Følg os

Oplevelser

Hobbyer for ægte mænd

jagt

Arbejdet er for mange mænd et vigtigt område, og de går op i det med liv og sjæl. Størstedelen af ugens timer er dedikeret til arbejdet, hvor der tjenes penge, så familien kan forsørges. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig i dag. Men når arbejdsdagen er overstået, og manden kommer hjem fra arbejdet, er det tid til familie, husholdning og fritid. Fritiden anvendes ofte til at dyrke ens interesser, og her er det godt at have en hobby, som man går op i. Men hvilke hobbyer går rigtige mænd egentlig op i? Det kan du læse mere om her – og du kan blive inspireret til, hvilke hobbyer du selv kan dyrke som mand.

Den blodige hobby – jagt

Ligesom det altid var manden, der tjente penge til at forsørge familien i gamle dage, var det også manden, der skaffede mad til husholdningen. Her handlede det om at nedlægge sit bytte, så familiens maver kunne blive mætte. I dag kan manden nøjes med at tage et smut i supermarkedet, men det betyder ikke, at jagten er helt ude af billedet.

Rigtig mange mænd vælger at dyrke jagt som deres hobby. Her bliver man ét med naturen, kommer væk fra nutidens mange digitale skærme og får testet sin mandighed. Hvert år løser knap 160.000 danskere deres jagttegn, og jagt er dermed en meget populær interesse. Du kan selv tage dit jagttegn i Aarhus eller et andet sted i landet og dyrke den populære hobby.

Den udendørs sport – golf

Naturen kan nydes på andre måder end med et gevær i hånden. Dansk Golf Union havde i år 2015 165.200 aktive spillere, og der blev derfor svunget masser af golfkøller i det danske land. Man kan vælge at deltage i diverse golfturneringer, hvor der er præmier på højkant, eller man kan blot vælge at spille for sjov. Uanset hvad vil man få startet en hobby, som man bliver bidt af. Det gode ved denne sportsgren er også, at man er social. Der er derfor stor sandsynlighed for, at man får udvidet sin vennekreds og får skabt sig nye bekendtskaber i golfverdenen.

Den med benzin – biler

At dyrke biler kan ligeledes blive til en hobby. Familiens bil pudses og plejes, så den altid fremstår allerflottest og skarpest. Derudover tager mange mænd på diverse former for biltræf, hvor der både kan ses på flotte biler og snakkes med andre bilentusiaster. Der afholdes også bilauktioner rundt om i landet, hvor man har mulighed for at anskaffe sig en yderst billig bil. Er du derfor til benzin samt fart over feltet, vil biler være en hobby for dig.

Den hurtige – racercykler

Den sidste hobby, som er for rigtige mænd, er racercykler. Her skal den rigtige cykel købes og plejes, mens det rigtige cykeludstyr skal findes. Når alt er på plads, er det tid til at indtage de danske landeveje. Cykelklubber eller cykelture med venner kan der bruges mange timer på, hvor både kroppen og sindet stimuleres. Det er altså både sundt for helbredet og hovedet at stige op på en lækker racercykel.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Oplevelser

Skab den perfekte fodboldtur

Fodboldfans

Vil du gerne af sted på en fremragende tur med vennerne, så er fodboldturen måske lige det, I skal til at få arrangeret. De fleste ved, at fodboldture er noget ganske særligt, og det er der flere årsager til udover spillet, som foregår inde på banen. Eksempelvis er det helt unikt, hvordan sammenholdet kan føles, når man er af sted sammen.

For hvis man holder med det samme hold og er taget af sted for at støtte det, så er det svært ikke at lade sig begejstre sammen. Det er ganske enkelt en unik følelse, man kan få i kroppen, når man ser fodbold live. Det er da også noget, de fleste, som har prøvet det, vil nikke genkendende til.

Planlæg på forhånd

Hvis man planlægger en fodboldtur, så planlæg den lidt i god tid. Det gør bare tingene lidt bedre, at man ikke er ude i sidste øjeblik med det hele, og det giver en langt mere afslappende følelse, hvor man bare kan nyde det, man er i gang med. Det gælder eksempelvis med hoteller, særligt hvis man skal afsted til en stor kamp, hvor mange måske vil være til stede i byen, og hvor priserne da også stiger, jo nærmere man kommer på selve kampen.

Det samme gælder selvfølgelig med selve billetterne til kampen. Hvorfor ikke få dem købt hurtigst muligt, når man ved, man skal af sted. Få det ud af verden, så I sammen kan begynde at glæde jer til det, I skal opleve sammen.

Gør plads til al glæden

På en fodboldtur skal der være plads til mest muligt glæde, men hvordan sikrer man egentlig det? Jo, først og fremmest sørger man for, at man er overbærende og ’large’ over for hinanden. Hvis den ene bare gerne vil hjem og sove, imens den anden vil på pub til klokken fem om morgenen, så er det måske fint nok at splitte op. Dog bør det siges, at det måske også er en rigtig god idé at forventningsafstemme med hinanden lidt på forhånd. Hvis I skal have en fantastisk tur sammen, skal I også begge være glade for den måde, turen finder sted på.

Herudover skal I jo egentlig bare sørge for at nyde det så meget, som det overhovedet er muligt for jer. I skal mærke glæden ved det, hvis I har planlagt en fantastisk rejse sammen, og det skal være noget, I sent vil glemme. Eksempelvis har mange danskere et favorithold i England, og det er ofte en meget stor oplevelse, når man første gang drager af sted for at se sit hold live.

Det samme kan selvfølgelig gøre sig gældende i Spanien eller hvilket som helst andet land, hvor man selvfølgelig er henrykt, når man får lov at se sine stjerner – særligt for første gang.

Husk, at der ikke er nogen grund til, at resultatet af kampen styrer det hele. Selvfølgelig vil I altid håbe på en sejr, men det skal stadig have været en god tur, hvis I ender med at rejse hjem efter et nederlag.

Læs mere

Oplevelser

Giv din kæreste en rejseoplevelse ud over det sædvanlige

Parferie

En lækker rejse er en gave, som de fleste af os kan forholde os til. Ofte kommer vi danskere ikke ud at rejse ret mange gange om året, og ønsker du derfor at gøre noget helt ekstraordinært for din kæreste, så lyder en varm anbefaling herfra på at give en rejseoplevelse.

Det er naturligvis en relativ dyr gave, men de oplevelser, som I vil få på rejsen, vil være meget værdifulde for jer som par. Der er mange forskellige muligheder, når der er tale om rejseoplevelser. Vi vil herunder gennemgå nogle af de mest populære.

Lad et rejseselskab håndtere det praktiske

Du har uden tvivl en travl hverdag, og har du tidligere booket rejser, så ved du, at det kan tage temmelig lang tid. Det kræver først og fremmest, at man sætter sig grundigt ind i eventuelle visumregler. Derudover kræver det naturligvis også, at man er i stand til at finde både flybilletter og hoteller til fordelagtige priser.

Føler du ikke, at du selv har tiden til det, så kan du med fordel lade et rejseselskab tage sig af disse opgaver. Unique Travel er et af de populære rejseselskaber herhjemme. Her kan du uden tvivl gøre en god handel. Du kan gå direkte til deres hjemmeside her: https://www.uniquetravel.dk/

Tag til en spændende destination

Skal rejseoplevelsen være helt uforglemmelig, så skal fundamentet for en fantastisk rejse naturligvis også være der. Derfor bør man fra start vælge en destination, der virkelig har noget at byde på.

Er du i tvivl om, hvor turen skal gå hen, så anbefaler vi dig at spørge et rejseselskab til råds. Unique Travel er i stand til at give gode anbefalinger med på vejen. Alternativt kan du naturligvis søge på nettet. TripAdvisor og lignende sider er fantastiske at kigge på, hvis man ønsker at blive klogere på forskellige aktiviteter og oplevelser ved en given destination.

Vi tør godt garantere, at gavemodtageren bliver glad for en rejseoplevelse. Minderne kan aldrig tages fra jer, og derfor er rejser og oplevelser nogle af de bedste gaver, man kan give sin kæreste.

Læs mere

Oplevelser

Derfor skal du tage din familie med på en aktiv familieferie

Familie på skiferie

En aktiv ferie er i høj grad gået hen og er blevet en populær måde at holde ferie på. I takt med at vi som folkefærd har fået endnu mere viden omkring sundhed, og at der menes at være en sundhedsepidemi i forbindelse med de sociale mediers store vækst.

Sidder du på nuværende tidspunkt og skal arrangere den næste ferie med familien, så vil vi i denne artikel gerne slå et slag for, at du overvejer, om ikke en aktiv ferie kunne være en idé. Artiklen er skrevet med inspiration fra siden https://aktivferie.dk/ – her findes et hav af brugbare informationer og inspiration vedr. aktive ferier ude i hele verden.

Børnene kan sagtens være med på en aktiv ferie

Mange tror fejlagtigt, at aktive ferier ikke er for familier med børn. Det er dog ikke tilfældet.

På langt de fleste hoteller, der tilbyder aktiviteter dagen lang, vil der også være diverse arrangementer for børnene. Ofte vil der være personale tilstede, som udelukkende skal sørge for, at børnene har noget sjovt at tage sig til, mens forældrene kan hygge sig med forskellige sportslige aktiviteter. Ønsker man endvidere at være aktiv sammen med sit barn, så er det også muligt de fleste steder.

Afslapning sker også via motion

Du har måske hørt, at mange topchefer rundt omkring i landet motionerer mange gange ugentligt. Ofte er det netop pga. den afslappende og afstressende effekt, som motion har. Dét at være aktiv og røre sin krop har mange positive fordele, hvorfor det giver super god mening at være aktiv på sin ferie, selvom det måske kan lyde underligt for nogen.

Der findes hoteller i hele verden, hvor man kan komme på en aktiv ferie. Vi anbefaler, at du læser beskrivelserne af hotellerne nøje, så du derved sikrer dig, at der er aktiviteter ved destinationen, som du har lyst til at tage dig til. Prøv også gerne nogle aktiviteter, som du måske ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Hvem ved; det kan være, at du ender med at kaste din kærlighed over en helt ny sportsgren?

Læs mere

Oplevelser

Brug for en aleneaften i hjemmet? Det kan du lave

Mand ser tv

De fleste mennesker, såvel mænd som kvinder, sætter pris på at være sociale, men de færreste har et reelt behov for at være sammen med andre fra morgen til aften. Det kan af og til være rart med noget alenetid. Er du enig? I så fald bør du fortsætte læsningen, så du ikke går glip af vores guldkorn om at planlægge den perfekte aleneaften i hyggens og underholdningens tegn.

Sæt din smartphone på flytilstand

Det første du kan og bør gøre er at sætte din smartphone på flytilstand. Bemærk at flytilstand ikke forhindrer dig i at surfe på internettet – du skal blot aktivere wifi. Du bør sætte din kære smartphone på flytilstand af den simple grund, at det er sundt at lukke sig ind i en boble fra tid til anden.

Bliver du også stresset af mange indkomne sms’er og opkald? Så benyt dig af vores simple tip. Du slipper nemlig nemt og effektivt for dette problem ved at aktivere flytilstand. Husk at slå det fra igen, så du igen kan modtage sms’er og opkald. Dine nærmeste skulle jo nødig blive bekymrede for dig.

Udforsk det store digitale spilunivers

En aleneaften kan med god grund tilbringes i hjemmet. Her kan du være dig selv og behøver som udgangspunkt ikke at frygte forstyrrelser. Dét skal du selvfølgelig nyde til fulde.

Forbinder du spil med hygge og afslapning, så skal du da opleve det store digitale spilunivers. Der er i hvert fald masser af underholdning at hente her, uanset om man er til skydespil, strategispil, brætspil eller pengespil. Er du glad for pengespil, så kan du for eksempel give dig i kast med lotto, poker, keno eller et helt fjerde spil. Du kan faktisk vælge kenotal allerede i dag, hvis du har mod på det.

Forkæl dine smagsløg med lækker take away mad

Uanset om du bruger din aleneaften på at spille, se film, snakke i telefon eller noget helt fjerde, så skal du naturligvis gøre dig nogle tanker om aftensmaden. Det er et vigtigt måltid, hvorfor der ikke bør gås på kompromis her. Er du ikke den helt store kok, så kan du overlade madlavningen til professionelle. Du får næppe en kok til at komme hjem til dig og lave mad, men du kan til gengæld få bragt lækker mad lige til døren. Det kan lade sig gøre takket være de mange restauranter og spisesteder med take away.

Man kan efterhånden få bragt alt mad ud – lige fra pizza og burger til sushi og salat.

Læs mere

Kærlighed

Overrask din mand med et lækkert kroophold

sødt par der skal på ophold

Der findes et paradoks inden for danskernes opfattelse af ansvarsfordelingen i et parforhold, som ofte godt kan føre til frustrationer, konflikter og uvenskab. Kigger man på den måde, som mange danske parforhold fungerer på, så oplever man ofte en antagelse om, at manden skal være den romantiske – selvom mænd af natur ofte ikke er særlig romantiske.

Generelt er idéen om kvinden som en passiv modtager af romantiske gestusser og manden som den storstilede giver både forældet og skadelig. For det første er mænd hverken mere kreative eller overskudsagtige end kvinder – for det andet er det oftere kvinden, som forventer romantik, end manden, som har lyst til at give den.

Tag sagen i egen hånd

Som kvinde nytter det altså ikke noget at læne sig tilbage med krydsede arme og vente på, at manden tager sig sammen til at være romantisk.

Det gør han sikkert en gang imellem, men det bør være af eget initiativ. Kvinden i forholdet kan derfor ikke rende rundt og have nogle bestemte forventninger, som så aldrig bliver indfriet – så bliver hun i hvert fald skuffet. Hun bør i stedet tage medansvar for at holde gnisten i live. Læs mere her og bliv yderligere inspireret.

Gør det romantiske nemt

Alle mænd er forskellige, og derfor bør den romantiske gestus også være lavet med den specifikke mand i tankerne. Men ofte er det dog sådan, at mænd ikke er så meget til det med levende lys, søde breve eller gaver. De vil hellere have noget mere konkret.

Derfor kan kvinden med fordel gøre det nemt for sig selv og give sig selv og sin man en oplevelse. Det kunne være flere forskellige ting, men et kroophold er et rigtig godt bud. Her får man nemlig lidt af det hele, men uden at skulle lave noget selv.

Det kan man lave på et kroophold

Hvad der foregår på sådan et kroophold, afhænger i høj grad af den enkelte kro og de enkelte omstændigheder. Men ofte indeholder det masser af luksus; god mad, noget godt at drikke og store, rummelige værelser. Her slipper man for alle hverdagens pligter med madlavning, tøjvask og rengøring, og kan trygt overlade det i hænderne hos nogle andre.

Ligger kroen et praktisk smart sted, så kan man med fordel kombinere opholdet med nogle sjove aktiviteter. Det er der helt sikkert mange mænd, som vil synes godt om. Det kunne være en cykeltur, en tur på kunstmuseum, forlystelsespark eller noget andet.

Husk at kroopholdet skal handle om tosomheden og parret. Det er en dum idé at invitere venner eller børn med – her skal det først og fremmest handle om kærligheden, og det gør man bedst, når man kun er to.

Læs mere

Biler

Sådan gør du din bil klar til en længere kør-selv-ferie

Ferieklar bil

En kør-selv-ferie til en sydlig destination er et sikkert hit hos de fleste danskere. Der er i hvert fald rigtig mange familier, som hvert år sætter kursen sydpå med børn på bagsædet og et bagagerum fyldt med tasker og diverse. I princippet skal man kun have én ting for at kunne tage på kør-selv-ferie – nemlig en bil. Desværre er det ikke alle biler, som egner sig til længere køreture i forskelligt terræn.

Vi forsøger her at gøre dig klogere på, hvordan du gør din bil klar til din kommende kør-selv-ferie. Du kan med fordel starte forberedelserne i god tid, så der ikke opstår panik i sidste øjeblik. Det ville jo være en ærgerlig start på ferien.

Få foretaget et grundigt bileftersyn

Medmindre du er mekaniker eller af andre grunde har forstand på biler, så bør du overlade denne opgave til en professionel mekaniker. Det er nemlig vigtigt, at der tages højde for alle faktorer i forbindelse med et bileftersyn. Det er især vigtigt, at følgende bliver tjekket:

 • Lys
 • Dæk
 • Bremser
 • Olie
 • Aircondition
 • Seler

Intet bør overlades til tilfældighederne, når det kommer til serviceeftersyn. Det kan nemlig have fatale følger at overse fejl og mangler. For både din egen, dine børns og andre trafikanters skyld bør du få efterset din bil fra ende til anden.

Gør brug af aircondition service

En bil uden aircondition egner sig som udgangspunkt ikke til en længere kør-selv-ferie. Det kan i hvert fald hurtigt blive anstrengende at sidde i en varm og indelukket bil uden mulighed for at regulere temperaturen.

Ejer du en bil med aircondition, bør du gøre brug af aircondition service forud for din planlagte ferie. Billig aircon service er en reel mulighed, som du med fordel kan gribe. Velfungerende aircondition gavner både køleevnen og holdbarheden – ergo er pengene til et serviceeftersyn givet godt ud.

Læs mere

Oplevelser

Gør dine største drengedrømme til virkelighed

Rejseeventyr

Man kan sige meget om børn. De kan være larmende, irriterende, tidskrævende og svære at gøre sig kloge på, men er der én ting, som børn er gode til, så er det at drømme stort. Det er i den grad en egenskab, som mange voksne misunder. I takt med at man bliver ældre, bliver man nemlig typisk mindre tilbøjelig til at drømme, men hvorfor egentlig? Det er svært at svare på, hvorfor det forholder sig sådan, men faktum er, at vi drømmer alt for lidt og alt for småt.

Hvad drømmer du om? En ny motorcykel? Et nyt køkken? En rejse sydpå? Om du ønsker dig det ene eller det andet, så bør du forfølge din drøm, da ingen andre gør det for dig.

Holder din privatøkonomi dig tilbage?

– Hvorfor forfølger du ikke din store drøm?

– Fordi jeg ikke har råd.

Lyder det bekendt? I så fald bør du overveje, om du er villig til at gøre en aktiv indsats for at få råd til at gøre dine drømme til virkelighed. Der dumper desværre ikke en stor pengepose ned fra himlen, hvorfor du er nødt til at tage arbejdshandskerne på og lægge en plan for, hvordan du skaber et større rådighedsbeløb. Et større rådighedsbeløb kan skabes ved at forhandle sig til en højere løn og / eller ved at skære ned på de faste udgifter. Du kan formentlig skære mellem 10 og 20 % af dine udgifter ved at tænke i besparelser.

Mangler du penge mellem hænderne, bør du benytte dig af ovenstående råd eller alternativt optage et lån. Du kan evt. benytte dig af en online oversigt her, hvis du ikke er bekendt med, hvor du kan låne penge til forbrug. På den anviste hjemmeside kan du danne dig et overblik over de bedste tilbud på mobillån. Du kan låne penge via din smartphone uanset tid og sted. Der kan lånes til alt – lige fra motorcykler og biler til rejser og både.

Giv afkald på andre ting

Du har ikke råd til alt – derfor bør du bruge dine penge med omhu.

Skal du have råd til en ny bil, så kan du være nødt til at give afkald på andre goder. Du skal måske give afkald på din årlige sommerrejse eller dine mange restaurantbesøg. Spørgsmålet er så bare, om du er villig til det? Det er dine penge og derfor også dig, som bestemmer, hvordan de skal bruges. Kan du ikke beslutte dig på nuværende tidspunkt, bør du sætte pengene over på en opsparingskonto i stedet for at gøre noget forhastet.

Lad dig ikke friste af tvivlsomme indtjeningsmuligheder

Du har nok læst, at man kan tjene mange penge på casino, poker og betting, men når det kommer til stykket, er chancen for at gøre gambling til en god forretning minimal. Generelt skal man være på vagt over for tvivlsomme indtjeningsmuligheder. Det handler i bund og grund om at bruge sin sunde fornuft.

Læs mere

Oplevelser

Sådan kan du kombinere læring og underholdning

E-bog

I dag findes der et væld af muligheder for at kombinere læring og underholdning – for både voksne og børn.

I dette skriv vil vi præsentere vores mange mandlige læsere for en række måder, hvorpå man kan lære, stresse af og have det sjovt på én og samme tid. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det kan faktisk lade sig gøre. Fortsæt læsningen og bliv klogere på mulighederne.

Mofibo

Artiklen er udgivet i samarbejde med Mofibo (prøv gratis i 30 dage)

Tilbud: Få adgang til over 60.000 e-bøger og lydbøger gratis i 30 dage

Mofibo giver dig lige nu en unik mulighed for at udforske de mange tusinde e-bøger og lydbøger, som du får ubegrænset adgang til via tjenesten. Slår du til inden d. 31. oktober 2018, kan du prøve tjenesten gratis i 30 dage. Dette tilbud kan du med god grund benytte dig af, hvis du drømmer om at skifte de gammeldags bøger ud med digitale bøger. Besøg siden her.

Anvend følgende rabatkode: INFOMAND30

Betingelser:

  • Tilbuddet gælder nye kunder
  • Tilbuddet varer indtil d. 31. oktober 2018
  • Der er ingen binding
  • Abonnementet koster 129 kr. / måned (hvis du vælger at fortsætte)

Læs en e-bog

Det er en smagssag, om man er mest til de traditionelle bøger eller de moderne e-bøger. I takt med den teknologiske udvikling oplever vi, at flere og flere bogorme overgiver sig til de elektroniske bøger, hvorfor man må forvente, at e-bøgerne en dag kommer til at overhale de traditionelle bøger målt på popularitet. Om det sker om 2, 5 eller 10 år, kan man kun gisne om. Faktum er, at de elektroniske bøger er mere populære end nogensinde før.

Alle bøger kan deles op i to overordnede kategorier bestående af henholdsvis faglitteratur og skønlitteratur. Det er ingen hemmelighed, at man set fra et fagligt perspektiv får mest ud af at læse faglitteratur. Dog kan man også sagtens lære noget ved at læse skønlitteratur – du kan f.eks. få udvidet dit ordforråd og blive en bedre læser.

Ønsker du ikke at bære rundt på store og tunge bøger, når du skal på stranden, med toget eller en tur i den lokale park, så vil du med garanti blive glad for de populære e-bøger. Du kan nemlig nøjes med at medbringe din smartphone, tablet eller e-bogslæser. Således får du rig mulighed for at læse på farten.

Anbefaling: Mofibo giver dig adgang til over 60.000 bøger for en beskeden månedlig pris.

E-bøger

Mofibo.com

Lyt til en lydbog uanset tid og sted

Ifølge en ny dansk undersøgelse kan 99 % af den danske befolkning over 15 år læse og skrive. Med andre ord kan stort set alle læse, men det er ikke ensbetydende med, at alle nyder at læse en bog. Det er gudskelov valgfrit, så hvis du ikke er den store tilhænger af at læse, så læg bogen fra dig og prøv kræfter med en lydbog i stedet. Det er takket være lydbøger muligt at læse med ørerne.

Står valget mellem at se en film eller lytte til en lydbog, så får du rent fagligt mest ud af at lytte til en lydbog, især hvis der er tale om faglitteratur. Det er endvidere meget afstressende. Sæt dig til rette, sæt høretelefonerne i ørerne, find den ønskede lydbog, tryk play og nyd en skøn fortælling. Du kan med fordel gøre det hele en smule hyggeligere ved at forkæle dig selv med en kop kaffe og lidt snacks.

Anbefaling: Mofibo præsenterer dig for en hel verden af anmelderroste lydbøger.

Læs mere

Populære indlæg