Følg os

Oplevelser

Hobbyer for ægte mænd

jagt

Arbejdet er for mange mænd et vigtigt område, og de går op i det med liv og sjæl. Størstedelen af ugens timer er dedikeret til arbejdet, hvor der tjenes penge, så familien kan forsørges. Sådan har det altid været, og sådan er det stadig i dag. Men når arbejdsdagen er overstået, og manden kommer hjem fra arbejdet, er det tid til familie, husholdning og fritid. Fritiden anvendes ofte til at dyrke ens interesser, og her er det godt at have en hobby, som man går op i. Men hvilke hobbyer går rigtige mænd egentlig op i? Det kan du læse mere om her – og du kan blive inspireret til, hvilke hobbyer du selv kan dyrke som mand.

Den blodige hobby – jagt

Ligesom det altid var manden, der tjente penge til at forsørge familien i gamle dage, var det også manden, der skaffede mad til husholdningen. Her handlede det om at nedlægge sit bytte, så familiens maver kunne blive mætte. I dag kan manden nøjes med at tage et smut i supermarkedet, men det betyder ikke, at jagten er helt ude af billedet.

Rigtig mange mænd vælger at dyrke jagt som deres hobby. Her bliver man ét med naturen, kommer væk fra nutidens mange digitale skærme og får testet sin mandighed. Hvert år løser knap 160.000 danskere deres jagttegn, og jagt er dermed en meget populær interesse. Du kan selv tage dit jagttegn i Aarhus eller et andet sted i landet og dyrke den populære hobby.

Den udendørs sport – golf

Naturen kan nydes på andre måder end med et gevær i hånden. Dansk Golf Union havde i år 2015 165.200 aktive spillere, og der blev derfor svunget masser af golfkøller i det danske land. Man kan vælge at deltage i diverse golfturneringer, hvor der er præmier på højkant, eller man kan blot vælge at spille for sjov. Uanset hvad vil man få startet en hobby, som man bliver bidt af. Det gode ved denne sportsgren er også, at man er social. Der er derfor stor sandsynlighed for, at man får udvidet sin vennekreds og får skabt sig nye bekendtskaber i golfverdenen.

Den med benzin – biler

At dyrke biler kan ligeledes blive til en hobby. Familiens bil pudses og plejes, så den altid fremstår allerflottest og skarpest. Derudover tager mange mænd på diverse former for biltræf, hvor der både kan ses på flotte biler og snakkes med andre bilentusiaster. Der afholdes også bilauktioner rundt om i landet, hvor man har mulighed for at anskaffe sig en yderst billig bil. Er du derfor til benzin samt fart over feltet, vil biler være en hobby for dig.

Den hurtige – racercykler

Den sidste hobby, som er for rigtige mænd, er racercykler. Her skal den rigtige cykel købes og plejes, mens det rigtige cykeludstyr skal findes. Når alt er på plads, er det tid til at indtage de danske landeveje. Cykelklubber eller cykelture med venner kan der bruges mange timer på, hvor både kroppen og sindet stimuleres. Det er altså både sundt for helbredet og hovedet at stige op på en lækker racercykel.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Oplevelser

Dette skal en uforglemmelig polterabend indeholde

Herrefest

Skal du arrangere din gode kammerats polterabend? I så fald skal det naturligvis være en uforglemmelig dag, hvor du har sørget for det hele. Man er normalt flere personer om at arrangere en polterabend, og det er ikke altid lige nemt at komme til enighed omkring, hvad der skal ske. Derfor har vi herunder forsøgt at liste nogle af de gængse idéer, der typisk bliver taget bedst imod, når der skal afholdes en uforglemmelig polterabend.

Du har nok allerede gættet den mest populære aktivitet

Du har uden tvivl allerede gættet, at en stripklub vil være med på listen. Det er næsten en uskreven regel, at man skal forbi en stripklub i København med alle kammeraterne en sidste gang, før ens kammerat bliver gift. Nogen synes, at det er en åndssvag idé, mens andre er helt vilde med at skulle afsted.

