Andet
Fire tips til at få maden til at smage af mere
Når det kommer til madlavning, så er der mange af os, som er gode til at følge opskrifter. Det kan dog være svært at vide, hvordan man kan få ekstra smag ud af maden, selv når man har fulgt opskriften. Derfor får du her fire gode råd.
Brug dine krydderier
Det er alt for ofte, at vi glemmer, hvor meget et godt sæt krydderier kan gøre. For selvom opskriften måske ikke beder om mere end salt, peber og paprika, så er det ikke altid nok. Der skal af og til hårdere skyts til.
Et stort udvalg af krydderier i skabet kan virkelig være guld værd i disse situationer. Med lidt god karry, frisk hvidløgspulver eller måske bare chilipulver, så kan du i den grad gøre en ret til din helt egen.
Glem ikke at forvarme panden
Når det kommer til at smide mad på panden, så sker der en meget simpel reaktion her. Smider du kold mad eller bare mad ved stuetemperatur på en varm pande, så vil temperaturen falde. Det er sjældent dét, du vil have, fordi det ikke giver et ensartet resultat. Husk i den henseende på, at olien skal glinse, når der skal sauteres grøntsager. Når der skal steges kød og proteiner, så skal du se en lille smule røg fra olien, før du smider det på panden. Generelt er det hensigtsmæssigt at forvarme panden.
Gå efter den flotte gyldenbrune farve ved bagværk
Når det kommer til at bage, så må du ikke glemme, at bagværket skal tages ud af ovnen i tide, men ikke for tidligt.
Når det kommer til at lave en lækker tærte eller brød, så er det først færdigt, når det ydre byder på en yndig gyldenbrun farve. For når dette sker, så sker der en gunstig udvikling i smagen. Ved alle former for bagværk handler det om at få så meget af overfladen som muligt til at være i denne gyldne farve. Det har nemlig betydning for smagsresultatet.
Vent med løg og hvidløg
Når du skærer løg og hvidløg, så vil der blive udgivet nogle meget kraftige dufte såvel som smage. Disse kan blive kraftigere over tid. Og derfor skal du ikke skære hvidløget 10 minutter i forvejen. Det kan nemlig gøre hvidløget til den gennemgående smag i en ret, hvor det ellers bare skulle have givet lidt ekstra smag og kant. Derfor er det en god idé at skære disse grøntsager så tæt på brugen i retten, for eksempel sautering, som muligt. Så undgår du, at disse ingredienser bliver for dominerende i smagen.