eksempler på biler, som du på nuværende tidspunkt kan privatlease på følgende danske hjemmeside: https://leasebil.nu/ 

Leasing har både fordele og ulemper. Disse kan du læse meget mere om hos førnævnte leasingvirksomhed. Ofte er det dog muligt at skræddersy en løsning, som egner sig perfekt til dine behov.

Skal du købe? Så bør du overveje at købe brugt

Der er en ældgammel påstand om, at spritnye biler lider den største afskrivning, så snart de forlader bilforhandlerens grund. Hvorvidt dette er sandt eller ej, vil vi gerne gøre dig klogere på. Realiteten er nemlig den, at en spritny bil bliver gevaldigt mindre værd, så snart den har kørt sine første kilometer. Derfor kan du med fordel overveje at købe en bil, der har et par år på bagen, og hvor den første store afskrivning er indtruffet.  

Du kan endvidere overveje, om det kan betale sig at importere bilen fra eksempelvis Tyskland. Det afhænger meget af bilmodellen, men flere og flere danskere har taget denne metode til sig.

Det er også muligt at importere biler fra andre europæiske lande for efterfølgende at få et leasingselskab til at finansiere bilen for dig. Det er dog en mere teknisk snak, som vi ikke vil komme yderligere ind på i denne omgang.

Er du blevet afklaret? Ellers kan du søge assistance hos en erfaren rådgiver – for eksempel gennem et leasingselskab.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biler

Tre tips til at pifte din bil op

Billygte

Er du den stolte ejer af en bil, og ønsker du at gøre noget godt for den, eller savner du blot, at der sker noget nyt? Så vil denne artikel uden tvivl vække din interesse. Vi har nemlig valgt at kigge lidt nærmere på, hvordan man pifte sin bil op, uden at det skal koste en formue.

Har du nogensinde hørt om bilindpakning?

Hvis ikke du har hørt om det, så har du uden tvivl set det før, men måske ikke helt tænkt over, hvad det er. Hvis du nogensinde har set en bil, der eksempelvis har været helt guld, matsort eller lignende, så er der en meget stor sandsynlighed for, at ejeren har valgt at få pakket sin bil ind. Mange vælger at benytte sig af folie, når bilen skal pakkes ind, hvilket er med til at give en vidunderlig effekt.

Kunne det have din interesse, så læs mere om bilindpakning her og se, om ikke det kunne være noget for dig. Se hvordan det foregår nedenfor:

Nye fælge kan gøre underværker

Hvis det er længe siden, at du har fået skiftet fælgene, så kan det være, at det er ved at være på tide. Selvom det kan virke som en mindre ting, så findes der i dag et hav af fede fælge, som vil sætte prikken over i’et på enhver bil. Det er endvidere blevet virkelig nemt at finde de rette fælge til sin egen bil. På diverse hjemmesider har du mulighed for blot at indtaste din nummerplade, hvorefter mulige fælge vises.

Et dashcam kan gøre det sjovere at køre

Flere og flere danskere vælger at investere i et dashcam til bilen. Selvom det ikke er lovpligtigt at køre rundt med i Danmark, så ser mange danskere værdi i at have sådan et bilkamera installeret. Mange vælger endvidere at bruge det som bakkamera, da det er de færreste mindre biler, der allerede har et bakkamera installeret.

Dashcams behøver ikke nødvendigvis at være dyre. På nettet er det muligt at finde dem helt ned til 400-600 kr.

Læs mere

Biler

Alle mænd har råd til en fed bil

Mand i bil

Der findes ikke en egentlig definition på den rette mand eller den perfekte mand. Drømmemanden beskrives ikke desto mindre ofte som velklædt og succesfuld. Dermed ikke sagt, at du absolut skal have et direktørjob, tjene mange penge og køre i den rigtige bil for at kunne kalde dig for en rigtig mand. Dog skal der ikke herske nogen tvivl om, at rigtig mange mænd drømmer om netop dette.

Er din løn meget gennemsnitlig, så er du måske bekymret for, om din økonomi overhovedet rækker til en fed bil. Det behøver du heldigvis ikke at bekymre dig for længere. Med en simpel strategi kan alle nemlig få råd til en flot og velkørende bil med plads til både hund og børn. Grib muligheden og oplev den smukke danske natur fra en spritny bil.

Flexleasing er løsningen

Flexleasing er den ultimative leasingform for dig, som gerne vil køre i en fed bil, men ikke har råd til at smide op til flere hundredetusinde kroner her og nu. Med flexleasing nøjes du med at lægge en udbetaling – også kaldet en førstegangsydelse – samt en månedlig ydelse. Som leasingtager kommer du ikke til at stå som officiel ejer af bilen, men du har selvfølgelig fri råderet over bilen. Det svarer lidt til at leje en bil.

Hvad er flexleasing? Du er allerede blevet kort introduceret for fænomenet, men vil du gerne vide mere, så bør du lægge vejen forbi findleasing.nu, som er spækket med guides og artikler om emnet. Læs evt. også om nogle af de andre populære leasingformer. Det er nemlig ingen selvfølge, at flexleasing er det rigtige.

Du kan typisk selv bestemme, hvor længe du vil lease den ønskede bil. De fleste vælger – af skattemæssige grunde – at lease biler i op til 36 måneder. Dog kan leasingperioder på henholdsvis 12 og 24 måneder som regel også komme på tale. Leasingselskabet kan helt sikkert strikke en passende løsning sammen til dig. Indhent et tilbud i dag og find svar på, hvad det koster at lease din drømmebil.

Læs mere

Biler

Sådan gør du din bil klar til en længere kør-selv-ferie

Ferieklar bil

En kør-selv-ferie til en sydlig destination er et sikkert hit hos de fleste danskere. Der er i hvert fald rigtig mange familier, som hvert år sætter kursen sydpå med børn på bagsædet og et bagagerum fyldt med tasker og diverse. I princippet skal man kun have én ting for at kunne tage på kør-selv-ferie – nemlig en bil. Desværre er det ikke alle biler, som egner sig til længere køreture i forskelligt terræn.

Vi forsøger her at gøre dig klogere på, hvordan du gør din bil klar til din kommende kør-selv-ferie. Du kan med fordel starte forberedelserne i god tid, så der ikke opstår panik i sidste øjeblik. Det ville jo være en ærgerlig start på ferien.

Få foretaget et grundigt bileftersyn

Medmindre du er mekaniker eller af andre grunde har forstand på biler, så bør du overlade denne opgave til en professionel mekaniker. Det er nemlig vigtigt, at der tages højde for alle faktorer i forbindelse med et bileftersyn. Det er især vigtigt, at følgende bliver tjekket:

 • Lys
 • Dæk
 • Bremser
 • Olie
 • Aircondition
 • Seler

Intet bør overlades til tilfældighederne, når det kommer til serviceeftersyn. Det kan nemlig have fatale følger at overse fejl og mangler. For både din egen, dine børns og andre trafikanters skyld bør du få efterset din bil fra ende til anden.

Gør brug af aircondition service

En bil uden aircondition egner sig som udgangspunkt ikke til en længere kør-selv-ferie. Det kan i hvert fald hurtigt blive anstrengende at sidde i en varm og indelukket bil uden mulighed for at regulere temperaturen.

Ejer du en bil med aircondition, bør du gøre brug af aircondition service forud for din planlagte ferie. Billig aircon service er en reel mulighed, som du med fordel kan gribe. Velfungerende aircondition gavner både køleevnen og holdbarheden – ergo er pengene til et serviceeftersyn givet godt ud.

Læs mere

Biler

Skru op for trygheden med vejhjælp

Vejhjælp

Der er ikke noget værre end at stoppe al trafik, fordi ens bil driller. Fejl med bilen har det med at komme på de værste tidspunkter, og er man ikke selv ret kyndig til det motordrevne køretøj, kan det være en utrolig ubehagelig situation at havne i.

Det er blandt andet derfor, at danskerne i højere grad tilmelder sig en form for vejhjælp, så der altid er tryghed i maven, idet man er velvidende om, at skulle uheldet være ude, så er der hjælp at hente lige rundt om hjørnet.

Få tryghed døgnet rundt med vejhjælp

Hvis du endnu ikke har tegnet en aftale omkring vejhjælp, så er det på høje tide at gøre sig nogle overvejelser omkring dette. Vejhjælp kan hurtigt vise sig at blive en fantastisk investering, da ingen ønsker at være fanget ude i trafikken med en bil, der ikke vil, som man selv gerne vil.

Vejhjælp behøver endvidere ikke koste det hvide ud af øjnene. Der findes i dag flere forskellige firmaer, der tilbyder dig hjælp på vejene, hvorfor du hurtigt vil kunne indhente tilbud fra forskellige selskaber og derved sammenligne priser.

Abonnementer kan være meget forskellige i pris, og derfor kan en prissammenligning hurtigt vise sig at være gunstig for dig og din økonomi. Vær dog meget opmærksom omkring, hvad de forskellige firmaer tilbyder. Det er ikke altid, at den billigste er den bedste.

Autohjælp burde være fast inventar hos alle danske bilejere

Det er de færreste danskere, der uden problemer kan ordne en bil, når den begynder at drille. Der kan være et hav af grunde til, at bilen ikke gør, som den ellers burde, hvorfor kyndig assistance fra professionel vejhjælp er et must. Derudover kan det være noget nær umuligt at få flyttet bilen, hvis den eksempelvis ikke kan starte. Her er det rart med autohjælp, som kan komme og hjælpe i de situationer, hvor det kniber med overskuddet.

Læs mere

Biler

Sådan får du råd til drømmebilen

Bil

Stort set alle os mænd har en bil, som vi går og drømmer om. Det kan være alt fra den nyeste Lamborghini til den to år gamle Volvo, der længe har stået på ønskelisten. Det er dog ikke altid lige nemt at finde pengene i pungen, og derfor forsøger vi her at give dig et par tips og tricks til, hvordan du kommer tættere på at realisere drømmen om drømmebilen.

Få et bijob i weekenderne

Er du endnu ikke dér i livet, hvor kone og børn har reserveret dig i weekenderne, så kan en idé være at få sig et bijob i weekenderne. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at arbejde i sin fritid, men kan du finde motivationen i, at du på denne måde kan få råd til drømmebilen inden for en overskuelig fremtid, så kan det vise sig at gøre jobbet endnu sjovere. Derudover anbefaler vi at oprette en separat bankkonto udelukkende til dén lønindtægt, så du derved motiveres af at se dit indestående stige.

Leasing kan være vejen frem

En af de helt store trends de seneste år er at lease sin drømmebil. Ved at lease din drømmebil, kan du få leasingselskabet til at finansiere bilen, mod at du betaler en førstegangsydelse og dernæst ydelse måned efter måned.

Der findes et hav af forskellige former for leasing, som hver især har sine fordele og ulemper. Driver du eksempelvis selvstændig virksomhed, så kan splitleasing være det rigtige valg, hvor selskabet får lov at betale for de kilometer, som der er kørt i virksomhedsøjemed.

Der er dog en uhyre vigtig ting at have in mente, når man leaser en bil: Restværdien. Sørg for at få en realistisk vurdering af bilen, og sæt ydelsen, så du betaler af på den værdiforringelse, der måtte opstå ved brug af bilen. Mange glemmer dette aspekt, hvilket kan koste dyrt.

Mangler du lige det sidste? Så kan et kviklån være svaret

Står du og har næsten råd til drømmebilen, men mangler lige det sidste, så kan et kviklån være løsningen. Det er en dyr løsning i forhold til at låne i banken, men det går uhyre stærkt og kræver næsten ingen dokumentation, møder eller andet, som et lån i banken ville have gjort. Er du interesseret i at læse mere omkring kviklån, så klik her.

Du skal dog være opmærksom på følgende aspekter:

 • Et kviklån er dyrt
 • Sørg for at læse betingelserne igennem, så du ikke føler dig snydt, hvis du eksempelvis er bundet af lånet i minimum 12 måneder.
 • Lad dig ikke forblænde af de store summer, du har mulighed for at låne. Lån derimod kun det højst nødvendige beløb, for derved ikke at sætte dig i større gæld end højst nødvendigt.

Et kviklån er derfor ikke nødvendigvis det rigtige svar, men muligheden er der, hvis der bliver behov for det.

Læs mere

Biler

Få drømmebilen med flexleasing

Lamborghini

Det har aldrig været mere realistisk og få den bil, du altid har drømt om. Med flexleasing er det blevet billigere at få drømmebilen, da du ikke skal betale den fulde registreringsafgift på én gang. Med flexleasing skal du betale en lille procentdel af registreringsafgiften, i den periode du ønsker at havde bilen på plader. Dette er også kendt som punktafgift. Flexleasing er de senere år, blevet yderst populært, hvilket også har resulteret i, at vi ser flere danskere køre i deres drømmebiler.

Men hvad er flexleasing egentlig?

Flexleasing er en finansiel leasingkontrakt, der minder mest af alt om at eje en bil selv, men der er dog nogle væsentlige forskelle. Med flexleasing er det leasingselskabet, der står som ejer af bilen, og du vil blive angivet som bruger af bilen, hvilket vil sige, at leasingtager må bruge bilen til det, der ønskes. Som tidligere skrevet minder flexleasing mest af alt om at eje bilen selv, hvilket også betyder, at det er leasingtager, der skal betale alle udgifter til reparationer, service, dækskifte, og hvad der ellers må komme af uforudsete regninger. Med en leasingkontrakt skal du betale månedlige leasingydelser samt en evt. engangsydelse. Derudover skal du være opmærksom på restværdien i leasingkontrakten, da det er den værdi bilen skal sælges til efter endt leasing. Det er dig som leasingtager, der skal sælge bilen, når leasingperioden er slut. Det er derfor vigtigt, at restværdien er realistisk.

Fordele ved flexleasing

Den største fordel ved flexleasing er, at du ikke skal betale den fulde registreringsafgift med det samme, men i stedet skal registreringsafgiften betales i små rater, i de måneder bilen er på plader. Dette giver en økonomisk besparelse, der gør flexleasing mere attraktivt end traditionelt køb af bil. Dette giver også en række andre fordele såsom; billigere forsikring og mindre værditab på bilen på baggrund af, at forsikring og værditab bliver beregnet ud fra bilens værdi uden registreringsafgift.

En anden stor fordel ved flexleasing er, at du heller ikke skal foretage et banklån til en bil, så du slipper for at stifte gæld. Leasingselskabet har sikkerhed i bilen, hvilket giver en lavere engangsbetaling med flexleasing, end det du ville få ved et traditionelt bilkøb med finansiering. Typisk er engangsbetalingen på flexleasing på omkring 5-10 %, hvorimod engangsbetalingen ved traditionelt bilkøb med finansiering er på omkring 20 % af bilens værdi.

Få op til 3 gratis tilbud på din drømmebil på Goleaseit.dk

Synes du, at det er uoverskueligt og tidskrævende at finde den rette leasingkontrakt? Så findes der en online tjeneste, der hedder Goleaseit.dk, hvor du kan udfylde en formular på deres hjemmeside på din ønskede leasingkontrakt. Derefter bliver din efterspørgsel sendt ud til Goleaseit.dk’s netværk af leasingselskaber, der derefter sender tilbud på en leasingkontrakt ud fra dine ønsker. Du modtager op til tre gratis og uforpligtende tilbud på leasing, og når du har modtaget alle tilbud, er der blot tilbage at vælge den leasingkontrakt, der passer dig bedst.

Læs mere

Biler

Få mest muligt for din skrotbil med disse tips

Skrotbiler

Det ligger måske lidt i ordet, at en skrotbil ikke er alverden værd, men der er ingen grund til at tro, at skrotbiler ikke er penge værd, for det er de. I dag er der faktisk mange danske virksomheder, som lever af at købe skrotbiler.

Ligger du inde med en bil, som har aftjent sin værnepligt, så vil du helt sikkert gerne vide, hvordan du får mest muligt for bilen. Det er netop her, at vi kommer ind i billedet, da vi giver dig en håndfuld gode tips i denne artikel.

Jagten på den højeste skrotpris

En skrotbil er ikke bare en skrotbil. De findes nemlig i mange forskellige afskygninger, hvorfor det er umuligt at sige noget generelt om, hvor mange penge man kan få for en bil. Det afhænger nemlig af både stand, størrelse, model, årgang og en håndfuld andre faktorer. Du skal som udgangspunkt forvente, at jo nyere og bedre stand din bil er i, desto flere penge kan du få for den.

For at få et nøjagtigt svar på, hvor høj en skrotpris du kan få, er du nødt til at indhente et tilbud. Det kan du vel at bemærke gøre online, hvor du bliver bedt om at indtaste bilens nummerplade og en håndfuld andre oplysninger som bilmærke, bilmodel og årgang samt dine kontaktoplysninger. Herefter vil du blive kontaktet af den valgte virksomhed. Så simpel er proceduren.

Foruden betaling for selve vraget har du også mulighed for at anmode om en skrotpræmie fra staten. Det er dog kun muligt at få udbetalt en skrotpræmie, såfremt man opfylder de gældende betingelser på området. Din skrotbil skal være en personbil og skal have været ansvarsforsikret.

Du kan tjene mange tusinde kroner på din skrotbil, hvis du både får betaling for vraget og ovenikøbet får udbetalt en skrotpræmie. Du kan kontakte en professionel opkøber af skrotbiler for at blive klogere på dine muligheder.

Læs mere

Biler

Hvad koster det at have bil?

Bil og mand

Svaret afhænger af en lang række individuelle faktorer, men det vil i første omgang være oplagt at danne sig et overblik over, hvilke udgifter der følger med, når man enten leaser eller køber en bil.

Overvejer du at købe eller lease en bil, men er du ikke sikker på, at det vil kunne fungere rent økonomisk? Så skal du læse denne guide, som handler om, hvad det koster at have bil.

Udgifter til køb eller leasing af bil

En ny bil er en dyr investering, idet man ikke kan komme uden om den høje registreringsafgift. At den danske registreringsafgift er høj sammenlignet med vores nabolande er heldigvis ikke ensbetydende med, at alle biler koster en herregård. Der er gudskelov rig mulighed for at få fingrene i en god og driftsikker bil uden at skulle investere adskillige hundrede tusinde kroner.

Det er smag og behag, om man er mest til bilkøb eller billeasing. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, hvorfor den ene mulighed ikke nødvendigvis er bedre end den anden. Du kan finde din næste bil på www.jh-biler.dk, uanset om du hælder mest til at købe eller lease din drømmebil.

Udgifter til forsikring og grøn ejerafgift

Foruden udgifter til selve bilkøbet eller billeasingen skal du også afholde udgifter til bilforsikring og grøn ejerafgift. For at holde dine udgifter til grøn ejerafgift nede skal du gå efter en bil, som kører langt på literen og forurener så lidt som muligt. Du bliver nemlig belønnet for at tænke på miljøet.

Hvad enten du køber eller leaser en bil, skal du tegne en forsikring. En bilforsikring er ikke bare en bilforsikring. Man kan nemlig vælge mellem to forskellige forsikringstyper – henholdsvis ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Den sidstnævnte forsikring dækker bedre end den førstnævnte, men den er til gengæld også dyrere. Planlægger du at købe en spritny bil, så anbefaler vi dig at tegne en kaskoforsikring, så du er dækket i stort set alle situationer. Du kan på next.dk indhente et tilbud på den ønskede bilforsikring.

Udgifter til diverse

Diverse er et vidt begreb, så vi vil selvfølgelig gerne uddybe, hvilke udgifter der er tale om. Som ejer eller lejer af en bil vil du typisk skulle afholde udgifter til følgende:

 • Bilrengøring (vask, støvsugning m.m.)
 • Bildele
 • Værkstedsbesøg
 • Brændstof

For at finde ud af, om du har råd til en bil, bør du beregne dine forventede årlige udgifter til grøn ejerafgift, forsikring, bilrengøring, værkstedsbesøg og brændstof. De faktiske udgifter kan naturligvis variere, idet man for eksempel ikke kan forudsige, om bilen lige pludselig går i stykker, eller om brændstofpriserne stiger.

Læs mere

Populære indlæg