Det skal naturligvis være op til jer, om I ønsker at tage på en stripklub eller ej. Vi bliver dog nødt til at nævne den på denne liste, da det er en af de aktiviteter, som er mest populære til en polterabend.

En bytur hører sig til

Det er de færreste polterabendarrangementer, der ikke ender ud i en bytur. Derfor skal I selvfølgelig heller ikke snydes. En bytur er en fantastisk måde at slutte en god dag af på.

Der er mange forskellige måder at gå i byen på. Selvom de fleste tænker på at hamre en masse øl og vin ned i svælget, så er der faktisk også mulighed for at starte stille og roligt ud med eksempelvis en øl- eller vinsmagning. Det kan være en god måde at få folk i stemning på.

Ønsker man at tage ud til sent på natten, så kan det anbefales at bestille et bord i forvejen, så forsamlingen har et sted at være samlet på eksempelvis klubben. Ellers ender det højst sandsynligt med, at alle bliver spredt på hele klubben, og det ønsker man ikke til en polterabend.

Et kursus kan være en god idé

Der findes i dag en del muligheder for at komme på spændende kurser. En af de idéer, som flere og flere er begyndt at tage til sig, er et cocktailkursus. Det er en fantastisk måde for folk at komme hinanden ved og have det sjovt på samme tid. Derudover er det de færreste fyre, der ikke ønsker at blive bedre til at lave cocktails. Hvem ved; måske I ender med at kunne lave en signaturdrink, som I kan imponere andre med?

Lyt til hinandens forslag

Når I skal arrangere en polterabend, så er det vigtigt, at I tager jer tid til at lytte til hinandens forslag. Der vil uden tvivl være en masse forskellige forslag, og du vil selv komme til at synes, at nogle forslag er bedre end andre. Selvom du måske ikke hælder til et af forslagene, så er det vigtigt, at du respekterer forslaget og lytter. Det er en fælles opgave at arrangere en uforglemmelig polterabend, og derfor er det vigtigt, at der bliver lyttet til alle.

Læs mere

Oplevelser

Invitér gutterne over til telt- og bålhygge

Mand på telttur

En rigtig mand tør at sove i naturen og forstår at nyde naturens mange elementer. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal fragte dig selv flere timer væk fra din bopæl for at komme på telttur. Man kan sagtens opnå maksimal telt- og bålhygge på ens egen adresse. Det kræver blot, at man har en tilstrækkelig stor have, et telt og et bålfad. Har vi allerede fanget din interesse, så læs da videre og bliv inspireret.

Sleepover med bål og røverhistorier slår aldrig fejl

Sleepovers er – måske til din overraskelse – ikke kun for piger og kvinder. Det er i lige så høj grad for mænd. Mens kvinderne bruger tid på at lægge makeup, tale om kærlighed og lytte til popmusik, så er de fleste mænd mere til bålhygge og røverhistorier under åben himmel.

Vil du gerne invitere gutterne over til et noget anderledes event, så skal du tænke lidt ud af boksen. Man kan altid spille computerspil, se fodbold i fjernsynet og drikke kolde øl i stuen, så måske er det på tide, at der sker noget andet.

Når man sover i telt i naturen, så kommer man ikke bare tættere på naturen, men også på hinanden. Man er nemlig tvunget til at sove tæt, hvilket bestemt kan være hyggeligt.

Mangler du et bålfad?

Det ville måske være lettest at starte op for gasgrillen, men der er altså bare noget særligt ved at starte et bål. Derfor synes vi helt sikkert, at du skal investere i et af de mange bålfade på markedet. Disse bålfade kan bruges igen og igen og er med til at danne de hyggeligste rammer for mange arrangementer. Der findes rigtig mange offentlige bålsteder i Danmark, men du kan også bygge dit eget, hvis du har en stor drøm om det.

