Følg os

Sundhed

5 grunde til at du skal få massage med jævne mellerum

Rygmassage

Massage er godt for både krop og sjæl, men desværre er der alt for lidt der får massage med jævne mellemrum.
En god omgang massage kan nemlig bidrage til meget mere velvære i hverdagen, og du vil generelt få en bedre tilstedeværelse.

Ved at få massage med jævne mellemrum, vil du opleve en række forskellige fordele, og i denne artikel vil vi komme med dem vi mener er de fem mest attraktive fordele.
Hvis du ikke har tid eller lyst til, at gå til en professionel massør, så kan du med fordel købe en af følgende produkter: Massagepude, massagepistol, massageapparat eller noget helt tredje.

Mindre stress

Stress er blevet en stor del af mange folks hverdag, hvilket er en skam, da det ikke er sundt for nogle at være stresset!

Heldigvis findes der en del ting der kan være med til, at hjælpe mod stress her i blandt massage med jævne mellemrum.

Når vi er stresset så øges stresshormonet kortisol i kroppen, men du kan reducere dette stresshormon ved at få massage med jævne mellemrum.

Derudover øger massage niveauet af dopamin og serotonin, som også er med til at give mere velvære og mindre stress.

Bedre immunforsvar

Massage giver en beroligende effekt, og som vi tidligere har været inde på, så reducere massage også stress, hvilket har en positiv effekt på vores immunforsvar, stress er nemlig kendt for at forringe vores immunforsvar betydeligt.

Derudover giver massage også en øget blodgennemstrømning, hvilket øger transporteringen af affaldsstoffer væk fra kroppen.

Alle disse ting hjælper altså, med at holde dit immunforsvar på toppen, så du undgår at blive syg.

Bedre nattesøvn

Døjer du med dårlig nattesøvn, så kan massage være til god gavn, da du efter en massage vil føle dig mere afslappet og afstresset.

Massage øger udskillelsen af serotonin og melatonin, begge disse stoffer er med til at fremme en god nattesøvn.

Så hvis du har problemer med at falde i søvn, så kan du med fordel få din partner, ven, eller en tredje til at give dig en omgang massage et stykke tid før sengetid.

Forebyg eller reducér smerter

Massage er fremragende til at forebygge og reducere muskelsmerter, og kan være med til at reducere behovet for smertestillende medicin. (kilde: https://www.alt.dk/sundhed/det-sker-der-i-kroppen-nar-du-far-massage)

Massage har den effekt, at det øger blodgennemstrømningen, hvilket fjerner affaldsstoffer hurtigere fra musklerne, hvilket kan give en lindrene effekt på smerter i musklerne.

Derudover smidiggør massage også musklernes bindevæv, hvilket giver færre spændinger i kroppen, og kan være med til at forebygge eller reducere smerter i musklerne.

Til sidst så udløser massage også endorfiner, som hæmmer hjernens evne til at opfatte smerter, så man kan på en måde sige, at massage er den sunde og naturlig måde at blive smertestilet på. (desværre er det bare ikke altid nok).

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *