Følg os

Oplevelser

Hobbyer for ægte mænd

jagt

Arbejdet er for mange mænd et vigtigt område, og de går op i det med liv og sjæl. Størstedelen af ugens timer er dedikeret til arbejdet, hvor der tjenes penge, så familien kan forsørges. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig i dag. Men når arbejdsdagen er overstået, og manden kommer hjem fra arbejdet, er det tid til familie, husholdning og fritid. Fritiden anvendes ofte til at dyrke ens interesser, og her er det godt at have en hobby, som man går op i. Men hvilke hobbyer går rigtige mænd egentlig op i? Det kan du læse mere om her – og du kan blive inspireret til, hvilke hobbyer du selv kan dyrke som mand.

Den blodige hobby – jagt

Ligesom det altid var manden, der tjente penge til at forsørge familien i gamle dage, var det også manden, der skaffede mad til husholdningen. Her handlede det om at nedlægge sit bytte, så familiens maver kunne blive mætte. I dag kan manden nøjes med at tage et smut i supermarkedet, men det betyder ikke, at jagten er helt ude af billedet.

Rigtig mange mænd vælger at dyrke jagt som deres hobby. Her bliver man ét med naturen, kommer væk fra nutidens mange digitale skærme og får testet sin mandighed. Hvert år løser knap 160.000 danskere deres jagttegn, og jagt er dermed en meget populær interesse. Du kan selv tage dit jagttegn i Aarhus eller et andet sted i landet og dyrke den populære hobby.

Den udendørs sport – golf

Naturen kan nydes på andre måder end med et gevær i hånden. Dansk Golf Union havde i år 2015 165.200 aktive spillere, og der blev derfor svunget masser af golfkøller i det danske land. Man kan vælge at deltage i diverse golfturneringer, hvor der er præmier på højkant, eller man kan blot vælge at spille for sjov. Uanset hvad vil man få startet en hobby, som man bliver bidt af. Det gode ved denne sportsgren er også, at man er social. Der er derfor stor sandsynlighed for, at man får udvidet sin vennekreds og får skabt sig nye bekendtskaber i golfverdenen.

Den med benzin – biler

At dyrke biler kan ligeledes blive til en hobby. Familiens bil pudses og plejes, så den altid fremstår allerflottest og skarpest. Derudover tager mange mænd på diverse former for biltræf, hvor der både kan ses på flotte biler og snakkes med andre bilentusiaster. Der afholdes også bilauktioner rundt om i landet, hvor man har mulighed for at anskaffe sig en yderst billig bil. Er du derfor til benzin samt fart over feltet, vil biler være en hobby for dig.

Den hurtige – racercykler

Den sidste hobby, som er for rigtige mænd, er racercykler. Her skal den rigtige cykel købes og plejes, mens det rigtige cykeludstyr skal findes. Når alt er på plads, er det tid til at indtage de danske landeveje. Cykelklubber eller cykelture med venner kan der bruges mange timer på, hvor både kroppen og sindet stimuleres. Det er altså både sundt for helbredet og hovedet at stige op på en lækker racercykel.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biler

3 gode råd til bilferien

Mand på bilferie

Sommeren er ved at være over os, og mange danskere køre hvert eneste år til Italien, Frankrig, Spanien eller en helt andet destination, for at holde sommerferie. Mange vælger bilferie på grund af de er bange for, at skulle flyve og andre vælger bilferie fordi det er billigere at køre hele familien på ferie. Der er også nogle der synes det er hyggeligt, at køre til deres feriedestination, og vælger derfor den lange tur til destinationen. Uanset hvilke grund der er for, at køre til feriedestinationen, så er et af de største problemer pladsmangel. Der findes dog nogle gode løsninger for dette, der kan øge pladsen i bilen, så der er bekvemt i bilen. Et andet godt råd til en god bilferie er, at havde familiens cykler med hjemmefra, hvilke gør det nemt at komme rundt på feriedestinationen. Derudover er der som regel omkring 24 timer til feriedestination, og det kan hurtigt blive kedeligt for de mindste i bilen. Et tredje godt råd er, at lave nogle forberedelser hjemmefra, så køreturen bliver så behagelig som muligt.

Få bedre plads i bilen med disse løsninger

En bilferie med hele familien sætter store krav til pladsen i bilen, så både familien kan sidde godt og fastspændt, men også at bagagen er placeret sikkert og forsvarligt. Hvis der ikke er plads nok i bilen, så findes der heldigvis nogle gode løsninger på markedet. Den bedste løsning til at øge bilens kapacitet er en tagboks, hvor der kan være en del bagage i. De fleste tagbokse er lavet aerodynamiske, og bilens brændstofforbrug bliver kun øget en lille smule. Med en tagboks er sikkerheden i top, og du undgår ubehagelige oplevelser.

Læs også: Stilfuld tagboks der er optimeret til maksimal pladsudnyttelse

Tag cyklen med på ferie

Det kan være en god ide, at tage familiens cykler med på ferie, det giver gode muligheder for, at komme rundt på feriedestinationen, uden at skulle sætte sig ind i en bil. Der findes mange gode løsninger til, at få alle familiens cykler med på ferie, en af de bedste løsninger er Thule Velocompact 3, som kan laste helt op til 3 cykler, og skal monteres på bilens anhængertræk. En Thule cykelholder sikre, at familiens cykler er forsvarligt monteret under kørsel, samtidig med at brændstofforbruget kun bliver påvirket minimalt.

Forbered underholdning hjemmefra og få en mere behagelig køretur

En køretur på omkring 24 timer kan hurtig blive kedelig, især for de mindste i bilen. Så et godt råd er, at forberede en masse underholdning hjemmefra. Underholdning kan være små lege hele familien kan deltage i, eller en iPad der er fyldt med spil og film. En iPad kan give mange timers underholdning for både voksne og børn. Derudover kan det også være en god ide, at udnytte pauserne på rastepladsen til andet end toiletbesøg. Det kunne f.eks. være en omgang fodbold eller besøge rastepladsens legeplads. Det giver en langt mere behagelig køretur, hvis de voksne og de små får brugt en masse energi i pauserne.

Læs mere

Biler

Sådan gør du bilen ferieklar

Rejseklar bil

Når du og familien skal på bilferie, er det en god idé at gøre bilen helt klar. Der er i den anledning nok at holde styr på. Men fortvivl ikke, da vi her har samlet en lang række gode råd, der gør det nemt at få tjekket, om du har husket det hele, før I kører afsted på ferie.

Kontrollér bilens dæk

Før I triller ud på jeres bilferie, er det vigtigt at undersøge, om dækkene er helt klar. Det kan du gøre ved at tjekke dækmønsterets dybde. Ifølge loven skal der være mindst 1,6 millimeter dækmønster.

Foruden dækmønsteret, så skal dæktrykket naturligvis også være i orden. Du kan i din instruktionsbog i bilen se nøjagtigt, hvor højt dæktrykket skal være. Du skal dog være opmærksom på, at hvis I pakker bilen med kufferter og tasker, skal dæktrykket være en smule højere end normalt. Husk også at tjekke om du har reparationsgrej med. Man kan jo lige så godt være forberedt på enhver situation, så kør-selv-ferien bliver en mindeværdig ferie fuld af gode oplevelser.

Pak ikke for meget i bilen

Hvis du har en masse bagage, skal du sørge for, at du ikke overbelaster din bil. Selvfølgelig kan din bil godt klare lidt ekstra vægt, men du skal ikke overdrive. Specielt hvis du også pakker ting på opbevaringsstativet på taget, skal du være opmærksom på, hvor meget vægt du udsætter bilen for. Heftig vægt kan få din bil til at opføre sig anderledes ved kørsel. Den vil dermed være svære at håndtere i nødsituationer, hvilket potentielt set kan udsætte din familie for stor fare. Den risiko bør du ikke løbe. Du kan læse meget mere på Teknicar. Her finder du masser af tips og tricks til bilen.

Trailer på ferien

Hvis du tager en trailer med på ferien, er det meget vigtigt, at du fordeler vægten rigtigt. Hvis du kører med en tung trailer, kan det nemlig påvirke bilens køreegenskaber. Det er således vigtigt, at du overholder kravene omkring, hvor meget belastning traileren kan håndtere. Du skal desuden sørge for at fordele vægten korrekt. Hvis du leder efter en god trailer til ferien, kan du med fordel tage et kig på prof-shoppen.dk. Denne forhandler fører et stort udvalg af trailere til både private og erhverv.

Læs mere

Kærlighed

Kunsten at planlægge en fantastisk bryllupsrejse

Brudepar på rejsen

Når et bryllup står for døren, og festen skal planlægges ned til mindste detalje, må man ikke glemme den traditionelle bryllupsrejse. Bryllupsrejsen er den første rejse, parret tager ud på som ægtepar. Denne ferie skal gerne blive en uforglemmelig en af slagsen.

At planlægge en bryllupsrejse kan være en svær disciplin at mestre, men der findes ikke desto mindre råd for, hvordan planlægningen kan forløbe en anelse mere gnidningsfrit.

Hvor skal rejsen gå hen?

Noget af det første, I som par skal overveje, er hvor rejsen skal gå hen. Måske I på forhånd har nogle drømmedestinationer, I altid har drømt om at tage til hver især. I kan eventuelt skrive disse destinationer ned og sammenligne dem med hinanden efterfølgende. Hvis I ikke kan blive enige om, hvilken eller hvilke destinationer der falder bedst i jeres smag, kan I udføre en klassisk lodtrækning. Læg alle destinationer ned som små papirfoldere i en skål og udvælg én. Dermed har I taget jeres endelige beslutning.

Hvilke oplevelser vil I gerne have ud af rejsen?

Når I har fundet ud af, hvor jeres bryllupsrejse skal gå hen, så er næste skridt at beslutte, hvilke oplevelser I gerne vil have ud af rejsen. Dette kunne for eksempel være alt fra faldskærmsudspring til middag på stranden til fantastiske museumsbesøg. Alt dette er afhængig af, hvilke interesser I hver især har, og hvilke I gerne vil udleve på rejsen.

Hvad er budgettet for jeres bryllupsrejse?

Slutteligt er det altid en god idé at tænke over, hvad budgettet for jeres bryllupsrejse skal lyde på. Det vil i hvert fald være hensigtsmæssigt at blive enige om, hvorvidt rejsen skal være en luksus bryllupsrejse, eller om det skal være en bryllupsrejse på budget. Begge scenarier kan fungere perfekt, så længe at begge parter er enige.

Førhen har man set meget til den såkaldte luksus bryllupsrejse, hvor der ikke bliver sparet på noget. Dette er en super måde at få indviet ægteskabet på, men man ser i højere grad, at ægtepar begynder at spare en masse i bryllupsbudgettet. Rejser med familie og venner er blevet vigtigere end det store hvide bryllup og den dertilhørende rosenrøde bryllupsrejse. Uanset hvad I som par beslutter jer for, så findes der i dag et væld af muligheder inden for forskellige prisklasser. Der vil uden tvivl også være en helt særlig bryllupsrejse i vente for jer.

Læs mere

Oplevelser

Tag på ferie og tag et afbræk fra hverdagen

Stress

Det kan være rigtig hårdt, hvis man arbejder med et fuldtidsjob med en stressende hverdag, hvor man bliver udfordret lige til kanten. Her er det vigtigt, at man også passer på sig selv og lader sig selv slappe af, så man undgår at bliver overbelastet. Det kan være rigtigt svært at holde fuldstændigt fri, men det bliver man altså nødt til at gøre fra tid til anden. Afbrækket er en af de vigtigste perioder, fordi det giver os tid til at lade op og koble af. Derfor er det også vigtigt, at man vælger en rejseform og en destination, hvor man kan slappe helt af.

Vælg et sted, hvor du kan koble helt af

Det optimale sted til at gøre lige præcis dette varierer fra person til person. Mange er gode venner med den klassiske strandferie, hvor man kan ligge og dase ved poolen i flere dage og slappe helt af. Andre vil gerne ud at udforske en storby eller en lille landsby, så de kan blive revet med og opleve en helt anden hverdag end deres egen. Der er sågar dem, som hellere vil vandre en uge alene, så de kan komme helt tæt på dem selv og få lidt mere ro i sjælen. Uanset hvad du er til, så er det vigtigt at erkende, at der skal midler til at afholde ferierne, så man kan afholde sin valgte ferieform med manér. Hvis man arbejder meget, så bør det ikke være noget problem at lægge nogle penge til side til at holde ferie for. Det kan dog også være, at budgettet ikke er så luftigt, som man måske gerne ville have det. Hvis det ikke er det, så kan man spare penge på faste udgifter i månederne op til ferien eller man kan betale ferien af, når man er kommet hjem.

Spar eller lån

Du kan enten vælge at spare pengene op eller låne dem, så du kan komme på ferie. Der er fordele og ulemper ved begge, men her får du nogle fifs til både det ene og det andet. Hvis du gerne vil spare op, så kan du med fordel kigge på forsikringer, internet, tv, mobil, tøj og mad. Det er de faste udgifter, hvor man kan spare rigtigt meget og endda spare, når man kommer hjem igen. Hvis man er mere til at låne, så skal man være opmærksom på et par ting. Lån skal man være påpasselig med, men det kan godt fungere. Det gælder for det første om at finde det billigste lån. Her kan man med fordel sammenligne lån på tværs af udbyderne, så man kan se det bedste lån. Du kan f.eks. sammenligne lån på Monni.dk. Det er stadig fordelagtigt at have en idé om, hvad der er et billigt lån og det kan nemmest ses på ÅOP-værdien. Jo lavere ÅOP-værdien er, jo billigere er lånet simpelthen at holde og jo lavere vil omkostningerne være for dig.

Læs mere

Oplevelser

Skab den perfekte fodboldtur

Fodboldfans

Vil du gerne af sted på en fremragende tur med vennerne, så er fodboldturen måske lige det, I skal til at få arrangeret. De fleste ved, at fodboldture er noget ganske særligt, og det er der flere årsager til udover spillet, som foregår inde på banen. Eksempelvis er det helt unikt, hvordan sammenholdet kan føles, når man er af sted sammen.

For hvis man holder med det samme hold og er taget af sted for at støtte det, så er det svært ikke at lade sig begejstre sammen. Det er ganske enkelt en unik følelse, man kan få i kroppen, når man ser fodbold live. Det er da også noget, de fleste, som har prøvet det, vil nikke genkendende til.

Planlæg på forhånd

Hvis man planlægger en fodboldtur, så planlæg den lidt i god tid. Det gør bare tingene lidt bedre, at man ikke er ude i sidste øjeblik med det hele, og det giver en langt mere afslappende følelse, hvor man bare kan nyde det, man er i gang med. Det gælder eksempelvis med hoteller, særligt hvis man skal afsted til en stor kamp, hvor mange måske vil være til stede i byen, og hvor priserne da også stiger, jo nærmere man kommer på selve kampen.

Det samme gælder selvfølgelig med selve billetterne til kampen. Hvorfor ikke få dem købt hurtigst muligt, når man ved, man skal af sted. Få det ud af verden, så I sammen kan begynde at glæde jer til det, I skal opleve sammen.

Gør plads til al glæden

På en fodboldtur skal der være plads til mest muligt glæde, men hvordan sikrer man egentlig det? Jo, først og fremmest sørger man for, at man er overbærende og ’large’ over for hinanden. Hvis den ene bare gerne vil hjem og sove, imens den anden vil på pub til klokken fem om morgenen, så er det måske fint nok at splitte op. Dog bør det siges, at det måske også er en rigtig god idé at forventningsafstemme med hinanden lidt på forhånd. Hvis I skal have en fantastisk tur sammen, skal I også begge være glade for den måde, turen finder sted på.

Herudover skal I jo egentlig bare sørge for at nyde det så meget, som det overhovedet er muligt for jer. I skal mærke glæden ved det, hvis I har planlagt en fantastisk rejse sammen, og det skal være noget, I sent vil glemme. Eksempelvis har mange danskere et favorithold i England, og det er ofte en meget stor oplevelse, når man første gang drager af sted for at se sit hold live.

Det samme kan selvfølgelig gøre sig gældende i Spanien eller hvilket som helst andet land, hvor man selvfølgelig er henrykt, når man får lov at se sine stjerner – særligt for første gang.

Husk, at der ikke er nogen grund til, at resultatet af kampen styrer det hele. Selvfølgelig vil I altid håbe på en sejr, men det skal stadig have været en god tur, hvis I ender med at rejse hjem efter et nederlag.

Læs mere

Oplevelser

Giv din kæreste en rejseoplevelse ud over det sædvanlige

Parferie

En lækker rejse er en gave, som de fleste af os kan forholde os til. Ofte kommer vi danskere ikke ud at rejse ret mange gange om året, og ønsker du derfor at gøre noget helt ekstraordinært for din kæreste, så lyder en varm anbefaling herfra på at give en rejseoplevelse.

Det er naturligvis en relativ dyr gave, men de oplevelser, som I vil få på rejsen, vil være meget værdifulde for jer som par. Der er mange forskellige muligheder, når der er tale om rejseoplevelser. Vi vil herunder gennemgå nogle af de mest populære.

Lad et rejseselskab håndtere det praktiske

Du har uden tvivl en travl hverdag, og har du tidligere booket rejser, så ved du, at det kan tage temmelig lang tid. Det kræver først og fremmest, at man sætter sig grundigt ind i eventuelle visumregler. Derudover kræver det naturligvis også, at man er i stand til at finde både flybilletter og hoteller til fordelagtige priser.

Føler du ikke, at du selv har tiden til det, så kan du med fordel lade et rejseselskab tage sig af disse opgaver. Unique Travel er et af de populære rejseselskaber herhjemme. Her kan du uden tvivl gøre en god handel. Du kan gå direkte til deres hjemmeside her: https://www.uniquetravel.dk/

Tag til en spændende destination

Skal rejseoplevelsen være helt uforglemmelig, så skal fundamentet for en fantastisk rejse naturligvis også være der. Derfor bør man fra start vælge en destination, der virkelig har noget at byde på.

Er du i tvivl om, hvor turen skal gå hen, så anbefaler vi dig at spørge et rejseselskab til råds. Unique Travel er i stand til at give gode anbefalinger med på vejen. Alternativt kan du naturligvis søge på nettet. TripAdvisor og lignende sider er fantastiske at kigge på, hvis man ønsker at blive klogere på forskellige aktiviteter og oplevelser ved en given destination.

Vi tør godt garantere, at gavemodtageren bliver glad for en rejseoplevelse. Minderne kan aldrig tages fra jer, og derfor er rejser og oplevelser nogle af de bedste gaver, man kan give sin kæreste.

Læs mere

Oplevelser

Derfor skal du tage din familie med på en aktiv familieferie

Familie på skiferie

En aktiv ferie er i høj grad gået hen og er blevet en populær måde at holde ferie på. I takt med at vi som folkefærd har fået endnu mere viden omkring sundhed, og at der menes at være en sundhedsepidemi i forbindelse med de sociale mediers store vækst.

Sidder du på nuværende tidspunkt og skal arrangere den næste ferie med familien, så vil vi i denne artikel gerne slå et slag for, at du overvejer, om ikke en aktiv ferie kunne være en idé. Artiklen er skrevet med inspiration fra siden https://aktivferie.dk/ – her findes et hav af brugbare informationer og inspiration vedr. aktive ferier ude i hele verden.

Børnene kan sagtens være med på en aktiv ferie

Mange tror fejlagtigt, at aktive ferier ikke er for familier med børn. Det er dog ikke tilfældet.

På langt de fleste hoteller, der tilbyder aktiviteter dagen lang, vil der også være diverse arrangementer for børnene. Ofte vil der være personale tilstede, som udelukkende skal sørge for, at børnene har noget sjovt at tage sig til, mens forældrene kan hygge sig med forskellige sportslige aktiviteter. Ønsker man endvidere at være aktiv sammen med sit barn, så er det også muligt de fleste steder.

Afslapning sker også via motion

Du har måske hørt, at mange topchefer rundt omkring i landet motionerer mange gange ugentligt. Ofte er det netop pga. den afslappende og afstressende effekt, som motion har. Dét at være aktiv og røre sin krop har mange positive fordele, hvorfor det giver super god mening at være aktiv på sin ferie, selvom det måske kan lyde underligt for nogen.

Der findes hoteller i hele verden, hvor man kan komme på en aktiv ferie. Vi anbefaler, at du læser beskrivelserne af hotellerne nøje, så du derved sikrer dig, at der er aktiviteter ved destinationen, som du har lyst til at tage dig til. Prøv også gerne nogle aktiviteter, som du måske ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Hvem ved; det kan være, at du ender med at kaste din kærlighed over en helt ny sportsgren?

Læs mere

Oplevelser

Brug for en aleneaften i hjemmet? Det kan du lave

Mand ser tv

De fleste mennesker, såvel mænd som kvinder, sætter pris på at være sociale, men de færreste har et reelt behov for at være sammen med andre fra morgen til aften. Det kan af og til være rart med noget alenetid. Er du enig? I så fald bør du fortsætte læsningen, så du ikke går glip af vores guldkorn om at planlægge den perfekte aleneaften i hyggens og underholdningens tegn.

Sæt din smartphone på flytilstand

Det første du kan og bør gøre er at sætte din smartphone på flytilstand. Bemærk at flytilstand ikke forhindrer dig i at surfe på internettet – du skal blot aktivere wifi. Du bør sætte din kære smartphone på flytilstand af den simple grund, at det er sundt at lukke sig ind i en boble fra tid til anden.

Bliver du også stresset af mange indkomne sms’er og opkald? Så benyt dig af vores simple tip. Du slipper nemlig nemt og effektivt for dette problem ved at aktivere flytilstand. Husk at slå det fra igen, så du igen kan modtage sms’er og opkald. Dine nærmeste skulle jo nødig blive bekymrede for dig.

Udforsk det store digitale spilunivers

En aleneaften kan med god grund tilbringes i hjemmet. Her kan du være dig selv og behøver som udgangspunkt ikke at frygte forstyrrelser. Dét skal du selvfølgelig nyde til fulde.

Forbinder du spil med hygge og afslapning, så skal du da opleve det store digitale spilunivers. Der er i hvert fald masser af underholdning at hente her, uanset om man er til skydespil, strategispil, brætspil eller pengespil. Er du glad for pengespil, så kan du for eksempel give dig i kast med lotto, poker, keno eller et helt fjerde spil. Du kan faktisk vælge kenotal allerede i dag, hvis du har mod på det.

Forkæl dine smagsløg med lækker take away mad

Uanset om du bruger din aleneaften på at spille, se film, snakke i telefon eller noget helt fjerde, så skal du naturligvis gøre dig nogle tanker om aftensmaden. Det er et vigtigt måltid, hvorfor der ikke bør gås på kompromis her. Er du ikke den helt store kok, så kan du overlade madlavningen til professionelle. Du får næppe en kok til at komme hjem til dig og lave mad, men du kan til gengæld få bragt lækker mad lige til døren. Det kan lade sig gøre takket være de mange restauranter og spisesteder med take away.

Man kan efterhånden få bragt alt mad ud – lige fra pizza og burger til sushi og salat.

Læs mere

Populære indlæg