Zinkbakken (www.zinkbakken.dk) kunne meget vel være stedet, hvor du finder dit ideelle bålfad. Her forhandles der i hvert fald fade til både private, virksomheder og institutioner. Skal du have et godt bålfad, så skal du forvente at skulle lægge omkring 1-2.000 kr.

Nyd skumfiduser og snobrød

Om man er mand eller kvinde, så bliver man aldrig for gammel til at nyde skumfiduser og snobrød. Er du enig, så kan du godt få købt ind til disse snacks. Skumfiduser kan med fordel nydes med kiks, hvis man lige skal sætte prikken over i’et.

Læs mere

Oplevelser

Tidens bedste underholdning for mænd

Mænd ser fodbold

Som med rigtig meget andet, går der også trends i underholdning og oplevelser. Men der er dog nogle sikre vindere, som vil være verdens bedste underholdning både nu og i fremtiden. Vil du derfor gerne være med på beatet og arrangere god underholdning for drengene, så læs mere her om tidens (og fremtidens) bedste underholdning for mænd.

Spilleaften

Arranger en aften, hvor I får leveret rigtig herremad udefra, drik et godt glas rødvin, og sæt jer så tilrette i stuen – for nu er der Fifa-turnering på Playstation. Og ingen af jer går hjem, før der er kåret en vinder. Denne underholdning er en vaskeægte klassiker, og den har hittet, siden Playstation og Xbox gjorde sit indtog i Danmark.

I kan også spille poker mod hinanden. Det giver typisk også anledning til god snak rundt om pokerbordet. I behøver ikke ruinere hinanden, så nøjes med at satse småbeløb. Der skal dog penge på bordet, for at det føles rigtigt.

Alternativt kan I vælge at spille online og se, hvem der kan vinde flest penge. Prøv for eksempel Mr Green på Bonusvegas.dk eller poker online.

Mænd er typisk store konkurrencemennesker, og det kan derfor ende med at blive en særdeles livlig aften.

Ferrari-kørsel

Denne her vil sikre dig førertrøjen i vennekredsen. Du arrangerer en lørdag eftermiddag, hvor du har booket køretur for jer alle i store, lækre og dyre biler. Du kan eventuelt booke til lidt forskellige biler, så I både for prøvekørt Ferrari, Lamborghini og Porsche. Er I en forsamling af fartglade mænd med en kærlighed til lækre biler, vil sådan en dag tage kegler, og du er garanteret topunderholdning fra start til slut.

Ølsmagning

Arranger en fredag aften eller en hel lørdag på det lokale bryghus, hvor der serveres en samling øl til ølsmagning. Typisk har bryggerierne allerede en ølsmagning som en del af deres menu, og ellers kan du bede bryghuset sammensætte en ølsmagning for jer, hvor I kommer godt rundt fra den lyse ende af pilsner-skalaen og over til de helt mørke stouts.

Det kan kun blive en succes, og I vil temmelig hurtigt kunne mærke den løsslupne stemning efter et par øl. I kan vælge at blive på bryghuset bagefter og drikke videre af jeres nye favorit øl eller tage videre ud i byen.

I kan eventuelt kombinere de 3 aktiviteter – først Ferrari-kørsel, så ølsmagning og så hjem og spise god mad, drikke rødvin og kæmpe mod hinanden i Fifa.

Se, dét er en god lørdag.

Læs mere

Oplevelser

Klæd dig korrekt på til en jagtferie med gutterne

Mand på jagt

Jagt er en hobby, der ofte forbindes med mænd. Det skyldes, at størstedelen af de danske jægere i dag er mænd. Jagt er en noget anderledes hobby i forhold til mange andre hobbyer, da du her dræber dyr, hvor du ved andre hobbyer eller sportsgrene som regel bare skal score point i den ene eller anden form.

En af de ting der hitter meget inden for jagtområdet er de såkaldte jagtferier, hvor et par venner eller en større gruppe rejser til eksempelvis Sibirien for at tage på bjørnejagt. Af andre populære muligheder kan der blandt andet nævnes ulvejagt i Rusland, drivjagt i Sydafrika eller måske endda elgjagt i Sverige.

Påklædningen er vigtig – den består af to ting

Når du klæder dig på til jagt, så er der to ting, du bør være på udkig efter. Du skal selvfølgelig først og fremmest have noget tøj, der passer til den ferie, du skal på. Skal du eksempelvis til Sibirien, så er det nok ikke just shorts og t-shirt, der bliver det foretrukne outfit. Og modsat ønsker du heller ikke for varmt tøj, hvis du skal på jagt i eksempelvis Sydafrika.

Når du har fundet det helt rigtige sæt tøj, så er det tid til at kigge på våben. Det gode jagtvåben er helt naturligt meget forskelligt fra person til person, men hvis du går efter nogle af de meget anerkendte mærker såsom Sauer, Browning, Tikka, Blazer eller Beretta, så går du nok ikke helt galt i byen. I en god jagtforretning vil du som regel også have mulighed for at få det helt rette våben bestilt hjem til dig.

Brug en våbenforhandler med erfaring

Det kan være fristende at gå ind i den lille lokale våbenforretning, der lige er åbnet, men medmindre ekspedienten har en del års erfaring inden for jagt, så er der stor risiko for, at du vil ende med at købe et forkert våben.

Du bør derfor overveje at vælge en våbenforhandler, der har mange års erfaring. Disse findes heldigvis rundt omkring i landet, hvor nogle har helt op til 30 års erfaring. Dette sikrer dig den absolut bedste betjening og rådgivning, hvilket må siges at være ret vigtigt. Det er trods alt våben, vi snakker om, og her bør rådgivning omkring sikkerhed samt brugen af våbnet være det absolut vigtigste.

Læs mere

Oplevelser

Gør din elskede båd klar til en ny sæson

Mand og båd

Ønsker du at gøre din båd klar til den kommende bådsæson? Mangler du viden og inspiration herom? I givet fald er du kommet til de rigtige. Her på siden underholder vi rigtig mange mandlige bådejere, hvorfor vi finder det relevant at skrive en artikel om klargøring af både. Indholdet vil helt sikkert falde i din smag, uanset om du ejer en stor eller lille båd, og uanset hvor ofte du sejler. Årets bådsæson er for længst startet, men det betyder ikke, at det er for sent at klargøre båden. Lad os hjælpe dig lidt videre.

Disse redskaber skal du bruge til vedligeholdelsen

At vedligeholde en båd kan være både dyrt og tidskrævende. Du er dog ingenlunde tvunget til at bruge hele din formue på vedligeholdelsen.

I dag findes der op til flere firmaer, som beskæftiger sig med klargøring af både. Der er dog også mulighed for at gøre det selv, hvis man ikke føler, at økonomien rækker til professionel assistance. Det er ganske rigtigt dyrt at købe de mest anvendelige redskaber, men på sigt skal du nok kunne tjene investeringen hjem, idet du sparer mange penge ved at gøre det selv. Som udgangspunkt kan du klare dig med følgende redskaber:

  • Slibemaskine
  • Sandpapir
  • Slibesvamp
  • Diverse tilbehør (bl.a. beskyttelsesdragt, handsker m.v.)

Polering af båd er en disciplin, som langt de fleste kan lære at mestre. Du behøver ingen længere uddannelse eller kursus, men kan i stedet nøjes med at se videoer på nettet. Der findes rigtig mange fine videoer om netop bådpolering – flere af dem er sågar dansksprogede.

En slibemaskine er uden tvivl den vigtigste, men også den dyreste investering. En sådan maskine kan snildt løbe op i 5.000 kroner, hvorfor du måske lige skal have gennemgået dit budget, inden du tager på shopping. Du kan evt. købe en brugt slibemaskine, hvis priserne på de nye maskiner ikke matcher dit budget. 5.000 kroner er trods alt rigtig mange penge.

Hos anviste forhandler kan du købe alt til din båd til formidable priser. Du får fri fragt ved køb over 1.000 kroner, hvorfor det kan være fordelagtigt at købe stort ind.

Læs mere

Oplevelser

Gode forslag til mandens kostume til temafesten

Gode forslag til mandens kostume til temafesten

En rigtig mand har ikke noget problem med at tage med til en temafest. Hvis du selv skal deltage i en sådan fest, så skal du også finde et godt kostume. Det er dog ikke helt så let, som det lyder. Du kan nemlig vælge blandt en lang række sjove og gode kostumer til mænd, der hver især har deres helt egne ting at byde på.

Der er mange kostumefest, der afholdes med et specifikt tema. Det er dog ikke aktuelt for dem alle. Hvis du skal deltage i en fest, hvor du har frit valg på kostumehylden, så skal du selvfølgelig sikre, at du har det bedste af dem alle på. Derfor får du herunder en række gode forslag til herrekostumer til din kommende temafest.

1. James Bond

Du kan med fordel vælge at klæde dig ud som James Bond. Det er altid et sikkert hit, men for nogen vil det dog også være lidt for sikkert. Da James Bond ofte blot går med et stilrigtigt jakkesæt, så er der nogen, der vil mene, at der ikke er meget udklædning over det. For andre er et James Bond-outfit dog det helt rette valg.

2. Top Gun

Hvis der er ét kostume, som alle mænd kan forene sig med, så er det et Top Gun-kostume. Det er ikke blot en ikonisk film, men også et outfit som alle kan genkende. Er du klædt ud som Top Gun, så er der ingen, der er i tvivl om, hvad din udklædning forestiller. Det kan du finde lige her: https://kostumeguiden.dk/top-gun.

3. Superhelt

Det kan også være rigtig sjovt at klæde sig ud som en superhelt. I denne sammenhæng har du et stort antal muligheder. Der findes nemlig en lang række helte, du kan klæde dig ud som. Det kan være alt lige fra Batman til The Green Lantern. Der er et væld af muligheder, hvorfor der også vil være noget, der falder i din smag.

4. Teletubbies

Hvis du har en god sjat selvironi og har mod på det, så kan du også vælge at glæde dig ud som én af de fire Teletubbies. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det vil være et sikkert hit til festen. Du vil nemlig kunne få samtlige af de øvrige gæster til at grine, hvis du er klædt ud som enten Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa eller Po.

Læs mere

Oplevelser

Derfor er lystfiskeri en fremragende fritidsbeskæftigelse

Lystfisker

Din fritid er dyrebar – derfor skal du bruge den med fornuft.

Selvom de fleste vågne timer går med at arbejde, lave mad, gøre rent og købe ind, så er der heldigvis også nogle timer til at have det sjovt og koble af. Disse timer kan du bruge, som du vil. Er der tid til det, kan du med fordel få en fritidsbeskæftigelse, så du har noget at beskæftige dig med, når programmet hverken står på arbejde eller praktiske opgaver i hjemmet. Lystfiskeri er blot et eksempel på en anbefalelsesværdig fritidsbeskæftigelse. Netop lystfiskeri byder på mange fordele, som vi gerne vil præsentere dig for i guiden.

Det er afstressende

Sætter du pris på ro og harmoni, så vil du elske at fiske. Her vil der nemlig være fuldstændig ro omkring dig. Det eneste du skal belemre dine øregange med er fuglefløjt, vandet der risler, og fisk der bliver trukket i land. Stilheden er med til at sætte de perfekte rammer for en hyggelig og afstressende stund. Du kan i den anledning glemme alt om storbyens stress og jag for en stund. Det bør du unde dig selv.

Alle kan komme i gang

Det er bestemt ikke svært at komme i gang med at fiske. Faktisk skal man ikke lære mere end et par teknikker og et par basale ting omkring sikkerhed. Derudover skal man have købt en smule billigt fiskegrej. Fiskegrej er dog en bred betegnelse, hvorfor du sandsynligvis er interesseret i at vide, hvilket grej du har brug for. Fiskogfang.dk vil i den henseende være værd at besøge, da de fører et bredt udvalg af netop grej til lystfiskere. Det er, hvad angår både udvalg og priser, en god idé at shoppe fiskegrej online.

Det kan dyrkes – næsten – hele året rundt

Lystfiskeri udmærker sig også ved at kunne dyrkes næsten hele året rundt. Så længe der ikke er is på søen eller havvandet, så vil du have mulighed for at fiske efter rødspætter, torsk, sild osv. Alt efter hvor slem vinteren er, kan man med få undtagelser fiske på alle årstider. De sejeste lystfiskere fisker året rundt, så hvorfor skulle du ikke også gøre det? Rækker pengene ikke til det dyreste udstyr, så gå efter de aktuelle fiskegrej udsalg.

Læs mere

Biler

3 gode råd til bilferien

Mand på bilferie

Sommeren er ved at være over os, og mange danskere køre hvert eneste år til Italien, Frankrig, Spanien eller en helt andet destination, for at holde sommerferie. Mange vælger bilferie på grund af de er bange for, at skulle flyve og andre vælger bilferie fordi det er billigere at køre hele familien på ferie. Der er også nogle der synes det er hyggeligt, at køre til deres feriedestination, og vælger derfor den lange tur til destinationen. Uanset hvilke grund der er for, at køre til feriedestinationen, så er et af de største problemer pladsmangel. Der findes dog nogle gode løsninger for dette, der kan øge pladsen i bilen, så der er bekvemt i bilen. Et andet godt råd til en god bilferie er, at havde familiens cykler med hjemmefra, hvilke gør det nemt at komme rundt på feriedestinationen. Derudover er der som regel omkring 24 timer til feriedestination, og det kan hurtigt blive kedeligt for de mindste i bilen. Et tredje godt råd er, at lave nogle forberedelser hjemmefra, så køreturen bliver så behagelig som muligt.

Få bedre plads i bilen med disse løsninger

En bilferie med hele familien sætter store krav til pladsen i bilen, så både familien kan sidde godt og fastspændt, men også at bagagen er placeret sikkert og forsvarligt. Hvis der ikke er plads nok i bilen, så findes der heldigvis nogle gode løsninger på markedet. Den bedste løsning til at øge bilens kapacitet er en tagboks, hvor der kan være en del bagage i. De fleste tagbokse er lavet aerodynamiske, og bilens brændstofforbrug bliver kun øget en lille smule. Med en tagboks er sikkerheden i top, og du undgår ubehagelige oplevelser.

Læs også: Stilfuld tagboks der er optimeret til maksimal pladsudnyttelse

Tag cyklen med på ferie

Det kan være en god ide, at tage familiens cykler med på ferie, det giver gode muligheder for, at komme rundt på feriedestinationen, uden at skulle sætte sig ind i en bil. Der findes mange gode løsninger til, at få alle familiens cykler med på ferie, en af de bedste løsninger er Thule Velocompact 3, som kan laste helt op til 3 cykler, og skal monteres på bilens anhængertræk. En Thule cykelholder sikre, at familiens cykler er forsvarligt monteret under kørsel, samtidig med at brændstofforbruget kun bliver påvirket minimalt.

Forbered underholdning hjemmefra og få en mere behagelig køretur

En køretur på omkring 24 timer kan hurtig blive kedelig, især for de mindste i bilen. Så et godt råd er, at forberede en masse underholdning hjemmefra. Underholdning kan være små lege hele familien kan deltage i, eller en iPad der er fyldt med spil og film. En iPad kan give mange timers underholdning for både voksne og børn. Derudover kan det også være en god ide, at udnytte pauserne på rastepladsen til andet end toiletbesøg. Det kunne f.eks. være en omgang fodbold eller besøge rastepladsens legeplads. Det giver en langt mere behagelig køretur, hvis de voksne og de små får brugt en masse energi i pauserne.

Læs mere

Populære indlæg