Følg os

Tøj / skønhed

Guide til det rette jakkesæt

Guide til det rette jakkesæt

Er du forvirret over det store udvalg af jakkesæt og habitsæt, som findes på markedet? Hvad skal man have på, på jobbet og hvad er forskellen på hverdag og fest? Her følger en guidelinje over de spørgsmål, som er relevante at stille sig selv, inden du investerer i et jakkesæt.

Se dit jakkesæt i en social kontekst

Inden du investerer i et dyrt jakkesæt, er det relevant at spørge sig selv om, hvilket formål man skal bruge sit jakkesæt til. Skal du bruge dit jakkesæt/habit i arbejdsrelaterede sammenhænge, er der tit større rum til at lege lidt med materiale, farve og mønstre. Desuden er komfort en vigtig faktor i valg af arbejdsuniformen. Dit jakkesæt skal sidde godt og være behageligt, hvis du skal have det på en hel dag. Det må gerne signalere professionalisme og helst uden at være kedeligt. Leg med kombinationen af cowboybukser og habitjakke og vær ikke bange for at skille dig ud. Sort, mørkeblå og grå er tit farver, som går igen, når man skal vælge sig et godt sæt til jobbet. Det er super fint med et basis sæt i dit klædeskab, men vær ikke bange for at ryste posen en smule. Køb et jakkesæt i en lysere blå eller vælg et sæt med en stribe eller tern i stoffet. Den velklædte og modige forretningsmand er også ham, som eventuelle kunder og samarbejdspartnere husker.

Til fest

Skal du til fest er et jakkesæt altid en god ide. Igen er det vigtigt at tænke over den kontekst, som du skal bære dit jakkesæt i. Skal du til bryllup eller er du inviteret til nytårsfest, så er en smoking altid det passende valg, medmindre andet er anført på invitationen. Igen er det vigtigt at have sine værter i mente. Til det afslappede bryllup kan et enkelt jakkesæt også være en god ide. Er der ikke anført en dresscode på din invitation, så er det altså op til din mavefornemmelse. Nogle gode tommelfingerregler er dog altid at gøre sit bedste. Vær ikke bange for at gå all ind og hav det sjovt med det.

Tænk over snit og signal

Når du står og prøver dit jakkesæt eller habit, så er det vigtigt at tænke over snittet. Stil er individuelt og en vigtig måde at sende de rette signaler på. Tænk derfor over, hvilke signaler snittet på din jakke og bukser sender. Skal du have et jakkesæt, som både går til hverdag og fest, så vælg et jakkesæt, som ikke stikker for meget i bestemte retninger, hvad angår snittet. Du risikerer bare at sende de forkerte signaler. Vælg i det tilfælde et sæt, som fremmer din positur, uden at der er risiko for at sættet går af mode til næste sæson. Tit er det ikke et sæts farver og mønster, som afgør om noget er på mode. Det er i de fleste tilfælde snittet og det er derfor vigtigt at vælge et klassisk snit, hvis dit jakkesæt skal holde over flere sæsoner. Er du derimod en, som bruger mange sæt og som ikke er bange for skiftende tendenser, er det bare at kaste sig ud i de forskellige snit.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *