Følg os

Andet

Gode tips til behandling af erektil dysfunktion

impotens

Impotens (også kaldet erektil dysfunktion) betegner en tilstand, hvor man som mand ikke længere er i stand til at opnå en erektion længe nok til at kunne indgå i seksuelt samkvem.

Kort sagt, det er ikke muligt at opnå rejsning eller have sex – og begge dele er ofte vigtige (og yderst behagelige) dele af voksne menneskers liv.Impotensproblemer er i sig selv ikke noget synderligt unikt. Både mænd og kvinder oplever naturligt perioder i deres levetid, hvor der kan være lidt ”startproblemer” i de nedre regioner, særligt i stunder med megen stress eller sygdom.

Ofte er dette dog et problem der er særligt tydeligt hos mænd, der for at citerer Otto Andersen:
”Er så ked af, den hænger nedad”.

Al spøg til side, kan impotens hurtigt blive et problem, der fylder voldsomt i hverdagen og som kan påvirke den lidende betydeligt.

At være impotent er ikke skamfuldt, men alligevel føler mange der er ramt af denne tilstand, at det er et tabubelagt emne, og ofte går impotens hånd-i-hånd med stress, mindsket selvværd og gnidninger i personlige og seksuelle forhold.

Alternative behandlingsformer – når sexlivet skal have et lille hjælpende ”kick”

Impotens kan ramme alle, uanset alder eller fysisk tilstand. 10% af alle mænd i 40-års alderen og hele 30% over 60 oplever rejsningsproblemer, der vare i længere perioder. Hos nogle, skyldes problemet en underliggende sygdomsårsag der kan udbedres ved lægehjælp.

I tilfælde hvor der efter konsultation hos egen læge ikke kan findes en sygdomsrelateret årsag til impotensen, kan problemet ofte afhjælpes gennem den rette behandling eller ved at anvende nogle praktiske redskaber, til at give den ivrige ganger lidt ekstra ”hopsa”. De oftest anvendte husråd er vakuumpumper og penisringe.

En noget nyere behandlingsform mod rejsningsproblemer som er begyndt at opnå større popularitet, er shockwave terapi: Et noget mere avanceret redskab end ovenstående legetøj til soveværelset.

En af denne behandlingsforms danske succeshistorier figurerede i de danske medier i sommeren 2018, da danske skuespiller Dick Kaysø i et interview, fortalte om hans kamp med impotens i en alder af 71-år.

Skuespilleren døjede i lang tid med erektil dysfunktion, efter at en læge under en knæoperation ramte en nerve i Kaysøs lår, der bevirkede at skuespilleren blev følelsesløs i benene. Den efterfølgende medicinske behandling der skulle udbedrede denne skade, gjorde Kaysø impotent.

Dick Kaysø blev en stor fortaler for at bryde tabuet om impotens, efter at have vundet livslysten (og en knejsende penis) tilbage efter shockvave behandling foretaget hos fysioterapeut og shockwave specialist Per Andersen.

Efter blot få behandlinger, var skuespilleren igen i stand til at nyde et seksuelt samkvem med sin partner, efter fire års stilstand.  

“Efter fire behandlinger gik min kæreste og jeg fra håndarbejde til samleje,” fortalte Dick Kaysø stolt til Ekstra Bladet.

Shockwave behandling er en mild og ufarlig behandlingsform, som originalt var møntet til behandling af dårlige led og svære skader. Der er ingen bivirkninger, og proceduren er forholdsvis simpel.

Shockwave terapi benytter sig ikke af medicin, injektioner eller invasive indgreb. Behandlingen benytter sig udelukkende af akustiske lydbølge, som er med til at aktiverer en proces i kroppen kaldet neovascularization, der stimulerer blodgennemstrømningen og bedrer åreforkalkninger.

Behandlingen er blevet anvendt på b.la. Viborg Regionshospital, hvor 11 ud af 15 mænd i alderen 40 til 67 år, oplevede en tydelig bedring efter behandlingen.

Overlæge Peter Lyngdorf fra den danske ”Klinik for seksuelle dysfunktioner” anbefalede i et interview hos Ekstra Bladet denne nye behandlingsform til alle der lider af erektil dysfunktion grundet dårlig blodgennemstrømning, åreforkalkning og lignende. Lægen gik så vidt som at gætte, at omtrent 70% af sådanne patienter, vil kunne opnå positive resultater gennem shockwave behandling.

(Opsøg altid egen læge først hvis du lider af impotens, for at udelukke underliggende sygdomme såsom hjertekar-problemer)

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *